E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η νέα ημερομηνία που λένε ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου

Δεν θα σταματήσει ποτέ αυτό το «υπέροχο άθλημα»

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 21/7/2022 | 00:10

Η νέα ημερομηνία που λένε ότι θα έρθει το τέλος του κόσμου
@Laix.Luth via Twenty20

Δεν είναι λίγες οι φορές τις τελευταίες δεκαετίες που έχουν έρθει στην επιφάνεια και έχουν διαδοθεί θεωρίες για το τέλος του κόσμου. Εκτός από το πως, μάλιστα, προβλέπουν και συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η πιο γνωστή τέτοια περίπτωση ήταν η αλλαγή της χρονιάς στο λεγόμενο Millenium, Με πολλούς να υποστηρίζουν ότι την 1/1/2000, θα έρθει η συντέλεια του κόσμου, με το λεγόμενο Millenium Bug. Τότε πίστευαν ότι οι υπολογιστές δεν θα αντιληφθούν την μετάβαση από 1999 σε 2000 και θα νομίζουν ότι θα βρεθούν πίσω στο 1900. Αυτό θα είχε ως συνέπεια την κατάρρευση του τεχνολογικού κόσμου και των αγορών, που θα αύξανε την πιθανότητα πολέμων.

Λίγο καιρό πριν είχε προηγηθεί η προφητεία του Νοστράδαμου για το ίδιο πράγμα. Αλλά η επόμενη μεγάλη ημερομηνία ήρθε το 2012 και συγκεκριμένα στις 21/12. Αυτή ήταν η προφητεία των Μάγια, που βάσει του ημερολογίου τους, είχαν προβλέψει το τέλος του κόσμου, με πολλούς ανθρώπους να πιστεύουν πως κάτι ήξεραν περισσότερο. Ωστόσο, τα ημερολόγια τους αποδείχθηκαν (οποία έκπληξις) όχι και τόσο ακριβή όσο τα σύγχρονα.

Ύστερα αφού πέρασε και η πρόβλεψη της 23ης Σεπτεμβρίου του 2015, κάποιοι ανέσυραν την προφητεία των Μάγια μιλώντας για λάθος, και είπαν πως το τέλος του κόσμου θα έρθει τελικά το 2021. Βέβαια, ελέω πανδημίας κορωνοϊού κάποιοι πάλι το πίστεψαν. Αλλά το ξεπεράσαμε και αυτό.

Αλλά σιγά μην αφήναμε αυτό το «υπέροχο άθλημα» να χαθεί. Μια μελέτη ήρθε στο φως ύστερα από 62 χρόνια και προβλέπει πως το τέλος του κόσμου θα γίνει την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου του 2026, δηλαδή σε τέσσερα χρόνια και τέσσερις μήνες. Τυχαίο; Μην πιάνεστε από αυτά, πάντα κάτι θα βρίσκουμε.

Τι λέει λοιπόν η μελέτη του Αυστριακού επιστήμονα Heinz von Foerster που για ένα μεγάλο μέρος της καριέρας του εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις;

Ο Foerster ήταν φυσικός και φιλόσοφος και σύμφωνα μέσα από μια μελέτη του, υποστήριξε ότι θα ερχόταν το τέλος του κόσμου το 2026, λόγω υπερπληθυσμού. Έτσι χρησιμοποίησε έναν μαθηματικό τύπο για να προβλέψει και την ημερομηνία, όπως αναφέρει το LADbible.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στη μελέτη του, «Τα δισέγγονά μας δεν θα πεθάνουν από την πείνα, αλλά ότι θα στριμωχτούν μέχρι θανάτου». Και συμπληρώνει μιλώντας για την 13η Νοεμβρίου του 2026 ότι «αυτή την ημερομηνία ο ανθρώπινος πληθυσμός θα πλησιάσει το άπειρο, εάν αυξηθεί όπως τις τελευταίες δύο χιλιετίες».

Ο πληθυσμός όντως αυξάνεται. Και υπάρχει μια ανησυχία για υπερπληθυσμό στον πλανήτη. Αλλά σύμφωνα με τον ΟΗΕ, αυτό δεν πρόκειται να γίνει μέχρι το 2026. Και δεν πρόκειται να φτάσει στο άπειρο. Όπως αναφέρει μια άλλη πρόβλεψη, εκείνη του ΟΗΕ αυτή τη φορά, το 2030 ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 8,5 δισεκατομμύρια, το 2050 τα 9,7 και το 2100, τα 11,2 δισεκατομμύρια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ανατριχιαστικό μυστικό των παιδιών των Ίνκας που έμειναν παγωμένα για 500 χρόνια

E-Daily 1.Hero 29.06.2026
Οι μούμιες που μοιάζουν να κοιμούνται: Το εύρημα που συγκλόνισε τους επιστήμονες

Παρίσι: Γιατί οι σοφίτες φτάνουν τους 40°C – Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο της μποέμ ζωής γίνεται εφιάλτης

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Οι κάτοικοι στις σοφίτες «ψήνονται» κάτω από τις εμβληματικές στέγες

Γιατί κλείνει το «Αλκατράζ με αλιγάτορες» του Τραμπ;

E-Daily 3.Left 29.06.2026
Ένας high-security «εφιάλτης» μέσα στους βάλτους

Η μεγαλύτερη μεταβίβαση πλούτου στην ιστορία μόλις ξεκίνησε

E-Daily 1.Hero 29.06.2026
Μέχρι το 2048 θα αλλάξουν χέρια 124 τρισ. δολάρια

Πώς η Google έσωσε εκατομμύρια Βενεζουελάνους από τους φονικούς σεισμούς

E-Daily 3.Left Χτες
Το σύστημα Earthquake Alerts της Google έστειλε προειδοποιήσεις σε 11,4 εκατομμύρια ανθρώπους λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσουν οι σεισμοί των 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα.

Η παραλία που για να μπεις θα πρέπει να ξέρεις καλά... γερμανικά

E-Daily 3.Left Χτες
«Μιλάτε γερμανικά»; Αν όχι, δεν έχει βουτιά

H μέρα που οι Ισλανδές βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη θέση τους

E-Daily 3.Left Χτες
Οι Ισλανδές γυναίκες έδειξαν πως όταν ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να αλλάξουν την πορεία της κοινωνίας τους.

Eίχε εξαφανιστεί για 26 χρόνια, κι όμως βρισκόταν 200 μέτρα από το σπίτι του

E-Daily 3.Left Χτες
Η συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα που βρέθηκε στο κελάρι του γείτονα

Η χώρα που δεν έχει φυλακές

E-Daily 3.Left Χτες
Που εντοπίζονται οι λιγότεροι φυλακισμένοι