E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Αγριες Μέλισσες: O πετυχημένος δημιουργός των τραγουδιών της σειράς Alex Sid μιλά στο E‑Daily.gr

Tι μουσική ακούει στο αυτοκίνητο; Tι σχέδια έχει για το καλοκαίρι; και άλλα πολλά

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 1/6/2022 | 00:27

Αγριες Μέλισσες: O πετυχημένος δημιουργός των τραγουδιών της σειράς Alex Sid μιλά στο E‑Daily.gr
Alex Sid

Ο Alex Sid, κατά κόσμον Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος, είναι ένας από τους πιο αγαπημένους δημιουργούς των τελευταίων ετών.

Η μουσική και τα τραγούδια που συνοδεύουν τις σκηνές της πετυχημένης σειράς "Αγριες Μέλισσες" είναι δικά του. Από την άλλη, ο δίσκος του "HOME" μας γέμισε εξίσου μαγικές μελωδίες. Κι αυτά είναι μόνο η αρχή! Με αφορμή την περιοδεία "Οι Μέλισσες αγριεύουν τις νύχτες" κάνουμε μια όμορφη συζήτηση μαζί του!

Αν έπρεπε να περιγράψεις με μερικές λέξεις τη μουσική σου ταυτότητα, ποια θα ήταν αυτή;

Μου είναι δύσκολο να την περιγράψω με απλούς όρους. Θα έλεγα ότι τα τραγούδια των Άγριων Μελισσών είναι μελωδίες επηρεασμένες από τα χρόνια μου στο Λονδίνο, την Ισπανία και την Λατινική Αμερική περασμένες μέσα από το φίλτρο των μελισσών. Μουσική που έχει στοιχεία από πολλά μέρη φωτισμένα μέσα από τον ίδιο φακό.

Είμαστε σίγουροι πως παρά την τεράστια επιτυχία των 'Μελισσών' είσαι εξίσου περήφανος για άλλα τραγούδια σου. Πες μας μερικά αγαπημένα σου!

Ο πρώτος μου δισκος HOME έχει πολλά τραγούδια τα οποία μιλάνε για πολύ προσωπικές ιστορίες. Το One By One και το A Handful of Stones ειναι δυο αγαπημένα όπως και το Spinner.

Από αυτά των μελισσών είμαι πολύ συνδεδεμένος με το "Μάτια Κλειστά" επειδή είναι το πρώτο που έγραψα και με αυτό άρχισαν όλα και το "Καθε Δειλινό" με το οποίο άρχισε η κοινή μας πορεία με την Ουρανία Πατέλλη.

Tι μουσική ακούς τις πιο τυχαίες ώρες της ημέρας σου, π.χ. στο αυτοκίνητο ή όταν θες να χαλαρώσεις στο σπίτι;

Στο αυτοκίνητο βάζω soundtrack ταινιών, κάποιες φορές νεο-κλασσική μουσική και 3ο πρόγραμμα ή και παλιούς αγαπημένους δίσκους. Τελευταία άκουσα το Spiritchaser - Dead Can Dance.

Πώς είναι η συνεργασία με την υπόλοιπη "μουσική συμμορία" της παράστασης; Πώς είναι η χημεία σας εκτός σκηνής;

Ο κύριος λόγος για τον οποίο βρεθήκαμε είναι η χημεία μας στην καθημερινή μας επικοινωνία. Με την Αναστασία είναι σα να γνωριζόμαστε μια ζωή. Υπάρχει άνεση και αγάπη. Γενικά, με όλους τους συντελεστές της παράστασης υπάρχει αγάπη και ελαφρότητα. Χαιρόμαστε την στιγμή που είναι έντονη και γεμάτη ενθουσιασμό.

Πιστεύεις πως η επιτυχία φέρνει έξτρα άγχος στους δημιουργούς για το επόμενο βήμα τους;

Νομίζω η επιτυχία σου δίνει ώθηση στο να κάνεις το επόμενο βήμα, σου δίνει μια δύναμη, απο την άλλη το άγχος είναι το ίδιο με πριν την πρωτη επιτυχία. Το σημαντικο είναι να συνεχίζεις να είσαι αληθινός.

Τι σχεδιάζεις για το μέλλον;

Το καλοκαίρι θα ταξιδέψουμε με την ομάδα μας σε όλη την Ελλάδα. Αρχίζουμε με την Κρήτη 6,7 και 8 Ιουνίου και Θεσσαλονίκη στις 15 Ιουνίου. Αμέσως μετά Αθήνα και πολλοι άλλοι προορισμοί.

Μετά το καλοκαίρι αρχίζουμε δουλειά για τον επόμενο δίσκο μας με την Ουρανία. Έχουμε γράψει κάποια τραγούδια τα οποία ελπίζω θα κυκλοφορήσουν στο όχι πολύ μακρινό μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2026: Τι θα συμβεί αν η Αυστραλία κερδίσει τον διαγωνισμό;

E-Daily 1.Hero 15.05.2026
Η εκτόξευση της Ντέλτα Γκούντρεμ στα στοιχήματα προκαλεί το μεγάλο ερώτημα

Η ταινία που διέλυσε κυριολεκτικά τη Νicole Kidman: Πώς έσπασε τα πλευρά της

E-Daily 3.Left Χτες
Το Moulin Rouge έκρυβε πόνο πίσω από τη λάμψη

Eurovision 2026: Οι δημοσιογράφοι στην αρένα μίλησαν – Τι θέση δίνουν στον Akyla, ποια χώρα πήρε μηδέν βαθμούς

E-Daily 3.Left 12.05.2026
Η πρώτη εικόνα από το press poll της Eurovision 2026 στη Βιέννη. 89 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι -ανάμεσά τους και από το NEWS 24/7- διαμόρφωσαν το πρώτο κλίμα της φετινής διοργάνωσης.

Eurovision 2026: Ο Akylas αποθεώνεται μετά την πρώτη dress rehearsal ‑ Τι συνέβη στη σκηνή

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Ο Akylas ολοκλήρωσε την πρώτη dress rehearsal με μεγάλη επιτυχία

Eurovision: Γιατί έσπασε ο πιο αυστηρός κανόνας του διαγωνισμού μετά από 27 χρόνια

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Η Φινλανδία έκανε αυτό που δεν κατάφεραν ούτε οι Måneskin

Ο James Bond στη μεγάλη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ

E-Daily 3.Left 10.05.2026
Ο Daniel Craig παρακολούθησε διακριτικά τη συναυλία των Metallica στο ΟΑΚΑ το βράδυ του Σαββάτου 9 Μαΐου

Οι Metallica έπαιξαν Ζορμπά και Τρύπες στη σκηνή του ΟΑΚΑ

E-Daily 3.Left 10.05.2026
Επικές στιγμές στο ΟΑΚΑ στη συναυλία των Metallica

It’s a Sin... να το χάσεις: Οι Pet Shop Boys θα φέρουν πίσω τα 80s στην Αθήνα

E-Daily 3.Left 09.05.2026
Dreamworld: Μια διαδρομή γεμάτη επιτυχίες

Metallica: Ο θάνατος που άλλαξε την ιστορία του θρυλικού συγκροτήματος

E-Daily 3.Left 08.05.2026
Το μοιραίο τροχαίο στη Σουηδία

Η σειρά του Netflix που έγινε No1 σε πάνω από 50 χώρες

E-Daily 3.Left 08.05.2026
Ένας νέος Κρίζι για μια νέα εποχή

Ανατροπή στη Eurovision 2026: Η Φινλανδία αλλάζει το παιχνίδι λίγο πριν τον τελικό

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Λίγα 24ώρα πριν τον Α’ ημιτελικό, οι συμμετοχές ανοίγουν τα κρυμμένα τους χαρτιά