E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κτηνωδία στη Φλώρινα: Πυροβόλησαν και σκότωσαν 3 αρκούδες

Η μια θήλαζε ακόμα τα μικρά της

Δημοσίευση 18/8/2022 | 15:33

Κτηνωδία στη Φλώρινα: Πυροβόλησαν και σκότωσαν 3 αρκούδες

Τρεις αρκούδες, η μία εκ των οποιών θήλαζε ακόμη τα μωρά της, σκότωσαν -σε διάστημα ενός μήνα- άγνωστοι με πυροβόλο όπλο, στο Σκλήθρο Φλώρινας.

Όπως καταγγέλλει με σχετική ανακοίνωση ο «Αρκτούρος», την Παρασκευή 12 Αυγούστου πολύ κοντά στο Κέντρο Προστασίας Λύκου & Λύγκα, εντοπίστηκαν δύο νεκρές αρκούδες και πριν από λίγες εβδομάδες στην ευρύτερη περιοχή εντοπίστηκε μία ακόμη, επίσης νεκρή από πυροβολισμό.

Η πρώτη μάλιστα ήταν νεαρή ενήλικη που βρισκόταν ακόμα σε φάση θηλασμού, κάτι που συνεπάγεται ότι τα μικρά της είναι πλέον ορφανά. Την αρκούδα εντόπισε αγρότης που ειδοποίησε την Ομάδα 'Αμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου. Ο θάνατος της αρκούδας επήλθε από βλήμα στα πλευρά, που την τραυμάτισε ενδοκοιλιακά και κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία.

Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε και δεύτερη δολοφονημένη αρκούδα, την οποία είχαν αφήσει κοντά σε σημείο με σκουπίδια. Το ζώο υπολογίζεται πως ήταν νεκρό ήδη 7-10 ημέρες. Όπως αναφέρει ο «Αρκτούρος», τα δύο αυτά περιστατικά ήρθαν να προστεθούν σε αντίστοιχο που είχε καταγραφεί τον Ιούλιο, όταν αρκούδα βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη με τον θάνατό της να αποδίδεται και τότε σε πυροβολισμό. Και τα τρία εγκλήματα έγιναν στην ίδια περιοχή σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου.

«Συνολικά είναι η 4η αρκούδα που πυροβολήθηκε στην ευρύτερη περιοχή μέσα στο 2022. Αξίζει να τονιστεί ότι τα περιστατικά συνέβησαν εντός των ορίων περιοχής Natura» τονίζεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης που καλεί τις αρμόδιες αρχές, «να μην υποβαθμίσουν τη σημασία του εγκλήματος αυτού και να προχωρήσουν σε εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, διότι η συνεχιζόμενη ατιμωρησία φέρνει, δυστυχώς, και νέες δολοφονίες προστατευόμενων ειδών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

OpenAI: Τι πρέπει να γνωρίζετε για το νέο μοντέλο GPT‑Rosalind

Tech + Science 17.04.2026
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης πήρε το όνομά του από τη Rosalind Franklin, τη Βρετανίδα επιστήμονα που έγινε γνωστή για τον ρόλο της στην ανακάλυψη της δομής του DNA

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ ντελαπάρισε στην Κρήτη από τους θυελλώδεις ανέμους

Ελλάδα 17.04.2026
Οι άνεμοι έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα

Τέμπη: Βρέθηκε νεκρός ελεγκτής που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος

Ελλάδα 17.04.2026
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΕΜΔΥΔΑΣ

Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Κόσμος 17.04.2026
Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους

Το Ιράν δεσμεύτηκε να μην κλείσει ποτέ ξανά τα Στενά του Ορμούζ, λέει ο Τραμπ: «Είναι μία υπέροχη μέρα για τον κόσμο»

Κόσμος 17.04.2026
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι το στρατηγικής σημασίας πέρασμα δεν θα χρησιμοποιείται πλέον ως εργαλείο πίεσης σε βάρος της διεθνούς κοινότητας

Κεφαλονιά: Βίντεο ντοκουμέντο ‑ Η στιγμή που ο 26χρονος αρσιβαρίστας σηκώνει περιπολικό

Ελλάδα 17.04.2026
Και όμως ο πρώην αρσιβαρίστας κυκλοφορούσε ελεύθερος

Αγγλία: 7χρονη με αυτισμό εντοπίστηκε νεκρή σε λίμνη ‑ Συνελήφθη για ανθρωποκτονία η παιδοκόμος της

Κόσμος 17.04.2026
Η 30χρονη συνελήφθη με την υποψία ανθρωποκτονίας από βαριά αμέλεια και παραμέλησης ανηλίκου

Youth Pass 2026 αίτηση: Πώς θα λάβουν οι δικαιούχοι το voucher των €300

Οικονομία 17.04.2026
«Τρέχει» η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων

Στο νοσοκομείο η Μαρέβα Γκραμπόφσκι ‑ Μητσοτάκη

Ελλάδα 17.04.2026
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είναι καλά στην υγεία της