E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Vinicio Capossela στο ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

Δημοσίευση 6/11/2013 | 13:14

Vinicio Capossela στο ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΑΘΗΝΑ - Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Λεωφόρος Συγγρού 143 , Tηλέφωνο: 2109315600
http://www.gialino.gr/
Ημερομηνία: 21/11/2013
ΝΟE 2013
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Ωρα προσέλευσης: 21.00

15 ευρώ (προπώληση) , 18 ευρώ (πόρτα)

V.I.P : 25 ευρώ

Tον Vinicio Capossela, τον έχουν χαρακτηρίσει «το μεγαλύτερο μυστικό της Ιταλίας», «τον πιο ενδιαφέροντα μουσικό ταξιδιώτη της Ιταλίας», όμως το πιο γνωστό «παρατσούκλι» του είναι «ο Tom Waits της Ιταλίας». Κάτι που δεν αντικρούει, μάλιστα έχει συνεργαστεί και με τον Αμερικάνο κιθαρίστα του Tom Waits, τον Marc Ribot, στο πλατινένιο άλμπουμ του «Ovunque Proteggi», όπου αναδεικνύεται η πολυμορφία της μουσικής του.

 

Ιδιαίτερος, ταλαντούχος, απρόβλεπτος, αυθόρμητος, ο τραγουδοποιός – performer με το μεσογειακό ταμπεραμέντο και τις αμερικάνικες «αδυναμίες», γεννήθηκε στην Γερμανία, αλλά σε μικρή ηλικία επέστρεψε στη γη των γονιών του. Μεγάλωσε με τόσα διαφορετικά ακούσματα, που έγιναν επιρροές για τις πρώτες συνθέσεις του. Ήταν μία επιστροφή, ένα ταξίδι προς τα πίσω, πίσω στην ιταλική παραδοσιακή μουσική, πίσω στις ρίζες του. Όμως με στοιχεία από την αμερικάνικη υποκουλτούρα και τους μύθους του «δρόμου» (Jack Kerouac, Charles Bukowski και Tom Waits) αλλά και τον ιταλικό εξωτισμό που ενσαρκώνεται από το θρυλικό Lοuis Prima στις ΗΠΑ ή τον Renato Carosone στην Ιταλία.

Ο Vinicio Capossela παραθέτει πάντα στις συναυλίες του έντονα τα στοιχεία του ροκ και της θεατρικής ερμηνείας. Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 24άχρονης καριέρας του, η μουσική του ελευθερώθηκε από γεωγραφικούς περιορισμούς. «Ανοίχτηκε» και προς άλλες πατρίδες, άλλες κουλτούρες, χώρες όπου ζούνε δαίμονες, χαμένες ψυχές, ηττημένοι. Φλερτάρισε με την ιταλική λαϊκή μουσική, το αμερικάνικο φολκ, το ευρωπαϊκό burlesque, το αργεντίνικο tango, τη μόρνα και πρόσφατα, το ρεμπέτικο.

Το «Rebetiko Gymnastas» του 2012 είναι ένας χαιρετισμός του Capossela, - πρός την Ελλάδα , ο οποίος δηλώνει “Έλληνας” («sulla crisi siammo tutti greci) , και στην νέα του ταινία «Indebito» , η οποία αφηγείται την καθημερινή πια ελληνική επικαιρότητα, βαδίζοντας στα χνάρια του ρεμπέτικου, στα λόγια και τη μουσική της ελληνικής εξέγερσης.Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους “INDEBITO”,παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο φετινό 66ο Φεστιβάλ ταινιών του Λοκάρνο.

Ο Vinicio Capossela στην συναυλία της Αθήνας, θα είναι επικεφαλής μιας Ιταλο-ελληνικής μπάντας, στην οποία θα συναντήσουμε αξιόλογους Έλληνες μουσικούς (όπως ο εξαιρετικός Μανώλης Πάππος), που συμμετείχαν και στην ηχογράφηση του δίσκου «Rebetiko Gymnastas», που έγινε αναλογικά στο θρυλικό Sierra Studios στην Αθήνα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Δημήτρης Μυστακίδης στο Block 33

Μουσική 19.03.2026
BLOCK 3328/03

Athens Pre Pride Party

LGBTQI+ 18.03.2026
Το Athens Pre Pride Party επιστρέφει για τρίτη χρονιά, το Σάββατο 4 Απριλίου, στην Πειραιώς 260, στον εμβληματικό χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Το πρόγραμμα του 5ου επετειακού Japan Festival 2026

Φεστιβάλ 09.03.2026
4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ιαπωνίας!

EmpowerED 2026: Μια ημέρα αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών

Cityλάιφ 04.03.2026
Η συμμετοχή είναι με προεγγραφή και στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους παρευρισκόμενους

Όλη η Ελλάδα τρέχει στα Ιωάννινα ‑ Ιωάννινα Half Marathon ‑ 9 & 10 Μαΐου

Cityλάιφ 02.03.2026
Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο αθλητισμό, μία ιστορική πόλη και ένα τοπίο, δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, που κόβει την ανάσα!

Plastiras Lake Festival 2026

Φεστιβάλ 27.02.2026
9-12 Ιουλίου - Line-up to be announced soon

Career Path Youth στις 4 και 5 Μαρτίου στον Δήμο Μοσχάτου‑Ταύρου

Cityλάιφ 27.02.2026
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 04/03 έως 05/03