E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκβιασμοί Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με Μητσοτάκη

Αντέχει το ΝΑΤΟ να χάσει την Τουρκία;

Δημοσίευση 28/6/2022 | 12:47

Εκβιασμοί Ερντογάν: Δεν θα συναντηθώ με Μητσοτάκη

Την επικίνδυνη ρητορική κατά της Ελλάδας επανέλαβε ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, κατά την αναχώρησή του για τη Μαδρίτη, για να λάβει μέρος στη σύνοδο κορυφής των μελών του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε πως η πόρτα της χώρας του στην Ελλάδα παραμένει κλειστή, σμειώνοντας πως με αυτή τη στάση «οι Έλληνες θα συμμαζευτούν», ενώ έφτασε ακόμα και στο σημείο να εκβιάσει το ΝΑΤΟ, λέγοντας: «Η πιο σημαντική δύναμη είναι η Τουρκία. Μπορεί το ΝΑΤΟ να αντέξει να χάσει μια δύναμη όπως η Τουρκία; Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει με συνέπεια τη δύναμή της για το ΝΑΤΟ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την ασυμβίβαστη πορεία».

«Δεν είναι δυνατόν να έχω διμερή συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη. Είχαμε προγραμματίσει μια υψηλού επιπέδου στρατηγική συνάντηση με την Ελλάδα, την ακύρωσα. Δεν μπορεί να γίνει πια, έχει τελειώσει. Κλείσαμε αυτή την πόρτα. Μετά από αυτό, θα συμμαζευτούν οι ίδιοι (οι Έλληνες)» είπε ο Ερντογάν.

«Η πιο σημαντική δύναμη είναι η Τουρκία. Έχει την πολυτέλεια, μπορεί να αντέξει το ΝΑΤΟ να χάσει μια δύναμη όπως η Τουρκία; Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει με συνέπεια τη δύναμή της για το ΝΑΤΟ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την ασυμβίβαστη πορεία» ανέφερε στη συνέχεια ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Τι έκανε το ΝΑΤΟ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας όταν χιλιάδες φορτηγά με όπλα δόθηκαν στους τρομοκράτες; Τα φορτηγά ήρθαν από τις ΗΠΑ. Θα το πούμε ξανά στη συνάντησή μας. Πώς είναι δυνατόν να είμαστε δύο χώρες που βρίσκονται δίπλα-δίπλα και μέσα στο ΝΑΤΟ και να τους δίνονται όπλα σε τρομοκράτες; Είπατε πως δίνονται στην Ελλάδα με στόχο τη Ρωσία. Δηλαδή εναντίον ποιου χρησιμοποιούνται αυτά τα όπλα; Τώρα τους ξέρουμε πολύ καλά. Εμείς θα τους φέρουμε στο προσκήνιο. Σε ποιο μέρος κατέφυγε στην Ελλάδα η FETÖ, που επιχείρησε το πραξικόπημα;».


Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ακόμα ότι είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθούν σήμερα το βράδυ ή αύριο στην Μαδρίτη, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην Ατλαντική Συμμαχία, ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θέλει λόγια, αλλά πράξεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταλαιπωρία για 95 επιβάτες: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία μετά τη Σίνδο

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο μετέβη άμεσα εφεδρική μηχανή προκειμένου να αντικαταστήσει την μηχανή της ακινητοποιημένης αμαξοστοιχίας

Επίσκεψη Ζελένσκι υπό άκρα μυστικότητα: Τι θα ζητήσει ο Ουκρανός πρόεδρος από την Αθήνα;

Ελλάδα Χτες
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και άκρα μυστικότητα επισκέπτεται αύριο Κυριακή την Αθήνα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Προκλητικός ο Ερντογάν: Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την «εθνική υπόθεση» της Κύπρου

Κόσμος Χτες
Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας με τον τουρκοκυπριακό λαό σε κάθε τομέα, γράφει ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή τη 42η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Διαίρεση της Γάζας με Πράσινη και Κόκκινη ζώνη σχεδιάζουν οι ΗΠΑ ‑ Διεθνής ειρηνευτική δύναμη μαζί με τους IDF

Κόσμος Χτες
Τα αμερικανικά στρατιωτικά σχέδια, που επικαλείται ο Guardian, προβλέπουν μακροχρόνια διαίρεση της Γάζας, με διεθνείς δυνάμεις στα ανατολικά και περιορισμένη ανοικοδόμηση - Επισημαίνεται ωστόσο ότι το πλάνο αλλάζει συνεχώς

Εκτροπή λεωφορείου με 40 επιβάτες έξω από τον Ριζόμυλο του Βόλου

Ελλάδα Χτες
Στο νοσοκομείο 14 ελαφρά τραυματίες, δείτε φωτογραφίες

Καλά τα νέα για το βρέφος που κάηκε από λάδι ‑ «Σήμερα βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του», λένε οι γονείς

Ελλάδα Χτες
Το 15 μηνών αγοράκι νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση για μέρες στο νοσοκομείο της Λάρισας - Η ευχαριστήρια επιστολή της οικογένειας προς τους γιατρούς

Ξύλο στο φινάλε του ντέρμπι του ποδοσφαίρου γυναικών ‑ Η ΑΕΚ 2‑1 με ανατροπή τον Παναθηναϊκό, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής αλλά το φινάλε του είχε ξύλο μεταξύ Χατζηνικολάου και Σαμπανάσιτς

Νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2025»

Ελλάδα Χτες
Οι νέοι δικαιούχοι θα προκύψουν από τον πίνακα μη κληρωθέντων δικαιούχων της χαμηλής περιόδου βάσει της σειράς κατάταξή τους στην κλήρωση που διενεργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο

Ιταλός πολιτικός έπεσε με το κεφάλι πάνω σε πολύτιμο βιτρό και το έσπασε ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Ο ίδιος δεν τραυματίστηκε, αλλά το έργο υπέστη ανυπολόγιστη ζημιά

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο με ξυλοδαρμούς και ζημιές

Ελλάδα Χτες
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Δημοσιογράφος συνελήφθη για απείθεια, απειλή και εξύβριση αστυνομικών στην Αττική Οδό

Ελλάδα Χτες
Ένταση τα ξημερώματα στη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου