E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 παράξενες αλήθειες για το σeξ

Όλες βασίζονται σε έρευνες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/7/2022 | 00:11

5 παράξενες αλήθειες για το σeξ

Έχουν γραφτεί κι έχουν ειπωθεί όλα γύρω από το σeξ. Θεωρίες, μύθοι και αλήθειες, τις οποίες δεν ξέρουμε αν πρέπει να πιστέψουμε.

Οι παρακάτω είναι αλήθειες. Και είναι λίγο άγνωστες αλλά και λίγο παράξενες. Όλες προκύπτουν από σχετικές έρευνες, οι οποίες έχουν γίνει στο παρελθόν.

Ένα μήλο την ημέρα βελτιώνει τον οργασμό

Αλλιώς ξέρουμε την παροιμία, αλλά ισχύει ότι ένα μήλο την ημέρα βελτιώνει τον γυναικείο οpγασμό. Μια μελέτη που έγινε στην Ιταλία, εξέτασε μια ομάδα νέων και σeξουαλικά ενεργών γυναικών χωρίς καμία διαταραχή πάνω στο σeξ. Και η μελέτη διαπίστωσε πως οι γυναίκες που τρώνε περισσότερα μήλα, μέσω της αύξησης της φυσικής λίπανσης, είχαν πιο έντονους οpγασμούς.

Το σeξ βελτιώνει τη μνήμη

Σύμφωνα με μελέτη, οι γυναίκες που έχουν πιο δραστήρια σeξουαλική ζωή, έχουν καλύτερη βαθμολογία στα τεστ της λεγόμενης ενεργής μνήμης, η οποία ευθύνεται για την προσωρινή αποθήκευση πληροφοριών και την επεξεργασία τους.

Καναδοί επιστήμονες ρώτησαν 78 γυναίκες ηλικία 28 έως 29 ετών, τη συχνότητα που κάνουν σeξ και μετά τους έκαναν τεστ μνήμης. Εκείνες που έκαναν συχνότερα σeξ πέτυχαν υψηλότερες βαθμολογίες, κάτι που σύμφωνα με τους επιστήμονες, οφείλεται στην επίδραση που έχει το σeξ στην καλή εγκεφαλική λειτουργία.

Οι άνδρες που έχουν κοιλίτσα είναι καλύτερη εραστές

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Καϊσέρι της Τουρκίας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του δείκτη μάζας σώματος και της σeξουαλικής επίδοσης των ανδρών.

Οι άνδρες με «κοιλίτσα» αντέχουν πέντε λεπτά περισσότερο κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της σeξουαλικής πράξης, σε σχέση με τους αδύνατους.

Το σeξ βοηθά στο να περάσει ο πονοκέφαλος

Ο πονοκέφαλος είναι άμεσα συνδεδεμένος με το σeξ κι αυτό σαν δικαιολογία για να το αποφύγεις. Αλλά αυτή η δικαιολογία δεν είναι λόγος να το αποφύγεις, αφού μελέτες έχουν δείξει πως το σeξ διώχνει τον πονοκέφαλο.

Ομάδα νευρολόγων από πανεπιστήμιο της Γερμανίας διαπίστωσε ότι το σeξ μπορεί να οδήγηση σε μερικά ή ακόμα και πλήρη ανακούφιση από τα συμπτώματα πονοκεφάλου ή ημικρανίας.

Τα κρύα πόδια δεν βοηθούν στον οpγασμό

Μια μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέτασε τους «ψεύτικους» οpγασμούς, με τους ερευνητές να φτάνουν σε ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα. Όταν έδωσαν σε μερικά ζευγάρια να φορέσουν κάλτσες, τότε το 80% των ζευγαριών ήρθαν σε οpγασμό, ενώ σε εκείνους που δεν φορούσαν, το ποσοστό έφτασε μόλις στο 50%.

Τα ζεστά πόδια κάνουν τις γυναίκες να αισθάνονται προστασία στο κρεβάτι, όπως λένε οι επιστήμονες. Όταν η γυναίκα ένιωθε προστατευμένη, ο οpγασμός ερχόταν πιο γρήγορα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να φοράτε κάλτσες κατά τη διάρκεια του σeξ, γιατί κάποιες φορές δεν είναι και πολύ σeξι. Αλλά να έχετε ζεστά πόδια, τότε η σύντροφός θα νιώθει καλύτερα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Προχτές
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!