E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η φάρσα που κράτησε 40 χρόνια

Και ξεγέλασε πολύ κόσμο

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 3/8/2022 | 00:24

Η φάρσα που κράτησε 40 χρόνια
@tampabay.com

Ο Tony Signorini δεν είναι πολύ γνωστός έξω από το Clearwater της Φλόριντα. Εκεί όμως τον γνωρίζουν όλοι. Γιατί είναι αυτός που έκανε μια από της μεγαλύτερες και μακροβιότερες φάρσες στην ιστορία της. Τη φάρσα του Γιγάντιου Πιγκουίνου.

Το 1948, οι ντόπιοι άρχισαν να βλέπουν στις παραλίες τεράστιες πατημασιές. Έμοιαζαν με πατημασιές πιγκουίνου, αλλά ήταν πολύ μεγαλύτερες. Ήταν η αρχή μιας φάρσας που δεν ξεγέλασε μόνο τους κατοίκους της πόλης, αλλά και τον φημισμένο ζωολόγο Ivan Sanderson.

Ένας κάτοικος είδε τα πρώτα χνάρια ένα πρωινό εκείνης της χρονιάς. Πρόσεξε πως ξεκινούσαν από τη θάλασσα και τα ακολούθησε για πάνω από 2 χιλιόμετρα, μέχρι που ξαναχάθηκαν μέσα στη θάλασσα. Είχαν μήκος 35 εκατοστών και πλάτος 28, οπότε αν και παρέπεμπαν σε πιγκουίνο, τα χνάρια ήταν πολύ μεγαλύτερα.

Σύντομα οι πατημασιές εμφανίστηκαν και σε άλλες παραλίες της περιοχής. Η είδηση άρχισε να γράφεται σε τοπικές εφημερίδες, με τον κόσμο να διχάζεται. Μερικοί μιλούσαν για απάτη οι υπόλοιποι πως ένας Γιγάντιος Πιγκουίνος ή κάποιο άλλο τέρας, έκοβε βόλτες στις παραλίες.

Ο Sanderson συμμετείχε σε αποστολές στην Αφρικανική ζούγκλα και έγινες ο πατέρας της ψευδοεπιστήμης της Κρυπτοζωολογίας, που ασχολείται με θρυλικά πλάσματα όπως το τέρας του Λοχ Νες. Αυτές οι πατημασιές έθρεψαν τις θεωρίες του και αποφάσισε να πάει στο Clearwater, ώστε να ερευνήσει την υπόθεση.

Βρήκε τις πατημασιές και πήρε ένα δείγμα για περαιτέρω μελέτη. Και το πόρισμα του ήταν πως δεν μπορούσε να είναι απάτη. Ονόμασε το πλάσμα “Old Three Toes”, και το περιέγραψε ως γκρι και κίτρινο με μέγεθος 3,5 μέτρα. Πίστευε ότι προκαλούσε μεγάλα κύματα, κλωτσώντας με τα δυνατά πόδια του το νερό.

Όλα αυτά τα είπε γιατί ισχυρίστηκε ότι το είδε. Ωστόσο, δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Ο Signorini δούλευε σε συνεργείο και το αφεντικό του είχε την ιδέα, όταν είδε μια πατημασιά δεινοσαύρου στο National Geographic.

Σχεδίασαν ένα ζευγάρι ποδιών που έμοιαζαν με τη φωτογραφία και τα έβαλαν σε σίδηρο. Ο Signorini τα φορούσε και περπατούσε έτσι ώστε να πάει το μυαλό του κόσμου σε πιγκουίνο. Έκανε τις βόλτες του με αυτά για δέκα χρόνια. Αλλά όταν σταμάτησε δεν είπε σε κανέναν για αυτή. Έπρεπε να περάσουν 40 χρόνια για να το αποκαλύψει.

Το ότι περπατούσε πάντως για 10 χρόνια με αυτά τα παπούτσια 13 κιλών το καθένα, το λες και αφοσίωση στη φάρσα. Κάτι που την έκανε τελικά πολύ επιτυχημένη.

Πληροφορίες: ladbible.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

10 μέρη‑«παράδεισος» όπου ζεις σαν βασιλιάς με τα μισά λεφτά – Δες πού μετακομίζουν όλοι!

Νέα Εποχή 26.11.2025
Πόσο κοστίζει πραγματικά μια ζωή στον παράδεισο; Οι χώρες όπου το πορτοφόλι σου… ανασαίνει!

Έφυγε από το κακοποιητικό σπίτι στα 4 και βρήκε οικογένεια σε μια αγέλη αδέσποτων σκύλων

Stories 26.11.2025
Ο δρόμος αποδείχτηκε πιο ασφαλής από το ίδιο του το σπίτι

O Μαμντάνι δεν περίμενε ποτέ να δει αυτό το πράγμα στο γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ

Stories 26.11.2025
Μια συνάντηση που όλοι περίμεναν… να εκραγεί

Η χώρα που θέλει να θανατώσει 2,5 εκατομμύρια γάτες μέχρι το 2050

Stories 26.11.2025
Η χώρα έχει ζήσει ξανά εκρήξεις οργής γύρω από το θέμα

Το ροζ πουλόβερ που διχάζει την αμερικανική δεξιά

Stories 26.11.2025
Η συζήτηση πήρε και πολιτική διάσταση

Ο νόμος στη Σαουδική Αραβία που δεν ισχύει μόνο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο

Αθλητισμός Χτες
Ο Ρονάλντο ως… εξωτερική πολιτική

Ένα απλό αντικείμενο από τα 90s κάνει θραύση: Μάντεψε τι ζητά ξανά η Gen Z

Νέα Εποχή Χτες
Ποιο αντικείμενο από το παρελθόν κάνει comeback

Γιατί αυτή η influencer έγινε ο εφιάλτης των εστιατορίων στο Μπρούκλιν;

Πρόσωπα Χτες
40.000 δολάρια χρέη, viral συλλήψεις και άθικτα πιάτα: Η απίθανη ζωή της Pei Lu Chung

5 celebrities που παραλίγο να δολοφονηθούν

Stories Χτες
Κάπου εκεί, μέσα στον θόρυβο της δόξας, κρύβεται πάντα μια σκοτεινή πιθανότητα

Τι συνέβη στην τάξη όταν αντί για καθηγητής, το μάθημα το έκανε το ΑΙ

Νέα Εποχή Χτες
Οι φοιτητές ζητούν άμεση παρέμβαση