E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η NASA βρήκε… μακαρόνια στον Αρη

Τι είναι τελικά το αντικείμενο που θυμίζει μακαρόνια στον «κόκκινο πλανήτη»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/7/2022 | 19:12

Η NASA βρήκε… μακαρόνια στον Αρη

H αποστολή της NASA στον Άρη βρίσκεται σε εξέλιξη με το ρόβερ Perseverance να ερευνά τον κρατήρα Jezero και στέλνει στην Γη συνέχεια νέες φωτογραφίες από τον κόκκινο πλανήτη, με τους επιστήμονες να έχουν μείνουν «άφωνοι» από τις πρόσφατες εικόνες, καθώς φαίνεται ένα διαστημικό σκουπίδι που μοιάζει με σπαγγέτι.

Σύμφωνα με την thesun.co.uk, το ρόβερ ερευνά τον συγκεκριμένο πλανήτη για 18 μήνες και μέχρι στιγμής έχει τραβήξει σχεδόν 300.000 φωτογραφίες, με κάποιες να έχουν δημιουργήσει ερωτήματα. Παρόλα αυτά, η πρόσφατη εικόνα που απαθανάτισε, ονομάστηκε «φωτογραφία της εβδομάδας» από τους φανατικούς της αποστολή της NASA.

Όπως αναφέρει το βρετανικό δημοσίευμα, η φωτογραφία τραβήχτηκε από την Κάμερα Αποφυγής Κινδύνων του ρόβερ και δείχνει ένα διαστημικό σκουπίδι, που μοιάζει με σπαγγέτι, με το συγκεκριμένο στιγμιότυπο να έχει γίνει viral, καθώς αρκετοί αναρωτιούνται για το τί βλέπουν.

Η φωτογραφία της NASA με το διαστημικό σκουπίδι που μοιάζει με σπαγγέτι
Παρόλα αυτά, οι υπεύθυνοι της αποστολής αναφέρουν ότι δεν πρόκειται για κάτι που είναι άγνωστης προέλευσης, αλλά πιθανόν για ανθρώπινο αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη από κάποια προηγούμενη διαστημική αποστολή.

Συγκεκριμένα, η NASA από το 1971 μέχρι και σήμερα έχει οκτώ επιτυχημένες διαστημικές αποστολές στον Άρη, με αποτέλεσμα ορισμένα ανθρώπινα αντικείμενα να έχουν διασκορπιστεί στην επιφάνεια του πλανήτη. Έτσι, θεωρούν πως πρόκειται για ένα κομμάτι από κάποια αποστολή, το οποίο βρέθηκε από το ρόβερ.

Ο άνθρωπος «μολύνει» τον Άρη

Η NASA μπορεί να προσπαθεί εδώ και δεκαετίες να εντοπίσει ίχνη ύπαρξης ζωής στον Άρη, όμως μέχρι στιγμής ότι σχετικό έχει βρεθεί σχετίζεται με την ανθρώπινη δραστηριότητα. Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, οι αποστολές στον κόκκινο πλανήτη, έχουν σκορπίσει σκουπίδια στην επιφάνεια του, τα οποία είναι είτε αντικείμενα που χάθηκαν, είτε κομμάτια που αποκολλήθηκαν από τα διαστημόπλοια.

Έτσι, είναι μεν σπάνιο, αλλά όχι ασυνήθιστο, ο άνθρωπος να πέσει πάνω στην δραστηριότητα του. Χαρακτηριστικά, πριν από λίγο καιρό, το ρόβερ Perseverance φωτογράφισε την θερμική κουβέρτα του, περίπου ένα μίλι μακριά από το σημείο προσγείωσης.

Η κουβέρτα ήταν σφηνωμένη σε ένα βράχο που έμοιαζε με σαγόνια δεινοσαύρου, με την εικόνα να είναι σουρεαλιστική, γιατί έμοιαζε σαν το αντικείμενο να περίμενε κάποιον για να το μαζέψει.

Οι επιστήμονες λοιπόν, αναφέρουν πως είναι λογικό να εντοπίζονται ανθρωπογενή αντικείμενα στην επιφάνεια του Άρη, καθώς συνεχίζουν οι διαστημικές αποστολές, που έχουν ως απώτερο στόχο να δημιουργήσουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τον ανθρώπινο εποικισμό του κόκκινου πλανήτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καρυστιανού για την εισαγγελική πρόταση για τα Τέμπη: «Πλέον δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα»

Ελλάδα 15.09.2025
Ο Εισαγγελέας Εφετών Λάρισας απέστειλε την πρότασή του για την παραπομπή των 36 κατηγορουμένων στην υπόθεση των Τεμπών, με τη Μαρία Καρυστιανού να καταγγέλλει με ανάρτησή της την “ταχύτατη” διαδικασία

Τέμπη: Κατατέθηκε η εισαγγελική πρόταση για παραπομπή 36 κατηγορούμενων

Ελλάδα 15.09.2025
Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών Λάρισας εισηγείται να παραπεμφθούν στο εδώλιο 36 μη πολιτικά πρόσωπα και αυτό που μένει πλέον είναι η σύμφωνη γνώμη του προέδρου εφετών - Πιθανή η έναρξη της δίκης ακόμη και μέσα στο 2025

Τέμπη: Πατέρας θύματος σε απεργία πείνας και δίψας έξω από τη Βουλή

Ελλάδα 15.09.2025
Ζητά απαντήσεις και δικαιοσύνη

Κρήτη: Ημίγυμνος άντρας εισέβαλε σε εκκλησία και προσπάθησε να διαρρήξει το παγκάρι

Ελλάδα 15.09.2025
Μπορεί να μην κατάφερε να κλέψει χρήματα αλλά προκάλεσε μεγάλες ζημιές στην εκκλησία

«Μου έριξαν γροθιά στον λαιμό»: Ο οδηγός τρόλεϊ περιγράφει τον ξυλοδαρμό του στον Πειραιά

Ελλάδα 15.09.2025
«Δεν μπορούσα να ανοίξω τις πόρτες γιατί είχα μια γιαγιά με ένα Πι»

Συνδεδεμένες με άγνωστα emails οι κάμερες στο σπίτι του Μαζωνάκη

Ελλάδα 15.09.2025
«Θα προσφύγουμε στο ηλεκτρονικό έγκλημα»»

Ιταλία: Δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πιθανή επίθεση από τη Ρωσία, είπε ο υπουργός Αμυνας

Κόσμος 15.09.2025
«Πιστεύω ότι πρέπει να κινηθούμε έτσι ώστε η χώρα μας να είναι σε θέση να αμυνθεί, αν κάποιος αλλόφρονας αποφασίσει να μας επιτεθεί» είπε ο Γκουίντο Κροζέτο

Βίντεο: Ζευγάρι βουτάει σε κανάλι της Βενετίας, τρώει πρόστιμο και του απαγορεύεται η είσοδος για 48 ώρες

Κόσμος 15.09.2025
Ο 35χρονος άνδρας και η 25χρονη Ρουμάνα σύντροφός του, που ζουν στη Βρετανία, βούτηξαν στο κανάλι και τους εντόπισαν οι γονδολιέρηδες οι οποίοι επικοινώνησαν με την αστυνομία

Χαλκιδική: Λύκος επιτέθηκε σε 5χρονη σε παραλία του Μαρμαρά

Ελλάδα 15.09.2025
Η σωτήρια επέμβαση της μητέρας

Καραλής από ατόφιο ασήμι! Στο δεύτερο «σκαλί» του κόσμου με άλμα στα 6 μέτρα

Αθλητικά Νέα 15.09.2025
Πρώτο μετάλλιο για τον Εμμανουήλ Καραλή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου

Τούρκοι μαφιόζοι έφτασαν με σκάφος στη Χιο για να παραλάβουν 12.500 κινητά αξίας 700.000 ευρώ – Πώς τους «ξεσκέπασε» η ΕΥΠ

Ελλάδα 15.09.2025
Θα τα μοίραζαν στα στελέχη της τουρκικής μαφίας - Οι αρχές συνέλαβαν τους δυο επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο, ηλικίας 72 και 62 ετων