E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Συνελήφθη η ανιψιά του Γκιουλέν στην προσπάθειά της να περάσει στην Ελλάδα

Ποιος είναι ο Γκιουλέν, ο ιμάμης που μισεί και φοβάται ο Ερντογάν

Δημοσίευση 23/6/2022 | 09:34

Συνελήφθη η ανιψιά του Γκιουλέν στην προσπάθειά της να περάσει στην Ελλάδα

Στη σύλληψη της ανιψιάς του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν προέβησαν οι τουρκικές Αρχές. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν ως έκτακτη είδηση τα ΜΜΕ της γείτονος, συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να περάσει στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της YeniSafak, «10 άτομα που προσπαθούσαν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα συνελήφθησαν από τα στρατεύματα στα σύνορα».

Όπως επισημαίνεται «στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι πέντε από τους συλληφθέντες ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης FETO και μια από αυτούς ήταν η Sümeyye Gülen, ανιψιά του Φετουλάχ Γκιουλέν».

Ποιος είναι ο Γκιουλέν, ο ιμάμης που μισεί και φοβάται ο Ερντογάν

Μπορεί ο Γκιουλέν να ζει εδώ και χρόνια απομονωμένος σε μια μικρή πόλη των ΗΠΑ, όμως ο τούρκος πρόεδρος βλέπει σ’ αυτόν τον ορκισμένο εχθρό του, τον αληθινό υπεύθυνο για την απόπειρα πραξικοπήματος που συγκλόνισε την Τουρκία.

Όταν ο Ερνογάν έφθασε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, κατηγόρησε τον ιμάμη και το κίνημά του ότι βρίσκονται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα με το οποίο επιχειρήθηκε η ανατροπή του. Λίγη ώρα μετά ο Γκιουλέν διαψεύδει, αλλά ο Ερντογάν επιμένει και κάπως έτσι ανοίγει ένας νέος κύκλος που τις επόμενες μέρες θα απασχολήσει όλη την επικαιρότητα για το ζήτημα της Τουρκίας.

Ο 75χρονος Γκιουλέν, μουσουλμάνος ιεροκήρυκας ζει από το 1999 απομονωμένος στα Ποκόνος, μια ορεινή και δασώδη περιοχή της Πενσιλβάνια στις βορειοανατολικές ΗΠΑ. Είναι επικεφαλής ενός ισχυρού κινήματος στην Τουρκία, το οποίο έχει ένα τεράστιο δίκτυο σχολείων στην πατρίδα του, αλλά και παντού στον κόσμο, μη κυβερνητικών οργανώσεων και επιχειρήσεων με την ονομασία Χιζμέτ (Υπηρεσία στα τουρκικά) και διαθέτει μεγάλη επιρροή στα μέσα ενημέρωσης, την αστυνομία και το δικαστικό σώμα.

Ο Ερντογάν κατηγορεί σήμερα τον Γκιουλέν ευθέως, αλλά οι δύο άντρες υπήρξαν ισχυροί σύμμαχοι πριν από το 2013. Η συμμαχία καταστράφηκε μετά τις έρευνες της διαφθοράς στην Τουρκία το 2013 καθώς ο πρόεδρος κατηγόρησε Γκιουλέν ότι βρίσκεται πίσω από τις έρευνες και αυτή τη στιγμή το όνομά του είναι ψηλά στην τουρκική λίστα τρομοκρατών.

Αν και ο Ερντογάν είχε επωφεληθεί από το δίκτυο του Γκιουλέν για να εμπεδώσει την εξουσία του σήμερα τον θεωρεί «υπ’ αριθμόν ένα εχθρό του λαού». Από το 2013, ο Ερντογάν κατηγορεί τον ιμάμη ότι έχει εγκαθιδρύσει ένα «παράλληλο κράτος» με στόχο να τον ανατρέψει, κάτι που οι «γκιουλενιστές» αρνούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έξαλλη η Σοφία Βούλτεψη με αγρότη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Σας θίξαμε το ΠΑΣΟΚ»

Πολιτική 06.07.2025
Ανέβηκαν οι τόνοι με τη Σοφία Βούλτεψη και τον αγρότη Θωμά Μόσχο για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Τραγωδία στα Χανιά: 30χρονος κατέρρευσε και «έσβησε» μπροστά στον συγκάτοικό του

Ελλάδα 06.07.2025
Ο 30χρονος διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο όπου οι γιατροί μη μπορώντας να κάνουν κάτι διαπίστωσαν τον θάνατό του

Νεκρή 78χρονη επιβάτιδα εντός πλοίου από την Ανδρο

Ελλάδα 06.07.2025
Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα της Ανδρου

«Καμπάνες» στην παραλία: Η ΑΑΔΕ σαρώνει ξενοδοχεία και ταβέρνες – 3.000 καταγγελίες σε 2 μήνες!

Ελλάδα 06.07.2025
Φορολογικοί έλεγχοι με σύγχρονη τεχνολογία και αυστηρές ποινές για παραβάτες στην καλοκαιρινή σεζόν

Σοκ στη Λευκάδα: 24χρονη λιποθύμησε την ώρα της πρότασης γάμου – Κρίσιμες οι ώρες της

Ελλάδα 06.07.2025
Το νεαρό ζευγάρι έφτασε μέχρι την εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Εγκλουβή Λευκάδας προκειμένου ο νεαρός να κάνει έκπληξη στην καλή του με πρόταση γάμου

Πύρινη φρίκη σε διαμέρισμα στον Λυκαβηττό – Απεγκλωβισμός 70χρονου με σοβαρά εγκαύματα

Ελλάδα 06.07.2025
Ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»

Τραγωδία στο Τέξας: Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες – Αγωνία για 27 αγνοούμενα παιδιά

Ελλάδα 06.07.2025
Οι αρχές συνεχίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται δραματικά

Ασπρόπυργος: Ένοπλοι πυροβόλησαν σε καταυλισμό Ρομά ‑Τρία παιδιά τραυματίστηκαν

Ελλάδα 06.07.2025
Από τις σφαίρες που έπεσαν, τραυματίστηκαν τρία παιδιά 10, 11 και 12 ετών

Ο Μασκ ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος – «Το America Party σχηματίζεται για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας»

Κόσμος 06.07.2025
Η χώρα μας χρειάζεται μια εναλλακτική στο μονοκομματικό σύστημα Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών, ώστε ο λαός να έχει πραγματικά φωνή» δηλώνει

Μετά τον τετραήμερο καύσωνα με τα 40αρια έρχονται θυελλώδεις άνεμοι – Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές

Καιρός Χτες
Αποπνικτική θα είναι η κατάσταση τις επόμενες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνελήφθη 43χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ρέθυμνο

Ελλάδα Χτες
Ο 43χρονος δεν παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανακάλυψη των δραστών που προέβησαν στη ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών στην αυλή του σπιτιού του

Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Μάχη με τον χρόνο για τις αγνοούμενες κατασκηνώτριες‑ Νεκρά 9 παιδιά

Κόσμος Χτες
Δύο από τα μικρότερα κορίτσια της κατασκήνωσης που παρασύρθηκε από τα νερά βρέθηκαν νεκρά, αυξάνοντας τους φόβους για την τύχη των υπολοίπων