E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γαλλία ‑ Γερμανία τέλος σχέσης: Δύο εξώφυλλα ρεζιλεύουν τους ηγέτες τους

Έχουν προκαλέσει σάλο, πριν καν κυκλοφορήσουν

Δημοσίευση 14/11/2013 | 00:00

Γαλλία ‑ Γερμανία τέλος σχέσης: Δύο εξώφυλλα ρεζιλεύουν τους ηγέτες τους

Μια ειδική έκδοση ετοιμάζουν για την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου το ένθετο περιοδικό «M» της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» και το περιοδικό της γερμανικής «Die Zeit», τα οποία συνεργάζονται και κυκλοφορούν από κοινού ένα τεύχος–έκπληξη για τις γαλλογερμανικές σχέσεις.

Παραφράζοντας το γνωστό τραγούδι του Serge Gainsbourg, τα περιοδικά κυκλοφορούν με τίτλο «Ich liebe dich, moi non plus» και χρησιμοποιούν σωσίες του προέδρου της Γαλλίας François Hollande και της καγκελάριου της Γερμανίας Angela Merkel, εστιάζοντας με χιούμορ και αρκετό Photoshop στην άλλοτε ισχυρή σχέση των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνης, οι οποίες διανύουν μια περίοδο παρατεταμένης ψυχρότητας.

Από τους δύο ηγέτες ξαπλωμένους στο κρεβάτι να δοκιμάζουν κρουασάν και πρέτζελ, μέχρι την Angela Merkel να απολαμβάνει σαμπάνια ξαπλωμένη στα πόδια του Hollande, τα δύο περιοδικά των έγκριτων εφημερίδων έχουν προκαλέσει σάλο πριν καν κυκλοφορήσουν.

Με αυτόν τον έξυπνο τρόπο τα δύο μέσα ενημέρωσης αποτυπώνουν το γενικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου από τη μία έχουμε μία πανίσχυρη Γερμανία και από την άλλη μία αποδυναμωμένη Γαλλία. Η Merkel φαίνεται να είναι πιο δυνατή από ποτέ και να κατέχει την απόλυτη κυριαρχία στην Ε.Ε. και ο Hollande σε μία πολύ δύσκολη θέση, όπου η πλειοψηφία των Γάλλων τον αποδοκιμάζει για την πολιτική που ασκεί εντός και εκτός της χώρας και που πολλοί πλέον τον θεωρούν ως «πρόεδρο μίας χρήσης».

Ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος στις πρόσφατες γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου θριάμβευσε, καταλαμβάνοντας το περίπου 50% του εκλογικού σώματος, τα επόμενα τρία χρόνια για τον Hollande, όποτε και λήγει η προεδρική του θητεία, φαντάζουν πολύ δύσκολα, αφού η αγανάκτηση των Γάλλων στο πρόσωπό του μεγαλώνει ημέρα με την ημέρα. Το ερώτημα που προκύπτει, λοιπόν, είναι πώς θα κινηθεί μέχρι τη λήξη της θητείας του ο Γάλλος πρόεδρος, που στο τιμόνι του η Γαλλία μοιάζει να βρίσκεται στον... γκρεμό και εντελώς παραγκωνισμένη από την Ευρώπη και τις αποφάσεις που λαμβάνονται γι' αυτήν.

Χαρακτηριστικό, ακόμη, είναι το γεγονός ότι στο εν λόγω εξώφυλλο κανείς βλέπει ένα κινητό τηλέφωνο να είναι βουτηγμένο μέσα σε ένα ποτήρι γεμάτο νερό. Προφανώς, πρόκειται για την τηλεφωνική συσκευή της Angela Merkel, η οποία παρακολουθούνταν από τον Μεγάλο Αδελφό των ΗΠΑ –και όχι μόνο–, κάτι που έχει προκαλέσει κρίση στις σχέσεις Βερολίνου με Αμερική.

Τέλος, το γεύμα που φαίνεται να απολαμβάνουν στις φωτογραφίες είναι λιτό και δεν μοιάζει καθόλου με το περίφημο γαλλικό πρωινό, γεγονός που παραπέμπει ενδεχομένως στην επικράτηση της πολιτικής λιτότητας της Merkel στην Ευρωζώνη και όχι της πολιτικής ανάπτυξης που υποσχόταν προεκλογικά ο Hollande.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πριμ 10.000 ευρώ σε όποιον εγκατασταθεί μόνιμα σε αυτούς τους τρεις δήμους

Ελλάδα 08.07.2025
Μια νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης

Μεταναστευτική πίεση στην Κρήτη ‑ 300% αύξηση σε σχέση με πέρυσι

Ελλάδα 08.07.2025
Μόνο την Κυριακή και τη Δευτέρα, περισσότεροι από 1.200 μετανάστες έφτασαν με λέμβους

Τρόμος για 30χρονη Influencer ‑ Διαρρήκτες την χτύπησαν, την έδεσαν και την ψέκασαν με χλωρίνη

Κόσμος 08.07.2025
«Το κορμί της είναι ένας τόπος εγκλήματος» δήλωσε εκπρόσωπος της

Μετανάστης από τη Λιβύη: «Πλήρωσα 3.500 ευρώ για να φτάσω στην Κρήτη»

Ελλάδα 08.07.2025
Τι αναφέρει μετανάστης που αποβιβάστηκε στην Κρήτη

Υεμένη: Δύο τραυματίες και δύο αγνοούμενοι από νέα επίθεση κατά ελληνόκτητου πλοίου

Κόσμος Χτες
Το ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς με σημαία Λιβερίας δέχθηκε επίθεση από βάρκες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Συγκλονισμένη η Ξάνθη για τους δύο 16χρονους που βρέθηκαν νεκροί – Τι εξετάζεται

Ελλάδα Χτες
Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση οι συγγενείς των δύο 16χρονων

Ισχυρός σεισμός στη Σητεία

Ελλάδα Χτες
Ισχυρή σεισμική δόνηση στα ανοικτά του νομού Λασιθίου, στην Κρήτη

Ροζ φαλλικό γλυπτό πετάει νερό ‑ Σε σοκ οι περαστικοί ‑ «Είδα ξεκάθαρα ένα ροζ πeος»

Κόσμος Χτες
Το ύψους 3 μέτρων γλυπτό ενός ροζ ποδιού γεμάτο με γλώσσες δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα σε ντόπιους και τουρίστες της Νέας Υόρκης

Καιρός: Ποιες περιοχές θα «βράσουν» αύριο με 40αρια

Καιρός Χτες
Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η χώρα

Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των βρεφών

Ελλάδα Χτες
Η 25χρονη συνελήφθη για τη δολοφονία τριών μωρών, εκ των οποίων τα δύο ήταν δικά της

Ρωσία: Συναγερμός για έκρηξη σε ελληνόκτητο πλοίο – Πώς εμπλέκεται ο υπουργός που αυτοκτόνησε

Κόσμος Χτες
Το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας επιβεβαίωσε χτύπημα σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, κάνοντας λόγο για «μικρή διαρροή»