E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αυτές τις 5 περιοχές

Την Κυριακή 21/08 συνίσταται στους πολίτες αυτών των περιοχών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/8/2022 | 17:17

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε αυτές τις 5 περιοχές

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο, Κυριακή 21 Αυγούστου, για πέντε περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο για τις εξής περιφέρειες:

  • • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
  • • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας)
  • • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας, ΠΕ Λακωνίας)
  • • Περιφέρεια Κρήτης (ΠΕ Χανίων)
  • • Περιφέρεια Αττικής (νήσος Κυθήρων)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, η ΓΓΠΠ υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών και καλεί τους πολίτες σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Παράλληλα, τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα πραγματοποιηθούν περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Επιπρόσθετα, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των παραπάνω Περιφερειακών Ενοτήτων τίθεται σε μερική επιφυλακή, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που πιθανόν να προκύψουν λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4).

Ταυτόχρονα, για τις παραπάνω περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο Δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την πυροσβεστική, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

- Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

- Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, το Π.Σ. καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφοδος της ΕΛΑΣ σε παράνομο γηροκομείο στους Αμπελόκηπους

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Αιφνιδιαστική έφοδος αποκάλυψε παράτυπη δομή «φροντίδας» ηλικιωμένων που λειτουργούσε κάτω υπό άθλιες συνθήκες

Εκκένωση σιδηροδρομικού σταθμού του Λονδίνου λόγω «ύποπτης διαρροής αερίου» – Επιβάτες αισθάνθηκαν αδιαθεσία

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Oι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διαχειρίζονται το περιστατικό

H Eυρώπη έχει πρόβλημα: Δεν γνωρίζει πόσα καύσιμα της απομένουν

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Εν μέσω ανησυχίας ότι η κάνουλα θα στερέψει, η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν φαίνεται να έχει σαφή εικόνα για τα αποθέματα που έχει στη διάθεσή της.

Θρίλερ ανοιχτά της Κρήτης: Ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν τη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Καταγγελίες για χρήση όπλων, λέιζερ και παρεμβολές στις επικοινωνίες

Νέα εποχή στις αθλητικές μεταδόσεις: Το Disney+ εξασφάλισε τα δικαιώματα για το Champions League

E-Daily 3.Left 30.04.2026
Μετά τη δημοπρασία για 19 τηλεοπτικές αγορές που αφορούν την περίοδο 2027-2031

Αντιδράσεις φαρμακοποιών για την delivery παράδοση φαρμάκων κατ’ οίκον

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Η απάντησή τους - Τι υποστηρίζουν

Θεσσαλονίκη: Μαθητής έσωσε με λαβή Χάιμλιχ γυναίκα που παραλίγο να πνιγεί από γαρίδα

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Η παρέμβασή του αποδείχθηκε καθοριστική

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 14χρονης από τον ράπερ

E-Daily 2.TopNews 30.04.2026
Είχε αγοράσει φτυάρι και αλυσοπρίονα για να τη διαμελίσει

Πρωτομαγιά: Τι ισχύει με τις τράπεζες αύριο

Οικονομία 30.04.2026
Πώς πληρώνονται οι εργαζόμενοι

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ καθάρισαν την πλατεία Ναυαρίνου μετά τον τελικό με την Μπιλμπάο

Ελλάδα 30.04.2026
Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων, Γιώργου Δημαρέλου έδωσε τα εύσημα στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ