E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Eurovision 2023: Εκτός Ουκρανίας ο διαγωνισμός

Συζητήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο

Δημοσίευση 17/6/2022 | 19:40

Eurovision 2023: Εκτός Ουκρανίας ο διαγωνισμός

Το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον με το τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου να κερδίζει τη δεύτερη θέση.

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision για το 2023 δεν μπορεί να διοργανωθεί στην Ουκρανία δεδομένου του συνεχιζόμενου πολέμου στην ευρωπαϊκή χώρα, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) και πρόσθεσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το BBC για τη μεταφορά της διοργάνωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Ουκρανίας UA:PBC δεν μπορεί να εκπληρώσει τις εγγυήσεις ασφαλείας και τις υπηρεσιακές εγγυήσεις που απαιτούνται για να φιλοξενήσει, διοργανώσει και κάνει την παραγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, με βάση τους κανονισμούς του διαγωνισμού», έγραψε η διοργάνωση στο Twitter.

«H EBU θα ήθελε να ευχαριστήσει (το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Ουκρανίας) UA:PBC για την ολόψυχη συνεργασία και δέσμευση στην αναζήτηση όλων των πιθανών σεναρίων κατά τις εβδομάδες που ακολούθησαν τη νίκη του συγκροτήματος Kalush Orchestra στις 14 Μαΐου στο Τορίνο και να εκφράσει τη θλίψη και την απογοήτευσή της που ο διαγωνισμός τον επόμενο χρόνο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία», ανέφερε η διοργάνωση.

Το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό της Γιουροβίζιον με το τραγούδι του Ηνωμένου Βασιλείου να κερδίζει τη δεύτερη θέση. Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε σπεύσει να συγχαρεί το συγκρότημα για τη νίκη του.

Είχε επίσης αναφέρει σε μήνυμά του στο διαδίκτυο ότι η Ουκρανία θα φιλοξενούσε τον διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού.

«Σαφώς δεν είναι οι συνθήκες αυτές που θα επιθυμούσαμε... φυσικά και θα συζητήσουμε τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision από το BBC», ανακοίνωσε το BBC.

Κατά παράδοση, η νικήτρια χώρα του διαγωνισμού φιλοξενεί τη διοργάνωση τον επόμενο χρόνο, αλλά οι εγγυήσεις ασφαλείας και οι υπηρεσιακές εγγυήσεις που απαιτούνται για να φιλοξενήσει ένα τηλεοπτικό δίκτυο τη διοργάνωση δεν πληρούνταν και έτσι τη θέση της νικήτριας χώρας παίρνει η χώρα που ήρθε δεύτερη.

Ένας εκπρόσωπος του βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δήλωσε: «Θα δεσμευτούμε ώστε να εξασφαλιστεί πως θα εκφράζεται απολύτως ο πλούσιος πολιτισμός της Ουκρανίας, η κληρονομιά και η δημιουργικότητά της και θα επενδύσουμε στη συνεχιζόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Πορτογαλία: Τουλάχιστον 15 νεκροί από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Κόσμος Χτες
Το τελεφερίκ συνδέει τις περιοχές Restauradores και Príncipe Real στη Λισαβόνα

Η «βασίλισσα της κεταμίνης» δήλωσε ένοχη για πέντε κατηγορίες στην υπόθεση του Μάθιου Πέρι

Κόσμος Χτες
Οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν το σπίτι της στη Λος Αντζελες ως «εμπορικό κέντρο πώλησης ναρκωτικών»

Μυστήριο με τον θάνατο 22χρονου στην Κόρινθο: Αυτοκτονία ή εγκληματική ενέργεια;

Ελλάδα Χτες
Το «θρίλερ» του θανάτου του παραμένει ανοιχτό, με την οικογένεια να ζητά απαντήσεις και την αστυνομική έρευνα να συνεχίζεται

Meteo: Φέτος κάηκαν συνολικά 473.930 στρέμματα

Ελλάδα Χτες
Οι 8 μεγαλύτερες πυρκαγιές του 2025

Κολομβία: Ποδοσφαιριστής χαστούκισε γυναίκα διαιτητή

Αθλητικά Νέα Χτες
Έντονες αντιδράσεις στα social media

Πούτιν: Αν ο Ζελένσκι είναι έτοιμος, ας έρθει στη Μόσχα, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί

Κόσμος Χτες
Σημείωσε ότι «υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ»

Αρχαιολογικός χώρος κηρύχθηκε ολόκληρη η Πολύαιγος

Ελλάδα Χτες
Το νησί αναμένεται να κηρυχθεί αδόμητη ζώνη Α

Βουλή: Καφές‑φαρμάκι και αυξήσεις έως και 30% στο κυλικείο

Ελλάδα Χτες
Ο Νικήτας Κακλαμάνης έδωσε λύση στο πρόβλημα με τις συμβάσεις των εργαζομένων στα κυλικεία

Νέα Καλλικράτεια: Έρευνες για τον εντοπισμό 63χρονης κολυμβήτριας

Οικονομία Χτες
Αίσιο τέλος είχε η κινητοποίηση για τον εντοπισμό της 63χρονης κολυμβήτριας.