E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Μετά την αφόρητη ζέστη, σειρά έχουν οι βροχές

Μπορεί χθες το μεγαλύτερο μέρος της χώρας να μπήκε στο.... «φούρνο», σήμερα, ωστόσο, είναι μια άλλη μέρα

Δημοσίευση 24/6/2022 | 12:59

Καιρός: Μετά την αφόρητη ζέστη, σειρά έχουν οι βροχές
Pexels

Μετά τη χθεσινή δύσκολη ημέρα όπου οι κάτοικοι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έζησαν συνθήκες καύσωνα με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει ακόμα και στους 42 βαθμούς Κελσίου, σήμερα ο καιρός θα μας κάνει το χατήρι και θα μας χαρίσει απλόχερα μια ανάσα δροσιάς αφού τα θερμόμετρα σε πολλές περιοχές της χώρας θα κάνουν «βουτιά» ακόμα και 10 βαθμών!

Ενδεικτικό της... φθινοπωρινής αλλαγής του καιρού είναι πως στην Αττική εκεί που χθες είχαμε θερμοκρασίες που φλέρταραν με τους 40 βαθμούς, η ημέρα, όπως αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου, θα ξεκινήσει με αρκετή ηλιοφάνεια, θα βγάλει όμως κάποιες τοπικές συννεφιές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η πιθανότητα μετά το μεσημέρι να σημειωθούν κάποιες μπόρες έστω και τοπικού χαρακτήρα είναι μικρή αλλά υπαρκτή! Επιπλέον, ο υδράργυρος θα σημειώσει «βουτιά» και θα φτάσει τους 32 βαθμούς και ίσως μόνο τοπικά να αγγίξει και τους 34!

Αναλυτική πρόγνωση για σήμερα

Για σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022, τοπικές νεφώσεις αναμένονται κατά διαστήματα στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θεσσαλία και στην Κεντρική Στερεά Ελλάδα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά και νότια.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 31, στη Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 23 έως 34, στην Ήπειρο από 17 έως 35, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 20 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 35, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες από 20 έως 32, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 23 έως 32 και στην Κρήτη από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 5 έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική, σύμφωνα με την υπηρεσία meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το Ισραήλ χτυπά τη Συρία με τους «σφοδρότερους βομβαρδισμούς» από την αρχή της χρονιάς

Κόσμος 03.05.2025
Πάνω από είκοσι ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στοχοποίησαν στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα

Λάρισα: Ξυλοκόπησε τη σύντροφό του μέσα σε νυχτερινό κέντρο ‑ Συνελήφθη ο δράστης

Ελλάδα 03.05.2025
Ο άνδρας χτύπησε τη σύντροφό του μέσα στο μαγαζί, μπροστά στα μάτια των έντρομων θαμώνων

Ο Τραμπ επέλεξε τον επόμενο Πάπα... τον εαυτό του ‑ Viral η φωτογραφία που δημοσίευσε

Κόσμος 03.05.2025
Την - χιουμοριστική - επιλογή του Τραμπ για τον νέο ποντίφικα ασπάστηκε και ο Λευκός Οίκος

Αταμάν: Το σύνθημα των φίλων της Εφές που τον εξόργισε και οι «ντόπες» στο αεροδρόμιο

Αθλητικά Νέα 03.05.2025
Αποχώρησε από το γήπεδο πριν τη λήξη του αγώνα

Το πρώτο παγκάρι με POS: Το ζήτησαν οι τουρίστες, το έκανε πράξη η Εκκλησία ‑ Σε ποιο ναό τοποθετήθηκε

Ελλάδα 03.05.2025
Το συγκεκριμένο μηχάνημα μπορεί να δεχτεί και πολύ μικρά ποσά, της τάξεως του ενός λεπτού

Θεσσαλονίκη: Νεκρή 39χρονη από έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τράπεζα

Ελλάδα 03.05.2025
Εξετάζεται από την ΕΛΑΣ η εμπλοκή της ίδιας με τον εκρηκτικό μηχανισμό

Αγίου Πνεύματος 2025: Πότε πέφτει το τριήμερο

Ελλάδα 03.05.2025
Τι ισχύει για τις αμοιβές την ημέρα του Αγίου Πνεύματος