E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Ξεχάστε τα αεροπορικά εισιτήρια των 10 ευρώ»:

Τέλος εποχής για τις low cost πτήσεις, λέει ο CEO της Ryanair

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/8/2022 | 14:29

«Ξεχάστε τα αεροπορικά εισιτήρια των 10 ευρώ»:

Η εποχή των φτηνών ναύλων των 10 ευρώ για τη Ryanair είναι πλέον παρελθόν λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών των καυσίμων, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους.

Τα ναύλα του ενός και των δέκα ευρώ, σήμα κατατεθέν της Ryanair, δεν θα τα δουν οι πελάτες της για «σειρά ετών», είπε ο Μάικλ Ο’ Λίρι στο ραδιόφωνο του BBC σημειώνοντας ότι το μέσο εισιτήριο της Ryanair από περίπου 40 ευρώ πέρυσι, θα αυξηθεί κατά περίπου δέκα ευρώ στα 50 την επόμενη πενταετία.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πραγματικά φθηνά ναύλα μας -  του ενός ευρώ, των 0,99 σεντς, ακόμη και των 9,99 ευρώ - νομίζω ότι δεν θα τα δείτε αυτά για τα επόμενα χρόνια», τόνισε.

Η αύξηση των τιμών των καυσίμων που εκτινάσσει τα αεροπορικά εισιτήρια, αυξάνει και τους λογαριασμούς ενέργειας των νοικοκυριών ψαλιδίζοντας το διαθέσιμο εισόδημά τους. Όμως ο CEO της Ryainair πιστεύει ότι οι ταξιδιώτες θα συνεχίσουν παρά το αυξημένο κόστος διαβίωσης να πετούν συχνά  επιλέγοντας αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. «Πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να πετά συχνά, αλλά οι άνθρωποι θα ευαισθητοποιηθούν πολύ περισσότερο όσον αφορά στις τιμές».

Πυρά κατά του Brexit από τον CEO της Ryanair

Στην ίδια συνέντευξη ο CEO της Ryanair καταφέρθηκε ναντίον του Brexit, το οποίο μείωσε σημαντικά την πρόσβαση των Eυρωπαίων εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου κατείχαν προηγουμένως εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης.

«Η αγορά εργασίας είναι πολύ τεταμένη, ιδιαίτερα για τις δουλειές χωρίς μεγάλη εξειδίκευση στον ξενοδοχειακό τομέα και την εστίαση, τη διανομή και τη γεωργία, καθώς επίσης και για την ασφάλεια και τους χειριστές αποσκευών στα αεροδρόμια», υπογράμμισε ο επικεφαλής της Ryanair.

«Και αν υπήρχε λίγη εντιμότητα στην κυβέρνηση (του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπόρις) Τζόνσον, θα παραδέχονταν πως το Brexit ήταν μια καταστροφή για την ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων και πως μία από τις κύριες δυσχέρειες που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η βρετανική οικονομία είναι η έλλειψη εργαζομένων», πρόσθεσε.

Μεγάλες αυξήσεις στα αεροπορικά εισιτήρια από Βρετανία προς Αθήνα και άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν δει μια αύξηση της ζήτησης από το τέλος των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Ωστόσο, ο αντίκτυπος των μακρών περιόδων καθηλωμένων πτήσεων, το αυξανόμενο κόστος και οι μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας στην αεροπορική βιομηχανία στη διάρκεια της κρίσης οδήγησαν ορισμένους αερομεταφορείς να αγωνίζονται να καλύψουν τη ζήτηση. Χιλιάδες θέσεις εργασίας στις αερομεταφορές κόπηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid και πολλές επιχειρήσεις του κλάδου έχουν δυσκολευτεί να προσλάβουν εγκαίρως επαρκές προσωπικό εγκαίρως για να αντιμετωπίσουν την αυξημένη καλοκαιρινή ζήτηση.

Οι τιμές των πτήσεων από τη Βρετανία προς την ηπειρωτική Ευρώπη το φετινό καλοκαίρι έχουν αυξηθεί κατά περίπου ένα τρίτο από την περίοδο πριν από την πανδημία, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες επωφελούνται από το ταξιδιωτικό χάος αυξάνοντας τις τιμές των ναύλων τους. Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνει η Daily Mail, ότι τα εισιτήρια από όλα τα αεροδρόμια του Λονδίνου προς την Αθήνα αυξήθηκαν κατά 258% αυτή την εβδομάδα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019. Το μέσο κόστος ενός ναύλου από το Χίθροου ή το Γκάτγουικ προς το Φάρο της Πορτογαλίας έχει υπερδιπλασιαστεί, από 17 λίρες το 2019 σε 35.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κυριακή των Βαΐων: Τι γιορτάζουμε σήμερα

Ελλάδα 05.04.2026
Από την Κυριακή των Βαΐων αρχίζει ουσιαστικά η Μεγάλη Εβδομάδα ή Εβδομάδα των Παθών

Πειραιάς: Στη ΜΕΘ ο μαθητής που παρασύρθηκε από λεωφορείο ‑ «Πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά»

Ελλάδα 05.04.2026
Οι Αρχές ερευνούν τις ακριβείς συνθήκες του τροχαίου

Ανοιχτά καταστήματα σήμερα Κυριακή: Τι ώρα κλείνουν

Ελλάδα 05.04.2026
Τα καταστήματα είναι ανοιχτά σήμερα Κυριακή στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου για το Πάσχα 2026

ΗΠΑ: Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν την ανιψιά και την εγγονή του Κασέμ Σουλεϊμανί

Κόσμος Χτες
Συνελήφθησαν αφού ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο ακύρωσε το καθεστώς μόνιμης διαμονής τους

Συγκλονίζει ο Μιρτσέα Λουτσέσκου: Ζήτησε από τον γιο του, Ραζβάν, εισιτήρια για τον τελικό Κυπέλλου του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα Χτες
«Κόκαλο» έμεινε ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όταν άκουσε τον πατέρα του στο τηλέφωνο, να του ζητάει δύο εισιτήρια και την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά τα πέντε στεντ και τον απινιδωτή, που του τοποθετήθηκαν την Παρασκευή

Κασίμπασα: Το γκολ της χρονιάς, από τον τερματοφύλακα Ανδρέα Γιαννιώτη, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Γκολ ποίημα από τον 33χρονο Έλληνα τερματοφύλακα, σε έναν αγώνα επιβίωσης για την παραμονή της ομάδας του, στην κατηγορία

Πάτρα: Ημίγυμνος άνδρας απειλούσε περαστικούς με αντικείμενο

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο

Τραμπ: Τελεσίγραφο 48 ωρών στο Ιράν – «Ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως»

Κόσμος Χτες
Απέφυγε να αναφερθεί στον δεύτερο αγνοούμενο πιλότο

Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων ‑ Πώς θα λειτουργήσουν

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα αύριο Κυριακή των Βαίων θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

«Τσουχτερές» οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι ‑ Αυξήσεις ακόμα και 40%

Οικονομία Χτες
Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα κληθούν να βάλουν οι καταναλωτές για το φετινό πασχαλινό τραπέζι. Πώς κινούνται οι τιμές.

Κυριακή Γρίβα: «Η δολοφονία του παιδιού μου ανέδειξε ότι δεν υπάρχει προστασία από την αστυνομία» λέει η μητέρα της

Ελλάδα Χτες
Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη νύχτα που η Κυριακή Γρίβα άφησε την τελευταία της πνοή

Αφέθηκε ελεύθερη η Ιωάννα Τούνη

Ελλάδα Χτες
Είχε συλληφθεί έπειτα από μήνυση για βίντεο που ανέβασε με καταδικασθέντα για το revenge ρorn