ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΠΟΥ: Κήρυξε ανώτατο επίπεδο συναγερμού για την ευλογιά των πιθήκων

Η ασθένεια έχει πλήξει 17.000 ανθρώπους σε 74 χώρες στον κόσμο.

Από το NEWSROOM 
Δημοσίευση 24/7/2022 | 11:29
ΠΟΥ: Κήρυξε ανώτατο επίπεδο συναγερμού για την ευλογιά των πιθήκων

Ανώτατο επίπεδο συναγερμού για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των πιθήκων κήρυξε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), καθώς, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής του Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, έχει πλήξει 17.000 ανθρώπους σε 74 χώρες στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αποφάσισα να κηρύξω κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα» δήλωσε, λέγοντας επίσης πως ο κίνδυνος για τον κόσμο είναι σχετικά χαμηλός, εκτός της Ευρώπης, όπου είναι αυξημένος.

Επιπλέον, είπε πως η επιτροπή των ειδικών παρέμεινε διχασμένη σχετικά με την αναγκαιότητα κήρυξης του ανώτατου επιπέδου συναγερμού και γι' αυτό τον λόγο ο Τ. Γκεμπρεγέσους έλαβε την απόφαση, ενώ ο Μάικ Ράιαν, υπεύθυνος καταστάσεων έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, ανέφερε πως πρόκειται για «μία έκκληση για ανάληψη δράσης, αλλά δεν είναι η πρώτη».

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ