Χρήστος Μπισιώτης: Ο 26χρονος Ελληνας σεφ του Λευκού Οίκου
Στα 26 του μαγειρεύει για την προεδρική οικογένεια!
Δημοσίευση 18/12/2013 | 00:00

Είναι μόλις 26 ετών, κι όμως πρόλαβε να γίνει απολύτως απαραίτητος στην κουζίνα... του Λευκού Οίκου!
Ο Χρήστος Μπισιώτης ταΐζει καθημερινά την οικογένεια Ομπάμα και τους καλεσμένους της.
Την πρώτη του επαφή με την κουζίνα είχε στην ηλικία των μόλις 14 ετών, ξεκινώντας στο πλάι του σεφ Βασίλη Νικολόπουλου, τον οποίο και θεωρεί μέντορά του.
Μετά πήγε στη Σχολή Μαγειρικής ΟΤΕΚ Αναβύσσου, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει να εργάζεται σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της Αθήνας.
Δούλεψε δίπλα σε καταξιωμένους σεφ με αστέρια Michelin, όπως με τον Τόμας Κέλερ, στο εστιατόριό του στο Μανχάταν «Per se», με τη Μίνα Νιούμαν στο «Edison Ballroom», αλλά και σε άλλα διάσημα εστιατόρια, όπως το «Αύρα» και το «Κελάρι». Στο εστιατόριο «Eataly» είχε αναλάβει χρέη chef de cuisine, ενώ επέβλεπε και τα οχτώ εστιατόρια του Μάριο Μπατάλι, με 370 άτομα προσωπικό.
Σε ηλικία 18 ετών έφυγε για τη Νέα Υόρκη και δούλεψε πολύ σκληρά. Έτσι, το 2012 έρχεται μία απρόσμενη συνεργασία με τον Λευκό Οίκο. «Όλα άρχισαν τον Σεπτέμβρη του 2012, όταν γνώρισα τον πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Το ένα έφερε το άλλο και έχω την τιμή πια να μαγειρεύω για τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και την οικογένειά του», είπε στον «Τύπο της Κυριακής».
Στα 26 του χρόνια έχει ήδη μαγειρέψει για αρκετούς celebrities, όπως την Τζένιφερ Λόπεζ, τον Αντόνιο Μπαντέρας, την Πατρίσια Φιλντ, την Τζέσικα ¶λμπα, τον Μπιλ Κλίντον και πρόσφατα και για τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ενρίκο Λέτα.
Τι αγαπά να τρώει η προεδρική οικογένεια; Παραδοσιακά πιάτα από όλο τον κόσμο! «Ο πρόεδρος εμφανίζεται σπάνια, λόγω των υποχρεώσεών του. Η κ. Ομπάμα μάς επισκέπτεται αρκετά συχνά. Υπάρχουν μάλιστα φορές που μαγειρεύει μαζί μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Η ελληνική κουζίνα αγαπιέται από τον κόσμο, όμως πρέπει να πάει... ένα βήμα πιο πέρα, αναφέρει: «Πρέπει να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Δεν μπορώ να πηγαίνω σε ελληνικό εστιατόριο και το τζατζίκι αντί για γιαούρτι να έχει crème fraîche. Το τζατζίκι φτιάχνεται με γιαούρτι. Είναι κάποια πράγματα που δεν χρειάζονται αλλαγή».
Οι 200 της Καισαριανής: Το άλμπουμ που ανατρέπει τα δεδομένα ‑ Ποιοι ήταν οι άνδρες που κοιτούν το φακό;
Τo AI‑Scam του 2026: Πώς αντιγράφουν τη φωνή σου
Η πλατφόρμα φαγητού που έκλεψε τους μισθούς των εργαζομένων
Πως ο Τραμπ κατάφερε να δώσει προβάδισμα 55 τρισ. δολαρίων στην Κίνα
Ένας «αληθινός» βρικόλακας που τον αποκεφάλισαν για να μην… επιστρέψει
Το διάσημο ιταλικό νησί που βάζει αυστηρότατους κανόνες στους τουρίστες το επόμενο καλοκαίρι
Ο λόγος που ο βρετανικός στρατός έφτιαξε ένα ψεύτικο χωριό στην Αγγλία
Ο άνθρωπος που πούλησε τον Πύργο του Αιφελ – Και το έκανε δύο φορές
Η Δούκισσα της Πλακεντίας επιστρέφει! Η αληθινή ιστορία πίσω από την παράσταση που θα συζητηθεί φέτος
Αυτή είναι η χώρα της Ευρώπης με το μεγαλύτερο πρόβλημα αδέσποτων – Και η Ελλάδα στη «μαύρη» λίστα
Οδηγός delivery έσωσε γυναίκα που ήταν παγιδευμένη για 30 ώρες: Πώς την εντόπισε
Πώς είναι η ζωή για μια Ελληνίδα μαμά στο εξωτερικό
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories Χτες






