E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τζάστιν Μπίμπερ: Σοκαριστικό βίντεο παρέλυσε το μισό του πρόσωπο

Πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt

Δημοσίευση 11/6/2022 | 08:46

Τζάστιν Μπίμπερ: Σοκαριστικό βίντεο παρέλυσε το μισό του πρόσωπο

Ο Τζάστιν Μπίμπερ αποκάλυψε ότι έχει παραλύσει το μισό πρόσωπό του, λόγω σπάνιου συνδρόμου και για αυτό αναγκάστηκε να αναβάλει εμφανίσεις.Σε βίντεο που ανάρτησε στο Instagram- μετά την ακύρωση των συναυλιών του στο Τορόντο και την Ουάσινγκτον- ο σταρ εξήγησε ότι πάσχει από το σύνδρομο Ramsay Hunt και έδειξε ότι δεν μπορεί να κουνήσει τη μία πλευρά του προσώπου του.

«Είναι αρκετά σοβαρό όπως μπορείτε να δείτε», ανέφερε στο βίντεο. «Είναι από έναν ιό που επιτίθεται στο νεύρο του αυτιού μου και στα νεύρα του προσώπου και έχει προκαλέσει την παράλυσή του. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό το μάτι δεν ανοιγοκλείνει. Δεν μπορώ να χαμογελάσω από αυτή την πλευρά του προσώπου μου, αυτό το ρουθούνι δεν κινείται. Οπότε υπάρχει πλήρης παράλυση σε αυτή την πλευρά του προσώπου μου», περιέγραψε.

«Για όσους είναι απογοητευμένοι από την ακύρωση των επόμενων σόου μου, απλά σωματικά προφανώς δεν είμαι σε θέση να τα πραγματοποιήσω. Το σώμα μου μου λέει ότι πρέπει να ρίξω ρυθμούς. Ελπίζω να καταλαβαίνετε», ανέφερε ακόμη ο Μπίμπερ και συμπλήρωσε ότι δεν είναι σίγουρος πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την ανάρρωσή του.

«Θα χρησιμοποιήσω αυτή την περίοδο για να ξεκουραστώ, να χαλαρώσω και να επιστρέψω στο 100%, έτσι ώστε να μπορώ να κάνω αυτό για το οποίο γεννήθηκα», τόνισε, ευχαρίστησε τους θαυμαστές του για την υπομονή και είπε ότι κάνει ασκήσεις προσώπου για να τον βοηθήσουν.

Τι είναι το σύνδρομο Ramsay Hunt

Το σύνδρομο Ramsay Hunt είναι μια νευρολογική πάθηση που προκαλείται από τον ιό varicella zoster, που προκαλεί την ανεμοβλογιά στα παιδιά και τον έρπητα ζωστήρα στους ενήλικες, εξήγησαν ειδικοί στους New York Times.Ο ιός μπορεί να βρίσκεται στον οργανισμό ενός ανθρώπου για όλη του τη ζωή, ακόμη και έπειτα από την ανάρρωση από ανεμοβλογιά και να «ξαναξυπνήσει» επηρεάζοντας τα νεύρα του προσώπου. Αυτά «διογκώνονται και χάνουν την ικανότητα να λειτουργούν», δήλωσε η δρ. Άννα Γουάλντ, λοιμωξιολόγος στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Η πάθηση επηρεάζει εξίσου άνδρες και γυναίκες και μπορεί να οδηγήσει σε παράλυση στη μία πλευρά του προσώπου και επώδυνα εξανθήματα. Είναι πιο συχνή σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και κάποια άτομα βιώνουν αλλαγές στην ακοή τους, ίσως αντιλαμβάνονται πιο δυνατά τους ήχους από το ένα αυτί σε σύγκριση με το άλλο ή εμφανίζουν εμβοή, ή ακόμη και κώφωση. Ο πόνος στο αυτί και το πρόσωπο είναι συνήθη συμπτώματα του συνδρόμου και κάποιοι ασθενείς μπορεί να έχουν ίλιγγο.

Οι περισσότεροι που θα εμφανίσουν το σύνδρομο αναρρώνουν πλήρως, αν και η διάρκεια της νόσου μπορεί να διαφέρει, ανέφερε ο δρ. Μάικλ Άισον, καθηγητής του Northwestern Feinberg School of Medicine. «Κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται εβδομάδες, άλλοι μήνες», ανέφερε. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η παράλυση προσώπου ή η απώλεια ακοής μπορεί να είναι μόνιμη. Η θεραπεία περιλαμβάνει συνήθως λήψη αντιιικών φαρμάκων. Σε κάποιους μπορεί να χορηγηθούν στεροειδή.

Μόλις 5-10 ανθρώπους ανά 100.000 εμφανίζουν το σύνδρομο Ramsay Hunt κάθε χρόνο. Είναι επίσημα γνωστό ως ωτικός έρπητας ζωστήρας, αλλά συνήθως αναφέρεται με το όνομα του νευρολόγου Τζέιμς Ράμσεϊ Χαντ, ο οποίος περιέγραψε πρώτος την πάθηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αθηνά Οικονομάκου: Ο Τσερέλα ζωγραφίζει με την κόρη της, Σιέννα ενώ εκείνη τους φωτογραφίζει

Tabloid 22.02.2026
Η εικόνα αποπνέει ζεστασιά και οικογενειακή θαλπωρή, με τη μικρή να φαίνεται ενθουσιασμένη και συγκεντρωμένη στο έργο της

Λευτέρης Πανταζής για Κόνι Μεταξά: «Καλύτερα να μην χώριζα, να ήμασταν και οι δυο κοντά στο παιδί»

Tabloid 22.02.2026
«Νιώθω ότι την αδίκησα», επισήμανε ο τραγουδιστής για την κόρη του

Τιμοτέ Σαλαμέ για το bullying: «Μού είπε πως δεν έχω εκπαιδευτεί ως ηθοποιός»

Tabloid 22.02.2026
Ο ηθοποιός μίλησε για το πώς διαμορφώνεται ένας επαγγελματίας μέσα σε μια βιομηχανία γεμάτη ανταγωνισμό

Οι... πιπεράτες αποκαλύψεις της Ντιλέτα Λεότα: «Μου βάζω άριστα 10 στο κρεβάτι, είμαι ηφαίστειο»

Social 22.02.2026
«Είμαι άνθρωπος της φαντασίας, κάθε μέρα θέλω κάτι διαφορετικό» αποκάλυψε για το πώς... κρατάει την φλόγα ζωντανή

Παντρεύτηκε η Μπάγια Αντωνοπούλου

Tabloid 22.02.2026
Η δημοσιογράφος και ο Νίκος Κώτσης ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου

Ειρήνη Παπαδοπούλου: Μαγνήτισε τα βλέμματα στο καρναβάλι της Ξάνθης

Tabloid 22.02.2026
Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινείται όλη η χώρα, με πόλεις να γεμίζουν χρώμα, μουσική και εντυπωσιακά άρματα που παρασύρουν τον κόσμο σε ξέφρενους latin ρυθμούς

Gio Kay: «Φέρνω κασέρι στην πατρίδα μου! Ο τελικός στόχος μου είναι να γίνω πρωθυπουργός»

Tabloid 22.02.2026
Ένταση προκλήθηκε στο χθεσινό επεισόδιο του J2us ανάμεσα στον Gio Kay και κριτική επιτροπή εξαιτίας του τραγουδιού που ερμήνευσε

Το πιθηκάκι έγινε... sold out: Ξεπούλησε το λούτρινο μετά τα viral βίντεο του μικρού Punch

Social 22.02.2026
Η ιστορία του μικρού μακάκου κάνει ανάρπαστο το λούτρινο της IKEA

Μπραντ Πιτ: Γυρίζει ταινιά στην Ύδρα και στα διαλείμματα τρώει τα φημισμένα αμυγδαλωτά του νησιού

Tabloid 22.02.2026
Η παραγωγή έχει εντάξει την τοπική γαστρονομία και την ιστορία του νησιού στην καρδιά της ταινίας

Χαρά Τσιώλη για Ιωάννη Τούνη: «Ήταν πάρα πολύ προσβλητική, προσέβαλε τους φτωχούς ανθρώπους»

Tabloid 22.02.2026
Τη Χαρά Τσιώλη συνάντησε η κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» στα παρασκήνια του J2US