Η φάρσα που κράτησε 40 χρόνια
Και ξεγέλασε πολύ κόσμο
Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 3/8/2022 | 00:24

Ο Tony Signorini δεν είναι πολύ γνωστός έξω από το Clearwater της Φλόριντα. Εκεί όμως τον γνωρίζουν όλοι. Γιατί είναι αυτός που έκανε μια από της μεγαλύτερες και μακροβιότερες φάρσες στην ιστορία της. Τη φάρσα του Γιγάντιου Πιγκουίνου.
Το 1948, οι ντόπιοι άρχισαν να βλέπουν στις παραλίες τεράστιες πατημασιές. Έμοιαζαν με πατημασιές πιγκουίνου, αλλά ήταν πολύ μεγαλύτερες. Ήταν η αρχή μιας φάρσας που δεν ξεγέλασε μόνο τους κατοίκους της πόλης, αλλά και τον φημισμένο ζωολόγο Ivan Sanderson.
Ένας κάτοικος είδε τα πρώτα χνάρια ένα πρωινό εκείνης της χρονιάς. Πρόσεξε πως ξεκινούσαν από τη θάλασσα και τα ακολούθησε για πάνω από 2 χιλιόμετρα, μέχρι που ξαναχάθηκαν μέσα στη θάλασσα. Είχαν μήκος 35 εκατοστών και πλάτος 28, οπότε αν και παρέπεμπαν σε πιγκουίνο, τα χνάρια ήταν πολύ μεγαλύτερα.
Σύντομα οι πατημασιές εμφανίστηκαν και σε άλλες παραλίες της περιοχής. Η είδηση άρχισε να γράφεται σε τοπικές εφημερίδες, με τον κόσμο να διχάζεται. Μερικοί μιλούσαν για απάτη οι υπόλοιποι πως ένας Γιγάντιος Πιγκουίνος ή κάποιο άλλο τέρας, έκοβε βόλτες στις παραλίες.
Ο Sanderson συμμετείχε σε αποστολές στην Αφρικανική ζούγκλα και έγινες ο πατέρας της ψευδοεπιστήμης της Κρυπτοζωολογίας, που ασχολείται με θρυλικά πλάσματα όπως το τέρας του Λοχ Νες. Αυτές οι πατημασιές έθρεψαν τις θεωρίες του και αποφάσισε να πάει στο Clearwater, ώστε να ερευνήσει την υπόθεση.
Βρήκε τις πατημασιές και πήρε ένα δείγμα για περαιτέρω μελέτη. Και το πόρισμα του ήταν πως δεν μπορούσε να είναι απάτη. Ονόμασε το πλάσμα “Old Three Toes”, και το περιέγραψε ως γκρι και κίτρινο με μέγεθος 3,5 μέτρα. Πίστευε ότι προκαλούσε μεγάλα κύματα, κλωτσώντας με τα δυνατά πόδια του το νερό.
Όλα αυτά τα είπε γιατί ισχυρίστηκε ότι το είδε. Ωστόσο, δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Ο Signorini δούλευε σε συνεργείο και το αφεντικό του είχε την ιδέα, όταν είδε μια πατημασιά δεινοσαύρου στο National Geographic.
Σχεδίασαν ένα ζευγάρι ποδιών που έμοιαζαν με τη φωτογραφία και τα έβαλαν σε σίδηρο. Ο Signorini τα φορούσε και περπατούσε έτσι ώστε να πάει το μυαλό του κόσμου σε πιγκουίνο. Έκανε τις βόλτες του με αυτά για δέκα χρόνια. Αλλά όταν σταμάτησε δεν είπε σε κανέναν για αυτή. Έπρεπε να περάσουν 40 χρόνια για να το αποκαλύψει.
Το ότι περπατούσε πάντως για 10 χρόνια με αυτά τα παπούτσια 13 κιλών το καθένα, το λες και αφοσίωση στη φάρσα. Κάτι που την έκανε τελικά πολύ επιτυχημένη.
Πληροφορίες: ladbible.com
Πόσο κοστίζει πραγματικά ένας γάμος εκτός πόλης για τους καλεσμένους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 05.07.2025
H ιστορία της συμμορίας των παππούδων στην Ιταλία
10 αποφθέγματα του αξεπέραστου Αντον Τσέχωφ
Ο «σκοτεινός» λόγος για τον οποίο ο αριθμός 0888 888 888 έχει καταργηθεί
Ο τελειόφοιτος λυκείου που ζήτησε ένα σεντ από 2,8 εκατομμύρια ανθρώπους
Νόμιζε πως ήταν ο Ιησούς – Τώρα θα περάσει 12 χρόνια στη φυλακή
Γιατί οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ρίξουν δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα;
Τουριστική «καταστροφή» στη Σαντορίνη: «Ο Μάιος ήταν απελπιστικά κακός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On Χτες
Βαλκάνιοι τουρίστες: «Φαγητά σε ταπεράκια και γεμάτα αμάξια» ‑ Η νέα πραγματικότητα στα νησιά
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On Χτες