E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η φάρσα που κράτησε 40 χρόνια

Και ξεγέλασε πολύ κόσμο

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 3/8/2022 | 00:24

Η φάρσα που κράτησε 40 χρόνια
@tampabay.com

Ο Tony Signorini δεν είναι πολύ γνωστός έξω από το Clearwater της Φλόριντα. Εκεί όμως τον γνωρίζουν όλοι. Γιατί είναι αυτός που έκανε μια από της μεγαλύτερες και μακροβιότερες φάρσες στην ιστορία της. Τη φάρσα του Γιγάντιου Πιγκουίνου.

Το 1948, οι ντόπιοι άρχισαν να βλέπουν στις παραλίες τεράστιες πατημασιές. Έμοιαζαν με πατημασιές πιγκουίνου, αλλά ήταν πολύ μεγαλύτερες. Ήταν η αρχή μιας φάρσας που δεν ξεγέλασε μόνο τους κατοίκους της πόλης, αλλά και τον φημισμένο ζωολόγο Ivan Sanderson.

Ένας κάτοικος είδε τα πρώτα χνάρια ένα πρωινό εκείνης της χρονιάς. Πρόσεξε πως ξεκινούσαν από τη θάλασσα και τα ακολούθησε για πάνω από 2 χιλιόμετρα, μέχρι που ξαναχάθηκαν μέσα στη θάλασσα. Είχαν μήκος 35 εκατοστών και πλάτος 28, οπότε αν και παρέπεμπαν σε πιγκουίνο, τα χνάρια ήταν πολύ μεγαλύτερα.

Σύντομα οι πατημασιές εμφανίστηκαν και σε άλλες παραλίες της περιοχής. Η είδηση άρχισε να γράφεται σε τοπικές εφημερίδες, με τον κόσμο να διχάζεται. Μερικοί μιλούσαν για απάτη οι υπόλοιποι πως ένας Γιγάντιος Πιγκουίνος ή κάποιο άλλο τέρας, έκοβε βόλτες στις παραλίες.

Ο Sanderson συμμετείχε σε αποστολές στην Αφρικανική ζούγκλα και έγινες ο πατέρας της ψευδοεπιστήμης της Κρυπτοζωολογίας, που ασχολείται με θρυλικά πλάσματα όπως το τέρας του Λοχ Νες. Αυτές οι πατημασιές έθρεψαν τις θεωρίες του και αποφάσισε να πάει στο Clearwater, ώστε να ερευνήσει την υπόθεση.

Βρήκε τις πατημασιές και πήρε ένα δείγμα για περαιτέρω μελέτη. Και το πόρισμα του ήταν πως δεν μπορούσε να είναι απάτη. Ονόμασε το πλάσμα “Old Three Toes”, και το περιέγραψε ως γκρι και κίτρινο με μέγεθος 3,5 μέτρα. Πίστευε ότι προκαλούσε μεγάλα κύματα, κλωτσώντας με τα δυνατά πόδια του το νερό.

Όλα αυτά τα είπε γιατί ισχυρίστηκε ότι το είδε. Ωστόσο, δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Ο Signorini δούλευε σε συνεργείο και το αφεντικό του είχε την ιδέα, όταν είδε μια πατημασιά δεινοσαύρου στο National Geographic.

Σχεδίασαν ένα ζευγάρι ποδιών που έμοιαζαν με τη φωτογραφία και τα έβαλαν σε σίδηρο. Ο Signorini τα φορούσε και περπατούσε έτσι ώστε να πάει το μυαλό του κόσμου σε πιγκουίνο. Έκανε τις βόλτες του με αυτά για δέκα χρόνια. Αλλά όταν σταμάτησε δεν είπε σε κανέναν για αυτή. Έπρεπε να περάσουν 40 χρόνια για να το αποκαλύψει.

Το ότι περπατούσε πάντως για 10 χρόνια με αυτά τα παπούτσια 13 κιλών το καθένα, το λες και αφοσίωση στη φάρσα. Κάτι που την έκανε τελικά πολύ επιτυχημένη.

Πληροφορίες: ladbible.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπορεί η ιστορία του Φρανκεστάιν να γίνει πραγματικότητα;

Σινεμά 16.11.2025
Με αφορμή την πρεμιέρα της ομώνυμης ταινίας του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει τα dating apps

Νέα Εποχή 16.11.2025
Η τεχνολογία του έρωτα αναζητά καινοτομίες

Ο θρύλος της ιερής ελιάς που βρίσκεται στην Ακρόπολη

Ιστορικά 16.11.2025
Μια ρομαντική ιστορία που όλοι θέλουμε να πιστέψουμε

Αερόφυτα: τα φυτά που δεν ζουν στο χώμα!

Περιβάλλον 16.11.2025
Κι όμως υπάρχουν!

Το νέο ψηφιακό φαινόμενο: Oι άνθρωποι κάνουν σχέση με το ΑΙ Chatbot τους

Νέα Εποχή Χτες
Ένα φαινόμενο που δεν είναι πια επιστημονική φαντασία

Καταπίνουμε πλαστικό χωρίς να το βλέπουμε: Το αόρατο ταξίδι των μικροπλαστικών

Περιβάλλον Χτες
Η Ευρώπη σκληραίνει το παιχνίδι: νέοι κανόνες για να κοπεί η ρύπανση στην πηγή

Explainer: Τι είναι οι incels και πώς η ιδεολογία τους έγινε κίνημα μίσους;

Νέα Εποχή Χτες
Aμναφέρονται πολύ συχνά από τότε που έγινε και πάλι ο Donald Trump Πρόεδρος των ΗΠΑ

Τα σπίτια που στέκονται στο χείλος του γκρεμού, καταρρέουν μέρα με τη μέρα

Stories Χτες
Αν και τα συγκεκριμένα σπίτια στέκουν για χρόνια κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, οι πρόσφατες βροχοπτώσεις και οι κλιματικές αλλαγές έχουν επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση.

Η νυμφομανής αυτοκράτειρα: Ζωή γεμάτη ερωτικά σκάνδαλα, ίντριγκες και ένα απαγορευμένο δωμάτιο

Πρόσωπα Χτες
Ως μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες στην ευρωπαϊκή ιστορία, αποτέλεσε επίσης αντικείμενο πολλών εξωφρενικών φημών.