E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χρήστος Μπισιώτης: Ο 26χρονος Ελληνας σεφ του Λευκού Οίκου

Στα 26 του μαγειρεύει για την προεδρική οικογένεια!

Δημοσίευση 18/12/2013 | 00:00

Χρήστος Μπισιώτης: Ο 26χρονος Ελληνας σεφ του Λευκού Οίκου

Είναι μόλις 26 ετών, κι όμως πρόλαβε να γίνει απολύτως απαραίτητος στην κουζίνα... του Λευκού Οίκου!

Ο Χρήστος Μπισιώτης ταΐζει καθημερινά την οικογένεια Ομπάμα και τους καλεσμένους της.

Την πρώτη του επαφή με την κουζίνα είχε στην ηλικία των μόλις 14 ετών, ξεκινώντας στο πλάι του σεφ Βασίλη Νικολόπουλου, τον οποίο και θεωρεί μέντορά του.

Μετά πήγε στη Σχολή Μαγειρικής ΟΤΕΚ Αναβύσσου, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει να εργάζεται σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της Αθήνας.

Δούλεψε δίπλα σε καταξιωμένους σεφ με αστέρια Michelin, όπως με τον Τόμας Κέλερ, στο εστιατόριό του στο Μανχάταν «Per se», με τη Μίνα Νιούμαν στο «Edison Ballroom», αλλά και σε άλλα διάσημα εστιατόρια, όπως το «Αύρα» και το «Κελάρι». Στο εστιατόριο «Eataly» είχε αναλάβει χρέη chef de cuisine, ενώ επέβλεπε και τα οχτώ εστιατόρια του Μάριο Μπατάλι, με 370 άτομα προσωπικό.

Σε ηλικία 18 ετών έφυγε για τη Νέα Υόρκη και δούλεψε πολύ σκληρά. Έτσι, το 2012 έρχεται μία απρόσμενη συνεργασία με τον Λευκό Οίκο. «Όλα άρχισαν τον Σεπτέμβρη του 2012, όταν γνώρισα τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Το ένα έφερε το άλλο και έχω την τιμή πια να μαγειρεύω για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και την οικογένειά του», είπε στον «Τύπο της Κυριακής». 

Στα 26 του χρόνια έχει ήδη μαγειρέψει για αρκετούς celebrities, όπως την Τζένιφερ Λόπεζ, τον Αντόνιο Μπαντέρας, την Πατρίσια Φιλντ, την Τζέσικα ¶λμπα, τον Μπιλ Κλίντον και πρόσφατα και για τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα.

Τι αγαπά να τρώει η προεδρική οικογένεια; Παραδοσιακά πιάτα από όλο τον κόσμο! «Ο πρόεδρος εμφανίζεται σπάνια, λόγω των υποχρεώσεών του. Η κ. Ομπάμα μάς επισκέπτεται αρκετά συχνά. Υπάρχουν μάλιστα φορές που μαγειρεύει μαζί μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η ελληνική κουζίνα αγαπιέται από τον κόσμο, όμως πρέπει να πάει... ένα βήμα πιο πέρα, αναφέρει: «Πρέπει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Δεν μπορώ να πηγαίνω σε ελληνικό εστιατόριο και το τζατζίκι αντί για γιαούρτι να έχει crème fraîche. Το τζατζίκι φτιάχνεται με γιαούρτι. Είναι κάποια πράγματα που δεν χρειάζονται αλλαγή».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

5 fashion trends που στην πραγματικότητα κρύβουν… αρρώστιες!

Νέα Εποχή 10.09.2025
Από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι τη βικτωριανή Αγγλία: πώς η υγεία «γέννησε» τις πιο iconic τάσεις

Από ποδοσφαιριστής… σε σταρ που θρηνούσε δύο αδέλφια: Η αληθινή ιστορία του Νίκου Κούρκουλου που σοκάρει!

Stories 10.09.2025
Από ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού σε αστέρι του ελληνικού κινηματογράφου – η ζωή του Νίκου Κούρκουλου ανάμεσα στην λάμψη, το θέατρο και τις δύο τραγωδίες που τον σημάδεψαν

«Σταμάτησε το ρολόι στις 13:40» – Η τραγωδία με τις 21 μαθήτριες που σημάδεψε την Ελλάδα

Stories Χτες
Το καΐκι «Δύο Γιώργηδες» και η εκδρομή που βάφτηκε με αίμα και δάκρυα

Μπούργκα και μπάλα: Οι Αφγανές που μετατρέπουν τον πόνο τους σε διαμαρτυρία

Stories Χτες
«Μας πήραν τα σπορ, όχι το πάθος»: Η συγκλονιστική ιστορία της Νούρα

Botanarchist: Eξαιτίας της Νεφέλης αγαπήσαμε περισσότερο τα λαχανικά

Πρόσωπα Χτες
Η αρχιτεκτόνισσα που έφτιαξε εναν μπαλκονόκηπο

Ο Πούτιν θέλει να ζήσει για πάντα και το σχέδιο του είναι πολύ συγκεκριμένο

Stories Χτες
Από την κόρη του μέχρι τα εκατομμύρια σε έρευνες

Η απίστευτη ιστορία του «influencer του Θεού»: Πώς ο Κάρλο Ακούτις έγινε ο πρώτος άγιος της χιλιετίας

Πρόσωπα Χτες
Ο έφηβος millennial που έγινε σύμβολο πίστης για τη νέα γενιά

To επικίνδυνο πείραμα: Η Φλόριντα ανοίγει την πόρτα στις ξεχασμένες ασθένειες

Stories Προχτές
Η Φλόριντα απειλεί να ανατρέψει δεκαετίες δημόσιας υγείας