E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η στιγμή που αετός περνά από τον έλεγχο αεροδρομίου

Συγκέντρωσε τα βλέμματα

Δημοσίευση 28/8/2022 | 22:07

Η στιγμή που αετός περνά από τον έλεγχο αεροδρομίου

Μερικές φορές και οι αετοί πετούν με εμπορικές πτήσεις. Κάτι που διαπίστωσαν από πρώτο χέρι επιβάτες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο Σάρλοτ Ντάγκλας, στη Βόρεια Καρολίνα.

Πολλοί έμειναν έκπληκτοι όταν είδαν έναν φαλακρό αετό, που καθόταν στο χέρι του εκπαιδευτή του, να περνά από τον έλεγχο του αεροδρομίου.Ο ασυνήθιστος επιβάτης ήταν ο Κλαρκ, του World Bird Sanctuary, σύμφωνα με ανάρτηση της υπηρεσίας Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ.

«Η αεροπορική εταιρεία του μας ενημέρωσε και ελέγξαμε τον ίδιο και τον εκπαιδευτή του», ανέφερε η υπηρεσία. «Ο Κλαρκ είναι εκπαιδευμένος να ανοίγει τα φτερά του και μάλιστα έκανε φιγούρα για λίγο κατά τη διάρκεια του ελέγχου», συμπλήρωσε.

Επίσης, ανάρτησε βίντεο, στο οποίο ο φαλακρός αετός επιδεικνύει το εντυπωσιακό άνοιγμα των φτερών του.

Ο Κλαρκ επέστρεφε στο σπίτι του έπειτα από ταξίδι στο High Point University. Εκεί, πέταξε πάνω από τα κεφάλια των 1.600 πρωτοετών, σε τελετή που έγινε, ανέφερε το πανεπιστήμιο σε ανάρτηση στο Twitter.

Το World Bird Sanctuary, στο Μιζούρι, όπου ζει ο εν λόγω αετός, φροντίζει πάνω από 200 ζώα. Στην κλινική του καταφυγίου οι ειδικοί φροντίζουν τραυματισμένα πτηνά, ενώ άλλα φιλοξενούνται μόνιμα, καθώς- όπως ο Κλαρκ- δεν μπορούν να επιστρέψουν στη φύση.

Ο Κλαρκ γεννήθηκε στο καταφύγιο στο πλαίσιο προγράμματος για την απελευθέρωση φαλακρών αετών στη φύση, καθώς τότε το είδος απειλούνταν με εξαφάνιση. Όμως, γεννήθηκε με πρόβλημα στα πόδια, κάτι που σήμαινε ότι δεν μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος, σύμφωνα με το καταφύγιο. Έτσι, έγινε ένας από τους «ιπτάμενους πρεσβευτές» του και ταξιδεύει σε όλες τις ΗΠΑ, κάνοντας σε διάφορες εκδηλώσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χρυσές Σφαίρες 2026: Οι κονκάρδες που φόρεσαν οι διάσημοι στα βραβεία έγιναν σύμβολο διαμαρτυρίας

Tabloid 12.01.2026
Διασημότητες στις Χρυσές Σφαίρες φόρεσαν κονκάρδες “ICE OUT” και “BE GOOD” καταγγέλλοντας τη βία της ICE μετά την πρόσφατη δολοφονία.

Δήμητρα Αλεξανδράκη: «Με πήρε μια γυναίκα τηλέφωνο και μου είπε ότι θα σας κατασχέσουμε τα πάντα»

Tabloid 12.01.2026
Κάποιες δύσκολες στιγμές πέρασε το τελευταίο διάστημα η Δήμητρα Αλεξανδράκη, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες

Φαίη Σκορδά: «Όταν πήγα στον ΣΚΑΪ δεν είχα άλλη επιλογή»

Tabloid 12.01.2026
όσα ανέφερε για τη συνεργασία της με τον ΣΚΑΪ

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Tabloid 12.01.2026
Στο σπίτι της βρίσκεται η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία τις προηγούμενες ημέρες χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο στο κέντρο της Αθήνας

Αντιδράσεις για διαφήμιση μαγαζιού: Δείχνει τον Γιώργο Παπαδάκη να κερνάει καφέ στον παράδεισο

Social 12.01.2026
Το συγκεκριμένο κατάστημα είχε κάνει παρόμοια διαφήμιση με τον πάπα Φραγκίσκο

Στο νοσοκομείο η σεφ Μαρία Εκμετσίογλου

Tabloid 12.01.2026
Η γνωστή κυρία της γαστρονομίας δημοσίευσε φωτογραφία μέσα από το νοσοκομείο

Golden Globes: Οι καλοντυμένες της βραδιάς

Celebrity Stories 12.01.2026
Τι φόρεσαν στο κόκκινο χαλί

Τζένιφερ Λόρενς στις Χρυσές Σφαίρες: Με σι θρου φόρεμα έκλεψε την παράσταση στο κόκκινο χαλί

Tabloid 12.01.2026
Η 35χρονη ηθοποιός ήταν υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε δραματική ταινία για την ερμηνεία της στην ταινία «Die My Love»

Survivor: Οι εκρηκτικές παρουσίες βάζουν φωτιά στον Αγιο Δομίνικο

Media 12.01.2026
Το ριάλιτι επιβίωσης επέστρεψε και οι γυναίκες Survivors δεν θα περάσουν απαρατήρητες