E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Tα στοιχειωμένα κτίρια της Θεσσαλονίκης

4 μέρη της πόλης που σου προκαλούν δέος και ανατριχίλα

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 7/7/2022 | 20:42

Tα στοιχειωμένα κτίρια της Θεσσαλονίκης
Instagram

Κάθε πόλη που έχει ιστορία, κρύβει και μυστικά. Έτσι και στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη - σταυροδρόμι πολιτισμών και με ιστορία αιώνων, θα ανακαλύψεις ιστορίες, μύθους και θρύλους που αφορούν το παρελθόν της. 

Μεταξύ των αφηγήσεων, θα ακούσεις για παλιά αρχοντικά και κτίρια που έχουν καλυφθεί με το πέπλο του μεταφυσικού. Μύθοι; Θρύλοι; Έξυπνα διαφημιστικά τρικ; Ποιος ξέρει ... Σημασία έχει ότι έχουν εδραιωθεί ως κομμάτια του τόπου και έχουν παραμείνει αναλλοίωτα στο χρόνο ως μέρος της θεσσαλονικιώτικης ιστορίας.

Εμείς συγκεντρώσαμε τα πιο γνωστά κτίρια που θεωρούνται στοιχειωμένα ή απλώς έχουν ιδιαίτερη, αρνητική ενέργεια.

 @demiscy

Βασιλίσσης Όλγας 261-263

Το πιο γνωστό στοιχειωμένο σπίτι της πόλης. Χρονολογείται από το 1919, όταν χτίστηκε και την ίδια χρονιά ο 2ος όροφος του σπιτιού κατέρρευσε δύο φορές, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ένα κομμάτι του πάνω ορόφου.Λέγεται ότι λειτούργησε ως χώρος βασανιστηρίων για τους Εβραίους που έζησαν στην πόλη και αυτό "πότισε" το κτίριο με μίσος και οργή μέχρι και σήμερα. Δεν κατοικήθηκε ποτέ γι' αυτό το λόγο, μόνο μια φορά, όταν μια οικογένεια Ρωμά διανυκτέρευσε για ένα μόνο βράδυ, έκανε λόγο για αλλόκοτους ήχους, περίεργα ρεύματα και ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα. Πολλοί περαστικοί μέχρι και σήμερα, μιλούν για κλάματα μωρού, γυναικεία ουρλιαχτά και ακαταλαβίστικους ψιθύρους, αργά το βράδυ, όταν η πόλη κοιμάται!

Το κόκκινο σπίτι της Αγίας Σοφίας

Το «κόκκινο σπίτι» κατασκευάστηκε το 1926 από την ανώνυμη Οικοδομική Εταιρεία «Νέων Χωρών», για την οικογένεια του βιομηχάνου, Γρηγόρη Λόγγου, γι' αυτό και η επίσημη ονομασία του είναι "το σπίτι του Λόγγου". Η φήμη ότι το σπίτι κατοικείται από "στοιχειά" ξεκίνησε όταν το εργοστάσιο της εταιρείας που ανέλαβε την ανέγερση του σπιτιού καταστράφηκε σε πυρκαγιά, την ίδια περίοδο που το εργοστάσιο της Οικογένειας Λόγγου κήρυσσε πτώχευση. Για πολλά χρόνια, ως και σήμερα, το σπίτι δεν κατοικήθηκε, αφού θεωρήθηκε ότι τα περίεργα πλάσματα που είναι σκαλισμένα στους τοίχους είναι βρικόλακες που ζωντανεύουν τις νύχτες.

Οικεία Χατζηγώγου στην Αρετσού

Η έπαυλη βρίσκεται στην οδό Θέτιδος και χρονολογείται από το 1930. Υπήρξε το καλοκαιρινό σπίτι του δικηγόρου Θ. Χατζηγώγου και κατοικήθηκε μέχρι τη δεκαετία το '80. Έκτοτε, κείτεται εγκαταλειμμένο και ρημάζει με πεσμένες πόρτες, σπασμένα παράθυρα και ξεχαρβαλωμένους τοίχους. Οι άνθρωποι επηρεασμένοι από το σπίτι της Β. Όλγας πιθανόν, το έχουν κατατάξει κι αυτό στην κατηγορία με τα σπίτια που προκαλούν κακό κι έχουν αρνητική ενέργεια.

Νοσοκομείο "Παναγία" στη Νέα Κρήνη

Εδώ και δέκα χρόνια, επί της Νικολάου Πλαστήρα, στη Ν. Κρήνη, το νοσοκομείο "Παναγία" είναι εγκαταλειμμένο και ρημαγμένο. Η εξωτερική του όψη από μόνη της προκαλεί ανατριχίλα και δε θα ήθελες να βρεθείς τη νύχτα εκεί γύρω. Κάποιοι έχουν αναφερθεί σε ήχους και φώτα τη νύχτα, αλλά μάλλον πρόκειται για κάποιους  άστεγους που βρήκαν προσωρινό καταφύγιο εκεί μέσα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories 23.04.2024
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories 23.04.2024
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς

Το αρχαίο εpωτικό γκράφιτι που βρέθηκε σε ελληνικό νησί

Ιστορικά Χτες
Αφορούσε τη συνέυρεση δυο αντρών

Ένας άνδρας που ο κόσμος δεν του έδωσε την αναγνώριση που άξιζε

Πρόσωπα Χτες
Το επίτευγμά του και η αναγνώριση που δεν ήρθε

Εξωγήινοι: Οι 3 πιο γνωστές περιπτώσεις «στενών επαφών»

Stories Χτες
Κάποιοι είδαν, κάποιοι έκαναν ότι δεν είδαν

Παγκόσμια Ημέρα Γης: Ποιο είναι το μέλλον μας σε αυτό τον πλανήτη;

Περιβάλλον Χτες
To μέλλον διαγράφεται... ζεστό

4 εθνικοί ύμνοι που δεν έχουν καθόλου στίχους

Stories Προχτές
Ποιες χώρες δεν περιλαμβάνουν λόγια στον ύμνο τους

Ο Αγιος που έχει αφιερωμένη μόνο μια εκκλησία με το όνομά του σε όλη την Ελλάδα

Πρόσωπα Προχτές
Είχε ζήσει σαν ασκητής στο Αγιο Όρος

Ψωνίζεις μέσω TikTok; Τι πρέπει οπωσδήποτε να προσέξεις

Νέα Εποχή Προχτές
Το TikTok γέμισε μαγαζιά

Η έννοια της παραδοσιακής οικογένειας αλλάζει: Τι να περιμένουμε

Stories Προχτές
Tα παιδιά που γεννιούνται τώρα θα συναντήσουν τους περισσότερους από τους προπάππους τους, αλλά δεν θα έχουν πολλά αδέρφια ή ξαδέρφια και περισσότερες γυναίκες θα πεθάνουν μόνες