Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ: Oι Black Angels στο Principal
Με την υποστήριξη του E-Daily.gr
Δημοσίευση 14/11/2013 | 11:24


http://www.principalclub.com
http://www.facebook.com/principalclub
Ωρα προσέλευσης: 20.00
20 ευρώ (προπώληση), 23 ευρώ (ταμείο)
Sold out είναι η προπώληση των εισιτηρίων για τη συναυλία των Black Angels και στη Θεσσαλονίκη.
The Black Angels: η συναυλία μεταφέρεται από την Αποθήκη του Μύλου, στο Principal Club Theater, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου.
Παρακαλούμε όσους ήδη έχουν εισιτήρια προπώλησης αλλά και όσους θέλουν να αγοράσουν, η όσο το δυνατόν νωρίτερα προσέλευση τους, θα βοηθήσει στη καλύτερη εξυπηρέτηση όλων!
Οι πόρτες ανοίγουν στις 8μ.μ.
Οι Τεξανοί Black Angels, λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του εξαιρετικού 4ου album τους, “Indigo Meadow”, οι συνιδρυτές του περίφημου Austin Psych Fest θα επισκεφτούν για πρώτη φορά τη χώρα μας για να δώσουν δύο μοναδικές συναυλίες, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στο Fuzz Live Music Club (Αθήνα) και την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στο Club του Μύλου.
Πρόκειται για μία από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου, πραγματικά, τα πολλά λόγια είναι περιττά. Είναι απειροελάχιστες οι φορές που το Ελληνικό κοινό έχει την ευκαιρία να δει ζωντανά ένα τόσο σπουδαίο συγκρότημα, τη στιγμή που αυτό βρίσκεται στην απόλυτη ακμή του. Δεν θα πούμε αποκορύφωμα, διότι οι Black Angels έχουν αποδείξει πως κάθε νέο βήμα τους φέρνει ακόμα ψηλότερα, οπότε το μέλλον πιθανότατα επιφυλάσσει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα γιΆ αυτούς.
Σημείο αναφοράς για την ψυχεδελική σκηνή εδώ και μία δεκαετία, κατορθώνουν να αξιοποιούν τις επιρροές τους με έναν τέτοιο τρόπο ώστε να ακούγονται απόλυτα σύγχρονοι και άμεσοι. Τα κομμάτια τους, άλλοτε μελωδικά και άλλοτε γεμάτα ένταση, αναγνωρίζονται αμέσως από όσους αρέσκονται στη συγκεκριμένη μουσική. ¶λλωστε, οι Black Angels μας έχουν προσφέρει ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά και κολλητικά κιθαριστικά riffs των τελευταίων ετών, που αμέσως μετά την πρώτη ακρόαση κυριολεκτικά σου στοιχειώνουν το μυαλό, όπως εκείνα στα “Young Men Dead”, “You On The Run”, “Bad Vibrations”, “Love Me Forever” – για να θυμηθούμε τουλάχιστον ένα από κάθε album τους.
Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν αληθινή εμπειρία για όποιον τις παρακολουθεί, με την εκπληκτική live απόδοση των τραγουδιών τους να συνοδεύεται από υπνωτιστικά video projections, παρασύροντας τους παρευρισκόμενους σε ένα σπάνιο οπτικοακουστικό ταξίδι.
Από το 2004, όταν και σχηματίστηκαν στο Austin του Texas, την… πρωτεύουσα (ελέω και Roky Erickson / 13th Floor Elevators) του psychedelic rock, έδωσαν αμέσως το στίγμα τους ως μία μπάντα που πρόκειται να σημαδέψει τη συγκεκριμένη μουσική σκηνή. Διάλεξαν το όνομά τους εμπνεόμενοι από το “The Black AngelΆs Death Song” των αγαπημένων τους Velvet Underground και ξεκίνησαν την πορεία τους συμμετέχοντας στη θαυμάσια συλλογή “Psychedelica Vol. 1” της Northern Star Records. Η σελίδα τους στο MySpace άρχισε νΆ αποκτά όλο και περισσότερους επισκέπτες και οι ζωντανές τους εμφανίσεις να τραβούν όλο και μεγαλύτερο κοινό.
Το 2006, κυκλοφόρησε το εντυπωσιακό ντεμπούτο τους album, “Passover”. Ο επιβλητικός, σκοτεινός, καλειδοσκοπικός ήχος του – με επιρροές από τα 60Άs μέχρι τους Spacemen 3 - κέρδισε αμέσως τον θαυμασμό του μουσικού Τύπου, με instant classics το πασίγνωστο “Young Men Dead” και το single “The First Vietnamese War”.
To Lollapalooza, το SXSW, το All TomorrowΆs Parties ήταν τα festivals που, γνωστά για την ποιότητα των ονομάτων που φιλοξενούν, τους κάλεσαν να εμφανιστούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Οι περιοδείες συνεχίστηκαν με τις γνωστές… κακές παρέες: The Black Keys, BRMC, The Brian Jonestown Massacre, The Warlocks, Queens Of The Stone Age, The Horrors και, φυσικά, Roky Erickson (τον οποίον συνόδευσαν σε λίγες εμφανίσεις ως backing band), είναι μόνο μερικοί από τους κατά καιρούς συνοδοιπόρους τους, αρκετοί από τους οποίους έχουν υπάρξει και καλεσμένοι των ίδιων των Black Angels στο, περίφημο πλέον, Austin Psych Fest, ένα ετήσιο festival αφιερωμένο ολοκληρωτικά στην ψυχεδελική σκηνή, το οποίο έχει αισίως συμπληρώσει έξι χρόνια ύπαρξης, συγκεντρώνοντας όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον από μπάντες και μουσικόφιλους σε ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα, από το 2010, έχουν δημιουργήσει και το δικό τους δισκογραφικό label, Reverberation Appretiation Society Records. Πρώτη κυκλοφορία της εταιρείας το album του κιθαρίστα της μπάντας, Christian Bland (μαζί με τους Revelators), “The Lost Album”.
“Οι Black Angels παίζουν ψυχεδελικό rock σα να μην έχει ποτέ τελειώσει η δεκαετία του Ά60. Και είναι οι απόλυτοι δεξιοτέχνες σε αυτό!” The New York Times
“Μοιάζουν να βρίσκουν τη χρυσή τομή ανάμεσα στο παλιό (13th Floor Elevators) και το... όχι τόσο παλιό (Spacemen 3, The Jesus & Mary Chain).” Rolling Stone Magazine
“Οι Black Angels έχουν φιλτράρει άπειρες sixties επιρροές μέσα σε ένα απόλυτα σύγχρονο πλαίσιο ερμηνείας και παραγωγής. Αυτή τη φορά έρχονται να εδραιώσουν την άποψη ότι αποτελούν επάξιους συνεχιστές του επιδραστικότατου έργου που ξεκίνησαν μεγαθήρια όπως ο Jason Pierce ή ο Anton Newcombe.” Fractal Press
Η τωρινή σύνθεση της μπάντας:
Christian Bland / κιθάρα, φωνητικά, μπάσο, drums
Alex Maas / φωνή, μπάσο, κιθάρα, πλήκτρα
Stephanie Bailey / drums, κρουστά, μπάσο
Kyle Hunt / πλήκτρα, κρουστά, μπάσο, κιθάρα
Μαζί τους, ο Jake Garcia (κιθάρα, μπάσο, φωνητικά)
Διάθεση: Ticket House (Μητροπόλεως 102, τηλ. 2310 264880), Lotus Record Shop (Σκρα 7, τηλ. 2310 260776), καταστήματα Seven Spots και στα καταστήματα Public (Τσιμισκή 24 – Μητροπόλεως 33, τηλ. 2310 227288 και Εμπορικό Κέντρο Metiterranean Cosmos, Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, Πυλαία, τηλ. 2310 472633)
Η διάθεση εισιτηρίων online γίνεται στο www.viva.gr (τηλ. 11876).