E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η φάρσα που κράτησε 40 χρόνια

Και ξεγέλασε πολύ κόσμο

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 3/8/2022 | 00:24

Η φάρσα που κράτησε 40 χρόνια
@tampabay.com

Ο Tony Signorini δεν είναι πολύ γνωστός έξω από το Clearwater της Φλόριντα. Εκεί όμως τον γνωρίζουν όλοι. Γιατί είναι αυτός που έκανε μια από της μεγαλύτερες και μακροβιότερες φάρσες στην ιστορία της. Τη φάρσα του Γιγάντιου Πιγκουίνου.

Το 1948, οι ντόπιοι άρχισαν να βλέπουν στις παραλίες τεράστιες πατημασιές. Έμοιαζαν με πατημασιές πιγκουίνου, αλλά ήταν πολύ μεγαλύτερες. Ήταν η αρχή μιας φάρσας που δεν ξεγέλασε μόνο τους κατοίκους της πόλης, αλλά και τον φημισμένο ζωολόγο Ivan Sanderson.

Ένας κάτοικος είδε τα πρώτα χνάρια ένα πρωινό εκείνης της χρονιάς. Πρόσεξε πως ξεκινούσαν από τη θάλασσα και τα ακολούθησε για πάνω από 2 χιλιόμετρα, μέχρι που ξαναχάθηκαν μέσα στη θάλασσα. Είχαν μήκος 35 εκατοστών και πλάτος 28, οπότε αν και παρέπεμπαν σε πιγκουίνο, τα χνάρια ήταν πολύ μεγαλύτερα.

Σύντομα οι πατημασιές εμφανίστηκαν και σε άλλες παραλίες της περιοχής. Η είδηση άρχισε να γράφεται σε τοπικές εφημερίδες, με τον κόσμο να διχάζεται. Μερικοί μιλούσαν για απάτη οι υπόλοιποι πως ένας Γιγάντιος Πιγκουίνος ή κάποιο άλλο τέρας, έκοβε βόλτες στις παραλίες.

Ο Sanderson συμμετείχε σε αποστολές στην Αφρικανική ζούγκλα και έγινες ο πατέρας της ψευδοεπιστήμης της Κρυπτοζωολογίας, που ασχολείται με θρυλικά πλάσματα όπως το τέρας του Λοχ Νες. Αυτές οι πατημασιές έθρεψαν τις θεωρίες του και αποφάσισε να πάει στο Clearwater, ώστε να ερευνήσει την υπόθεση.

Βρήκε τις πατημασιές και πήρε ένα δείγμα για περαιτέρω μελέτη. Και το πόρισμα του ήταν πως δεν μπορούσε να είναι απάτη. Ονόμασε το πλάσμα “Old Three Toes”, και το περιέγραψε ως γκρι και κίτρινο με μέγεθος 3,5 μέτρα. Πίστευε ότι προκαλούσε μεγάλα κύματα, κλωτσώντας με τα δυνατά πόδια του το νερό.

Όλα αυτά τα είπε γιατί ισχυρίστηκε ότι το είδε. Ωστόσο, δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Ο Signorini δούλευε σε συνεργείο και το αφεντικό του είχε την ιδέα, όταν είδε μια πατημασιά δεινοσαύρου στο National Geographic.

Σχεδίασαν ένα ζευγάρι ποδιών που έμοιαζαν με τη φωτογραφία και τα έβαλαν σε σίδηρο. Ο Signorini τα φορούσε και περπατούσε έτσι ώστε να πάει το μυαλό του κόσμου σε πιγκουίνο. Έκανε τις βόλτες του με αυτά για δέκα χρόνια. Αλλά όταν σταμάτησε δεν είπε σε κανέναν για αυτή. Έπρεπε να περάσουν 40 χρόνια για να το αποκαλύψει.

Το ότι περπατούσε πάντως για 10 χρόνια με αυτά τα παπούτσια 13 κιλών το καθένα, το λες και αφοσίωση στη φάρσα. Κάτι που την έκανε τελικά πολύ επιτυχημένη.

Πληροφορίες: ladbible.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Google Maps καταγράφει κάθε σου διαδρομή – Δες πώς θα το σταματήσεις

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Το κινητό σου ίσως καταγράφει πού πηγαίνεις, πόση ώρα μένεις και ποια διαδρομή ακολουθείς. Δες πώς μπορείς να προστατεύσεις την ιδιωτικότητά σου

Ποια ελληνική λέξη χρησιμοποιείται σχεδόν ίδια σε 13 χώρες;

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Μια έκφραση οικεία σε κάθε ελληνικό σπίτι αποδεικνύεται να είναι κοινή σε δεκάδες γλώσσες - με ρίζες που φτάνουν στην αρχαιότητα

Explainer: Για ποιον λόγο η Google θέλει να γεμίσει την Αμερική... με κουνούπια;

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Στόχος η αντιμετώπιση επικίνδυνων ασθενειών

Φινλανδία: Γιατί oι κάτοικοι της πιο ευτυχισμένης χώρας... δε χαμογελούν τόσο συχνά;

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Το μυστικό των Φινλανδών που ίσως δεν σκέφτηκες ποτέ

Ο απίστευτος τρόπος με τον οποίο βγάζεις λεφτά από το ΑΤΜ στο Ντουμπάι

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Η ιδέα είναι απλή, αλλά η εκτέλεση εντυπωσιακή

Ένα χωριό με λεβάντες και... νεύρα! Γιατί οι κάτοικοι θέλουν τους τουρίστες μόνο τις καθημερινές

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Η ισπανική πόλη που δεν θέλει τουρίστες τα Σαββατοκύριακα

Οι μεγαλύτερες απατεωνιές και ψέματα που άφησαν ιστορία στις ειδήσεις

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Περίεργες ιστορίες που δεν έληξαν καλά

Ο πραγματικός δολοφόνος που ενέπνευσε τους δημιουργούς των ταινιών Scream

E-Daily 3.Left 12.07.2026
Τα εγκληματα ενός από τους πιο διάσημους δολοφόνους των ΗΠΑ