E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το ομορφότερο χωριό της Χαλκιδικής φιλοξενεί το πιο νοσταλγικό φεστιβάλ

Η πέτρινη πλατεία ενός χωριού, γίνεται δωρεάν θερινό σινεμά για τρεις μαγικές νύχτες

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 7/7/2022 | 00:29

Το ομορφότερο χωριό της Χαλκιδικής φιλοξενεί το πιο νοσταλγικό φεστιβάλ
Parthenwn

Tο 7ο Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο Χωριό επιστρέφει στις 8-10 Ιουλίου για να υποδεχθεί ξανά παλιούς και νέους φίλους στη φιλόξενη πλατεία του Παρθενώνα, με ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα το ταξίδι!

Μια παρέα που θέλησε να φέρει τον κόσμο στο πανέμορφο χωριό της, στον Παρθενώνα Χαλκιδικής και τρεις μέρες δωρεάν προβολών! Με θέα στον Τορωναίο κόλπο, ανάμεσα σε ελιές, υπάρχει το αναπαλαιωμένο σύμφωνα με την μακεδονίτικη παραδοσιακή αρχιτεκτονική χωριουδάκι ονόματι Παρθενώνας.

Η πέτρινη πλατεία του χωριού θα μεταμορφωθεί σε υπαίθριο θερινό σινεμά

To Parthenώn Film Festival - Σινεμά στο χωριό, πιστό στο καλοκαιρινό του κινηματογραφικό ραντεβού αυτό το ΠΣΚ, στον παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα, στη Χαλκιδική, μόλις 5 χλμ. από το Νέο Μαρμαρά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η πέτρινη πλατεία του χωριού, μπροστά στο παλιό δημοτικό σχολείο, θα μεταμορφωθεί σε υπαίθριο θερινό σινεμά, χαρίζοντας τρεις καλοκαιρινές κινηματογραφικές βραδιές με κορυφαία έργα.

Περιπλανήσεις για δύο, οικογενειακά road trips, μοναχικές αναζητήσεις, το σινεμά σαν προορισμός και σαν σημείο εκκίνησης.

"Η φετινή θεματική μας είναι το Ταξίδι και παρουσιάζουμε το καλύτερο πρόγραμμα του φεστιβάλ όλα αυτά τα χρόνια. Περιπλανήσεις για δύο, οικογενειακά road trips, μοναχικές αναζητήσεις, το σινεμά σαν προορισμός και σαν σημείο εκκίνησης. Για να είναι όμως πετυχημένο ένα ταξίδι απαιτούνται και οι κατάλληλοι συνταξιδιώτες. Έτσι λοιπόν φέτος καλούμε τρεις ποιητές της νεότερης γενιάς της Θεσσαλονίκης για να προλογίσουν τις ταινίες του προγράμματος μας. Εκτός από τον Χρήστο Πολίτη τις ταινίες θα προλογίσουν οι: Ιωάννα Λιούτσια, Γιώργος Αλισάνογλου και Γιώργος Σαράτσης" αναφέρει ο Άγγελος Μαλλίνης, Πρόεδρος του φεστιβάλ.

"Είναι άρρητο πως δονείται η καρδιά μας σε αυτή την κοινή εμπειρία. Το λέμε και το ξαναλέμε επιστρέφουμε με ένα δώρο στη γενέθλια γη μας μέσα σε μια συγκινησιακή συνθήκη κάθε φορά. Αυτό το αίσθημα μας κάνει να επιστρέφουμε".

Πού αλλού να πας αν βρεθείς στα μέρη τους

"Ο επισκέπτης μπορεί είτε μένοντας στον Νέο Μαρμαρά, είτε στον Παρθενώνα, είτε στις γύρω περιοχές, να εξερευνήσει και να επισκεφθεί διαφορετικές και διάφορες γωνιές της Σιθωνίας, με παραλίες από την Βουρβουρού και το Καλαμίτσι, μέχρι την Τορώνη και το Πόρτο Καρράς".

Δες περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το ρολόι που «ήταν εκεί» όταν γράφτηκε ιστορία: Χτύπησε στους ρυθμούς του Michael Jackson

Μουσική Χτες
Πόσο αξίζει ένα κομμάτι από την κορυφή της μουσικής;

Οι συνήθειες που «προδίδουν» υψηλό IQ: Τι αποκαλύπτει η Τεχνητή Νοημοσύνη

Νέα Εποχή Χτες
Δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι: Πώς σκέφτονται και λειτουργούν στην καθημερινότητα τα άτομα με υψηλή νοημοσύνη

Οι άνθρωποι που μπήκαν στον πόλεμο για να τον δείξουν σε εμάς

Ιστορικά Χτες
Οι φωτορεπόρτερ που είδαν όσα δεν θέλουμε να δούμε

Μια σχέση κόντρα στην εποχή – Ο Μαρίνος, η Μπαλανίκα και ένας θυελλώδης έρωτας

Πρόσωπα Χτες
Ένας δεσμός που άφησε την δική του ιστορία

Η ζωή στο πιο απομακρυσμένο νησί του κόσμου

Stories Χτες
Μόλις 236 κάτοικοι ζούνε εκεί

Ο πίνακας που... έκρυβε μυστικά: Το πριν και το μετά

Stories Χτες
Ένα οικογενειακό πορτρέτο τροποποιήθηκε για να καλύψει έναν σκλάβο έφηβο που πόζαρε μαζί με τα παιδιά της οικογένειας

Ο πρώτος διάσημος masterchef ήταν στην Ελλάδα της αρχαιότητας

Πρόσωπα Χτες
Τι κάνει έναν διάσημο σεφ, διάσημο; Ποιος επηρέασε ποιον και πώς φτάνουμε στην αρχαία Ελλάδα