E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κινηματογραφική απόπειρα απαγωγής του γιου γνωστού εφοπλιστή στη Βούλα!

Πώς ξέφυγε από τα χέρια των κακοποιών

Δημοσίευση 13/12/2013 | 00:00

Κινηματογραφική απόπειρα απαγωγής του γιου γνωστού εφοπλιστή στη Βούλα!

Χάρη στην ψυχραιμία του σώθηκε από την ενέδρα που του είχαν στήσει οι οργανωμένοι επίδοξοι απαγωγείς του ο Ανδρέας «Κίκος» Μαρτίνος, γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και αδελφός της βουλευτού της ΝΔ, Γεωργίας Μαρτίνου.

Ο κ. Μαρτίνος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν, φεύγοντας από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του, Minerva Marine, με προορισμό το Καβούρι, αντιλήφθηκε ότι στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Βούλας, τον «συνόδευαν» δυο οχήματα.

Αμέσως υποψιάστηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά και είχε τεταμένη την προσοχή του. Έτσι, αντέδρασε αστραπιαία όταν είδε το ένα από τα ύποπτα οχήματα –ένα Ι.Χ.– να μπαίνει ξαφνικά μπροστά του και να του κλείνει το δρόμο, αναγκάζοντάς τον να πατήσει φρένο. Από μέσα βγήκαν τέσσερις άγνωστοι με καλυμμένα πρόσωπα, που κρατούσαν αυτόματα όπλα!

Κοιτάζοντας από τον καθρέφτη, ο εφοπλιστής είδε ότι τον είχε κλείσει από πίσω ένα φορτηγάκι, με άγνωστο αριθμό επιβατών. Χωρίς να τα χάσει, έβαλε όπισθεν και έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα! Από τη σύγκρουση ο κινητήρας του φορτηγού άρπαξε φωτιά, κάνοντας τους επιβάτες να βγουν βιαστικά έξω.

Όμως ο Ανδρέας Μαρτίνος δεν έμεινε να δει τι έκαναν και πόσοι ήταν. Με ένα τετ–α–κε γύρισε αντίθετα προς το ρεύμα και με επιδέξιους ελιγμούς κατάφερε να απομακρυνθεί, αναπτύσσοντας ταχύτητα!

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά έφτασε ξανά στα γραφεία της εταιρείας του, απ' όπου ενημέρωσε την αστυνομία για την απόπειρα που είχε γίνει σε βάρος του και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Η Βουλιαγμένης γέμισε περιπολικά με αναμμένους φάρους και σειρήνες, αλλά όταν έφτασαν οι πρώτοι αστυνομικοί στο σημείο της ενέδρας, βρήκαν μόνο τα δύο αυτοκίνητα να φλέγονται!

Σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν είδαν ότι η απόπειρά τους απέτυχε, οι δράστες περιέλουσαν με βενζίνη τα –προφανώς κλεμμέναΨ οχήματα, για να εξαφανίσουν τα αποτυπώματα και τα ίχνη γενετικού υλικού που τυχόν είχαν αφήσει.

Ωστόσο, είχαν προβλέψει το ενδεχόμενο της αποτυχίας, γιατί επιβιβάστηκαν σε άλλο αυτοκίνητο που ακολουθούσε από απόσταση και εξαφανίστηκαν με αυτό.

Η Πυροσβεστική έσβησε τη φωτιά από τα δύο οχήματα, τα οποία παρελήφθησαν από συνεργείο της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας για να εξεταστούν, μήπως και βρεθεί κάποιο πολύτιμο ίχνος που θα οδηγήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των επίδοξων απαγωγέων.

Παράλληλα, άνδρες της Ασφάλειας συλλέγουν οπτικό υλικό από τις κάμερες Ελέγχου Κυκλοφορίας της λεωφόρου Βουλιαγμένης και από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω επιχειρήσεων και εκτιμούν ότι θα εξασφαλίσουν την εικόνα των δραστών και, κυρίως, τα χαρακτηριστικά του οχήματος διαφυγής, ώστε να το εντοπίσουν το συντομότερο δυνατό.

Στο μεταξύ, ο εφοπλιστής δίνει κατάθεση σε αξιωματικούς του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας, οι οποίοι προσπαθούν να φωτίσουν τις σκοτεινές πτυχές της απόπειρας.

Η οικογένεια Μαρτίνου

Η εν λόγω οικογένεια δραστηριοποιείται σήμερα στη ναυτιλία με τρεις εταιρείες: η Thenamaris διαθέτει έναν ισχυρό στόλο που αποτελείται από 34 δεξαμενόπλοια και 11 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου, συνολικής χωρητικότητας 4 περίπου εκατ. τόνων, η Minerva Marine ελέγχει ένα στόλο με 31 δεξαμενόπλοια και 1 πλοίο ξηρού φορτίου, συνολικής χωρητικότητας 1,7 εκατ. τόνων, και η East Med διαθέτει 30 περίπου bulk carriers, η χωρητικότητα των οποίων υπολογίζεται σε 2,8 εκατ. τόνους. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραλήρημα της Αγκυρας για την γενοκτονία των Ποντίων: Η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα, εσείς σφάξατε Τούρκους στην Τριπολιτσά

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
«Οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται την ιστορία για πολιτικό όφελος και να αναγνωρίσουν τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον Τούρκων και άλλων εθνοτικών ομάδων» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση

X: Περιορίζει τους χρήστες χωρίς μπλε τικ σε 50 δημοσιεύσεις την ημέρα

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Οι οι επικριτές αυτού του περιορισμού προειδοποιούν ότι μια τέτοια αλλαγή ενδέχεται να οδηγήσει σε μαζικότερη αποχώρηση χρηστών

Καρκίνος: Κοινό φάρμακο για το άσθμα ίσως βοηθά στην αντιμετώπιση επιθετικών μορφών του

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Nature Cancer

Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων ‑ Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών με την ίδια εργασιακή θέση

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Έκανε μήνυση σε Κουσουλό και Γεωργιάδη – Για ποιο λόγο

E-Daily 3.Left 19.05.2026
Πληρεξούσιος δικηγόρος κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων κατά της Αννας Καρακίτσου, του Πέτρου Κουσουλού, του Χαράλαμπου Κούτρα και του Αδωνι Γεωργιάδη

Μήνυση Καρυστιανού και Αυγερινού σε Καραχάλιο, μετά τις αναφορές περί «εντολής ίδρυσης κόμματος»

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Καταγγέλλουν το Νίκο Καραχάλιο για «ψευδείς και δυσφημιστικούς ισχυρισμούς»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Βίντεο από τις δοκιμαστικές διαδρομές στην επέκταση της Καλαμαριάς

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Το βίντεο ακολουθεί τη διαδρομή από τον σταθμό της Καλαμαριάς προς αυτόν την Αρετσούς

Αρση της ασυλίας του Νίκου Παππά αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταγγελία εξύβρισης

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Σύμφωνα με την καταγγελία, στις 11 Ιουνίου 2025 ο Νίκος Παππάς φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε τον καταγγέλλοντα μέσω Instagram

Διακοπές με voucher: Ρεκόρ όλων των εποχών με 800.000 αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό το 2026

Ελλάδα 19.05.2026
Η ακρίβεια στις τιμές διαμονής και μετακίνησης οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες στις επιδοτούμενες διακοπές

Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την οσμή αερίου στα Νότια Προάστια

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι έλεγχοι για να εντοπιστεί τι προκαλεί την έντονη οσμή συνεχίζονται

Σάλος στη Βρετανία: Δυο γυναίκες κατήγγειλαν ότι βiάστηκαν σε βρετανικό ριάλιτι

Κόσμος 19.05.2026
Η είδηση προκάλεσε σάλο στη Βρετανία, με το Channel 4, να αποσύρει όλες τις σεζόν από τις πλατφόρμες streaming

Θερινές εκπτώσεις 2026: Πότε ξεκινούν και πόσο διαρκούν

E-Daily 2.TopNews 19.05.2026
Πάνω από ένα μήνα θα διαρκέσουν οι θερινές εκπτώσεις