LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 Event στην Αθήνα που πρέπει να πας αυτόν τον Σεπτέμβριο

Συναυλίες, φεστιβάλ, εκθέσεις και ξεχωριστές νύχτες πρεμιέρας!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 6/9/2022 | 13:26

10 Event στην Αθήνα που πρέπει να πας αυτόν τον Σεπτέμβριο

Ο μήνας που όλοι επιστρέφουμε στη βάση μας είναι αυτός εδώ, ο Σεπτέμβριος! Οι διακοπές δίνουν τη σκυτάλη στη ζωή στην πόλη και η ζωή στην πόλη αυτήν την περίοδο έχει πολλά και ωραία πράγματα! Έχει ξεχωριστές συναυλίες, έχει αγαπημένα φεστιβάλ, έχει νύχτες πρεμιέρας και αρκετά ακόμα σημαντικά γεγονότα! 

Η παρακάτω λίστα έχει events που θα λάβουν χώρα στην Αθήνα αυτόν τον μήνα και σου προτείνουμε να βρεθείς για να περάσεις καλά! 

50ο Φεστιβαλ Βιβλίου: Φέτος κλείνει τα 50 του χρόνια και έχει συμβολικό χαρακτήρα! Αν αγαπάς τα βιβλία η βόλτα στο Ζάππειο είναι απαραίτητη! Το αγαπημένο μας φεστιβάλ φέτος γιορτάζει με τις περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά αλλά και με μια σειρά εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

2 Σεπτεμβρίου – 18 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30 / Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00 / Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30.

Φεστιβάλ Κολωνού: Το φεστιβάλ πολιτισμού και ψυχαγωγίας που έγινε θεσμός από το αθηναϊκό κοινό, επιστρέφει δυναμικά την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στην ιστορική γειτονιά της πόλης, στον καταπράσινο λόφο του Ιππίου Κολωνού. Οι Αθηναίοι θα υποδεχθούμε και φέτος το φθινόπωρο ποιοτικά κι ευχάριστα, με θέατρο και μουσική, μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που επιμελείται ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν πάνω από 20 εκδηλώσεις. Μεταξύ αυτών η Ιφιγένεια εν Αυλίδι στο Ανοιχτό θέατρο Κολωνού αλλά και η Πέννυ Μπαλτατζή σε μια ξεχωριστή συναυλία. Δείτε αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις εδώ.

Το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας στο Ηρώδειο: Το κορυφαίο αυτό μπαλέτο υπό τη διεύθυνση του κορυφαίου χορογράφου και νέου καλλιτεχνικού διευθυντή Rubén Olmo, παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παράσταση “Invocacion / Επίκληση”. Για δύο βραδιές, η καρδιά της Ισπανικής κουλτούρας και του Ανδαλουσιανού ταπεραμέντου θα χτυπά στο Ηρώδειο, με το Εθνικό Μπαλέτο της Ισπανίας. 

18 & 19 Σεπτεμβρίου / Εισιτήρια εδώ.

Νύχτες Πρεμιέρας: Το 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας θα διεξαχθεί φέτος από τις 28 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 9 Οκτωβρίου 2022.  Άνοιξε τις πύλες του τον Σεπτέμβριο του 1995 και έκτοτε επιστρέφει κάθε Σεπτέμβριο στην πόλη με τεράστια επιτυχία. Για να δεις αναλυτικά πρόγραμμα, προβολές και αίθουσες καθώς και για τα εισιτήρια και κάρτες κάνε κλικ εδώ.

Athens Coffe Festival: Από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου της καφεστίασης, home baristas αλλά και λάτρεις του καφέ δίνουν ραντεβού στο Athens Coffee Festival, στη μεγαλύτερη γιορτή του καφέ στην πόλη. Θα είμαστε και εμείς εκεί μιας και λατρεύουμε τον καφέ αλλά και τα συνοδευτικά του! 

Athens Comedy Festival: Το Athens Comedy Festival επιστρέφει για 4η χρονιά, πιο ανανεωμένο, πιο φεστιβαλικό και πιο αεράτο από ποτέ στο Faliro Summer Theater. Μία σκηνή για τρεις ημέρες θα φιλοξενήσει περισσότερους από 40 κωμικούς δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να απολαύσει μοναδικά Comedy Clubs με 13 κωμικούς το καθένα, αλλά και τις καθιερωμένες και αγαπημένες του παραστάσεις Big Talk Live, Κάψε το Σενάριο, Comedy Battle και Logopaignia.

16 με 18 Σεπτεμβρίου / Εισιτήρια εδώ.

Ο Γιάννης Χαρουλης στην Τεχνόπολη: Ο Γιάννης Χαρούλης και οι μουσικοί του επιστρέφουν στην Αθήνα, μετά τη μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία, για να μοιραστούν μαζί μας τραγούδια, μουσικές και χαρές που όλοι έχουμε ανάγκη. Παλιά και νέα τραγούδια θα γίνουν ένα στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, όπως ακριβώς μια καλή παρέα που δεν κοιτά ηλικίες, χρώματα και διακρίσεις. Ο Γιάννης Χαρούλης θα μας παρασύρει με όσα τραγούδια έχουμε αγαπήσει, αλλά και με τα καινούργια, από τον νέο του δίσκο «ΚΟΛΙΜΠΡΙ». Ένα άλμπουμ γεμάτο με σκέψεις και συναισθήματα που μας θυμίζουν ότι όσες δυσκολίες και αν βιώνουμε όταν «μοιραζόμαστε», «εκφραζόμαστε» και «επικοινωνούμε» η δύναμή μας πολλαπλασιάζεται.

12 και 13 Σεπτεμβρίου / Εισιτήρια εδώ.

Burger Fest: Το Burger Fest, το πρώτο και μεγαλύτερο ελληνικό food festival επιστρέφει για έβδομη χρονιά στο Ο.Α.Κ.Α για δύο ζουμερά και γευστικά τριήμερα! Από την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, και από την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, το Burger Fest 2022 μετατρέπει την ΑΓΟΡΑ του Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι στο σημείο συνάντησης των απανταχού burger lovers.

Δεν θα είναι ένα απλό Burger Fest, αλλά μια Ολυμπιάδα των Burger, είναι BurgerOlympics! Θα έχουμε ξανά την ευκαιρία να απολαύσουμε γευστικές προτάσεις από τα καλύτερα burger house της Αθήνας και να το ζήσουμε με συναυλίες, dj set, challenges, δράσεις και φυσικά γεύσεις, happening και χαμόγελα!

Αγόρασε το εισιτήριο σου εδώ

Enigma 2 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Ο διεθνώς καταξιωμένος ζωγράφος και γλύπτης Κωστής Γεωργίου επιστρέφει στην Αθήνα με την έκθεσή του ENIGMA 2, η οποία θα παρουσιάζεται στο Κέντρο Πολιτισμού «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού από την 1η Σεπτεμβρίου 2022. Η έκθεση ENIGMA 2 έχει αναδρομικό χαρακτήρα και είναι εμπλουτισμένη με έργα από όλες τις περιόδους της μακρόχρονης πορείας του δημιουργού, καθώς και με προσθήκη πρόσφατων έργων ζωγραφικής και γλυπτικής. Πρόκειται για μία ιστορική έκθεση που απαρτίζεται από 160 έργα ζωγραφικής, μεγάλων και μικρότερων διαστάσεων, καθώς και 40 γλυπτά.

Αγόρασε εισιτήριο εδώ

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη “συναντά” τη Μελίνα: Η σπουδαία ερμηνεύτρια, για άλλη μία φορά βρίσκεται δίπλα στην Ένωση "Μαζί για το παιδί" με μία μοναδική φιλανθρωπική συναυλία στον αγαπημένο της χώρο, το Ηρώδειο. Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αυτή τη φορά θα μας θυμίσει τα τραγούδια της Μελίνας Μερκούρη, τραγούδια που είναι γνωστά από τον κινηματογράφο, το θέατρο αλλά και τις στιγμές της εξορίας της διάσημης Ελληνίδας στο Παρίσι.

Μία μαγευτική βραδιά με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη να ερμηνεύει τραγούδια που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου και στίχους του Νίκου Γκάτσου, Γιάννη Ρίτσου, Μιχάλη Κακογιάννη, Βαγγέλη Γκούφα, Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου κ.α.

14 Σεπτεμβρίου / Εισιτήρια εδώ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Greek Beer Festival only craft 2024

Φεστιβάλ 29.03.2024
Σ.Ε.Φ. ΣΤΑΔΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΦΙΛΙΑΣαπό 05/04 έως 07/046

Φεστιβάλ Τροφίμων & Ποτών «Η Ελλάδα των γεύσεων»

Φεστιβάλ 27.03.2024
ΠΕΙΡΑΙΑΣαπό 27/03 έως 07/04

Το Ιαπωνικό Φεστιβάλ 2024: Το Καλύτερο από Δύο Κόσμους

Φεστιβάλ 26.03.2024
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥαπό 11/05 έως 12/05

Thessaloniki Street Food Festival 2024

Φεστιβάλ 12.02.2024
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 30/05 έως 02/065

Athens #JobFestival 2024

Φεστιβάλ 01.02.2024
ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟαπό 09/02 έως 10/02

Το Veganuary Party έφτασε στην Ελλάδα!

Φεστιβάλ 21.01.2024
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣαπό 27/01 έως 28/01

Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible “Think Big”

Φεστιβάλ 04.12.2023
ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 08/12 έως 09/12

7ο Φεστιβάλ WIFT GR

Φεστιβάλ 23.11.2023
ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣαπό 23/11 έως 26/11

21η Έκθεση Κόμικς & Επιτραπέζιων Παιχνιδιών Comic N’ Play

Φεστιβάλ 22.11.2023
απόΘΗΚΗ Γαπό 08/12 έως 10/12