E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το ομορφότερο χωριό της Χαλκιδικής φιλοξενεί το πιο νοσταλγικό φεστιβάλ

Η πέτρινη πλατεία ενός χωριού, γίνεται δωρεάν θερινό σινεμά για τρεις μαγικές νύχτες

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 7/7/2022 | 00:29

Το ομορφότερο χωριό της Χαλκιδικής φιλοξενεί το πιο νοσταλγικό φεστιβάλ
Parthenwn

Tο 7ο Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο Χωριό επιστρέφει στις 8-10 Ιουλίου για να υποδεχθεί ξανά παλιούς και νέους φίλους στη φιλόξενη πλατεία του Παρθενώνα, με ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα το ταξίδι!

Μια παρέα που θέλησε να φέρει τον κόσμο στο πανέμορφο χωριό της, στον Παρθενώνα Χαλκιδικής και τρεις μέρες δωρεάν προβολών! Με θέα στον Τορωναίο κόλπο, ανάμεσα σε ελιές, υπάρχει το αναπαλαιωμένο σύμφωνα με την μακεδονίτικη παραδοσιακή αρχιτεκτονική χωριουδάκι ονόματι Παρθενώνας.

Η πέτρινη πλατεία του χωριού θα μεταμορφωθεί σε υπαίθριο θερινό σινεμά

To Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο χωριό, πιστό στο καλοκαιρινό του κινηματογραφικό ραντεβού αυτό το ΠΣΚ, στον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα, στη Χαλκιδική, μόλις 5 χλμ. από το Νέο Μαρμαρά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η πέτρινη πλατεία του χωριού, μπροστά στο παλιό δημοτικό σχολείο, θα μεταμορφωθεί σε υπαίθριο θερινό σινεμά, χαρίζοντας τρεις καλοκαιρινές κινηματογραφικές βραδιές με κορυφαία έργα.

Περιπλανήσεις για δύο, οικογενειακά road trips, μοναχικές αναζητήσεις, το σινεμά σαν προορισμός και σαν σημείο εκκίνησης.

"Η φετινή θεματική μας είναι το Ταξίδι και παρουσιάζουμε το καλύτερο πρόγραμμα του φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια. Περιπλανήσεις για δύο, οικογενειακά road trips, μοναχικές αναζητήσεις, το σινεμά σαν προορισμός και σαν σημείο εκκίνησης. Για να είναι όμως πετυχημένο ένα ταξίδι απαιτούνται και οι κατάλληλοι συνταξιδιώτες. Έτσι λοιπόν φέτος καλούμε τρεις ποιητές της νεότερης γενιάς της Θεσσαλονίκης για να προλογίσουν τις ταινίες του προγράμματος μας. Εκτός από τον Χρήστο Πολίτη τις ταινίες θα προλογίσουν οι: Ιωάννα Λιούτσια, Γιώργος Αλισάνογλου και Γιώργος Σαράτσης" αναφέρει ο Άγγελος Μαλλίνης, Πρόεδρος του φεστιβάλ.

"Είναι άρρητο πως δονείται η καρδιά μας σε αυτή την κοινή εμπειρία. Το λέμε και το ξαναλέμε επιστρέφουμε με ένα δώρο στη γενέθλια γη μας μέσα σε μια συγκινησιακή συνθήκη κάθε φορά. Αυτό το αίσθημα μας κάνει να επιστρέφουμε".

Πού αλλού να πας αν βρεθείς στα μέρη τους

"Ο επισκέπτης μπορεί είτε μένοντας στον Νέο Μαρμαρά, είτε στον Παρθενώνα, είτε στις γύρω περιοχές, να εξερευνήσει και να επισκεφθεί διαφορετικές και διάφορες γωνιές της Σιθωνίας, με παραλίες από την Βουρβουρού και το Καλαμίτσι, μέχρι την Τορώνη και το Πόρτο Καρράς".

Δες περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χωριό‑φάντασμα της Ελλάδας που εγκαταλείφθηκε, αλλά κάτι εκεί δεν σταμάτησε ποτέ να λειτουργεί

E-Daily 3.Left 12.06.2026
Στις ανατολικές ακτές του Αμβρακικού Κόλπου, ένας οικισμός-φάντασμα κρατά ζωντανή τη μνήμη του με έναν απρόσμενο τρόπο

Δεν θέλουμε πια ξαπλώστρα; Γιατί οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα νησιά και ανακαλύπτουν ξανά τα βουνά

E-Daily 3.Left 12.06.2026
Από τα beach bars στα ποτάμια και από τα ακτοπλοϊκά-σοκ στα πέτρινα χωριά: η μεγάλη στροφή των καλοκαιρινών διακοπών έχει ήδη ξεκινήσει

Η μάχη για τον δημόσιο χώρο και το μεγάλο πρόβλημα με τις ομπρέλες στη Χαλκιδική

E-Daily 3.Left 12.06.2026
Στο μικροσκόπιο η αυθαίρετη «κράτηση» θέσεων

Νέα έρευνα: Έχουμε τους πιο κακοπληρωμενους εκπαιδευτικους στην ευρωπη

E-Daily 3.Left Χτες
Πτυχιούχοι με τεράστια ευθύνη, αλλά από τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη – Τι αποκαλύπτουν τα στοιχεία για τους Έλληνες εκπαιδευτικούς

Οι πιο γοητευτικοί άντρες για το 2026: Η λίστα που προκάλεσε αντιδράσεις και η θέση‑έκπληξη της Ελλάδας

E-Daily 3.Left Χτες
Μια νέα διεθνής κατάταξη για το 2026 επιχειρεί να ορίσει πού ζουν οι πιο όμορφοι άντρες του πλανήτη - και τα ευρήματά της έχουν ήδη πυροδοτήσει έντονο διάλογο.

Η γυναίκα που οραματίστηκε έναν κόσμο χωρίς ανδρική κυριαρχία – Έναν αιώνα πριν ο φεμινισμός γίνει μόδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η Μπεγκούμ Ροκέγια τόλμησε να φανταστεί μια κοινωνία όπου οι γυναίκες κυβερνούν και μορφώνονται, σε εποχή που οι περισσότερες δεν είχαν καν δικαίωμα φωνής.

Μουντιάλ 2026: Οι μόλις 8 χώρες που έχουν κατακτήσει τα 22 προηγούμενα τρόπαια

E-Daily 3.Left Χτες
Η μεγαλύτερη έκπληξη, λοιπόν, του 23ου Μουντιάλ θα είναι να το κατακτήσει μια ομάδα που δεν το έχει καταφέρει στο παρελθόν

Η «εξέγερση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία ‑ Γιατί κατέβηκαν στους δρόμους;

E-Daily 3.Left Χτες
Τα φλαμίνγκο ως σύμβολο της αντίστασης

Το πιο ακριβό σπίτι της Βρετανίας μένει άδειο – Εκτός από έναν άστεγο που ζει στη βεράντα του

E-Daily 3.Left Χτες
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά και ακριβά ακίνητα του Ηνωμένου Βασιλείου