E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Διάσημοι που έχουν καταδικαστεί για βιασμό

Όταν η τοξική αρρενωπότητα "ποτίζει" τα public figures.

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 13/7/2022 | 20:02

Διάσημοι που έχουν καταδικαστεί για βιασμό
Pinterest

Τον τελευταίο χρόνο, με την εμφάνιση του κινήματος #MeToo, βλέπουμε όλο και περισσότερους celebrity που αγαπούσαμε για τη δουλειά τους, να μεταμορφώνονται σε κτήνη με το άκουσμα μιας και μόνο είδησης: Βιαστής!

Ναι, το ζήσαμε στον χώρο της υποκριτικής της Ελλάδας, αλλά δε σημαίνει ότι δε συμβαίνει και στο Hollywood.

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε διάσημες περσόνες που κατηγορήθηκαν και δικάστηκαν για το έγκλημα της σeξουαλικής κακοποίησης.

Harvey Weinstein

Ο Harvey Weinstein ήταν γνωστός από πολλούς στη βιομηχανία του θεάματος ότι είχε μια επιβλητική παρουσία, αλλά μερικές γυναίκες γνώριζαν ότι είχε μια ακόμη πιο σκοτεινή πλευρά. Με ηθοποιούς όπως η Ashley Judd και η Rose McGowan να μοιράζονται τις ιστορίες τους, η συνιδρυτής της The Weinsten Company κατηγορήθηκε για σeξουαλικό εξαναγκασμό και παρενόχληση.

Δεν αρνήθηκε αρχικά τους ισχυρισμούς για σeξουαλική παρενόχληση, λέγοντας στο BBC: «Εκτιμώ ότι ο τρόπος που συμπεριφέρθηκα με τους συναδέλφους μου στο παρελθόν προκάλεσε πολύ πόνο και ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για αυτό. Σέβομαι τόσο πολύ όλες τις γυναίκες και μετανιώνω για αυτό που συνέβη. Δεν μπορώ να μετανιωθώ περισσότερο για τους ανθρώπους που πλήγωσα και σκοπεύω να κάνω σωστά από όλους αυτούς».

Αλλά μόλις οι καταγγελίες για βιασμό μπήκαν στο παιχνίδι μέσω ενός άρθρου του New Yorker, ο Weinstein πήρε μια διαφορετική στάση. «Ο κ. Harvey Weinstein αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε κατηγορία για μη συναινετικό σeξ», είπε ο εκπρόσωπος του στο δημοσίευμα.

Αυτή τη στιγμή εκτίει ποινή κάθειρξης 23 ετών στη Νέα Υόρκη για βιασμό και σeξουαλική κακοποίηση, αλλά βρίσκεται σε μια φυλακή της κομητείας του Λος Άντζελες εν αναμονή της δίκης του στη Δυτική Ακτή, η οποία αναμένεται να γίνει αυτό το καλοκαίρι.

Bill Cosby

Το 2004, ο Bill Cosby κατηγορήθηκε για σeξουαλική παρενόχληση από 13 διαφορετικές γυναίκες. Η πολιτική αγωγή ισχυρίστηκε ότι νάρκωσε και κακοποίησε σeξουαλικά τις γυναίκες. Ο Cosby συμβιβάστηκε με αδιευκρίνιστους όρους.

Τον Απρίλιο του 2018, ο Cosby δικάστηκε για τον βιασμό μιας γυναίκας που ονομαζόταν Andrea Constand το 2004. Κρίθηκε ένοχος για τρεις κατηγορίες για βαριά άσεμνη επίθεση και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

Roman Polansky

Ο σκηνοθέτης Roman Polanski κατηγορήθηκε για βιασμό, σοδομισμό και παιδική παρενόχληση, αφού είχε σeξουαλικές σχέσεις με ένα 13χρονο κορίτσι. Οι περισσότερες από τις κατηγορίες αποσύρθηκαν και ο Polanskiι ομολόγησε την ενοχή του για βιασμό.

Η ποινή ορίστηκε με αναστολή, αλλά όταν ο Polanski έμαθε ότι ο δικαστής ήθελε να προκαλέσει θύελλα στα μέσα ενημέρωσης καταδικάζοντας τον σε φυλάκιση, έφυγε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Mike Tyson

Ο Mike Tyson καταδικάστηκε για κατηγορία βιασμού το 1992, αφού επιτέθηκε σeξουαλικά στη 18χρονη Desiree Washington, η οποία ήταν η επικρατέστερη Miss Black Road Island εκείνη την εποχή. Ο Tyson εξέτισε τρία χρόνια φυλάκιση για το έγκλημα.

Vincent Margara

Ο Vincent Margara του επιτυχημένου ριάλιτι του MTV, Viva La Bam καταδικάστηκε το 2007 για δύο κατηγορίες για σeξουαλική παρενόχληση ενός παιδιού, κατηγορίες που απορρέουν από το φερόμενο σeξουαλικό καταναγκασμό του σε νεαρά κορίτσια ηλικίας 12 και 14 ετών. Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια αναστολή και υποχρεώθηκε να δηλωθεί ως σeξουαλικός δράστης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντούα Λίπα: Γyμνή φωτογράφιση πριν την κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ

Celebrity Stories Χτες
Βροχή τα like στο Instagram για τη νέα φωτογράφιση της Ντούα Λίπα.

Στο νοσοκομείο η Μαρία Μπακοδήμου: Όλα πήγαν καλά, έγραψε

Social Χτες
Δείτε την ανάρτηση που έκανε η παρουσιάστρια στο Instagram

Βέφα Αλεξιάδου: «Δεν υπάρχουν ομόφυλα ζευγάρια, ο Κασσελάκης να κάτσει στα αυγά του»

TV Buzz Χτες
«Γιατί να παντρευτεί με άντρα ο Κασσελάκης, υπάρχει κανένας λόγος;»

Λιάγκας: Η αποκάλυψη για την οικονομική βοήθεια της Κατερίνας Καινούργιου στον Ανδρέα Μικρούτσικο

Tabloid Χτες
Τι είπε ο Γιώργος Λιάγκας για τον Ανδρέα Μικρούτσικο και την Κατερίνα Καινούργιου

Δημήτρης Κόκοτας: Η κατάσταση της υγείας του

Tabloid Χτες
Τα τελευταία ευχάριστα νέα