E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φως στο Τούνελ: Τα κοινά ευρήματα στα 3 παιδιά και η ατάκα της Νικολούλη

«Κοντός ψαλμός αλληλούια»

Δημοσίευση 28/5/2022 | 09:38

Φως στο Τούνελ: Τα κοινά ευρήματα στα 3 παιδιά και η ατάκα της Νικολούλη

Την βασική εικόνα από τα ευρήματα των εργαστηριακών αναλύσεων στα δείγματα οργάνων των δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας, έχουν ήδη σχηματίσει οι επιστήμονες

Οι δύο μικρότερες αδελφές της 9χρονης Τζωρτζίνας, που σύμφωνα με τις Αρχές δολοφονήθηκε, έχουν όπως και εκείνη, αλλοιώσεις στο ήπαρ και στους πνεύμονες που παραπέμπουν σε πνευμονικό οίδημα, ως αποτέλεσμα υποξίας, έλλειψης οξυγόνου δηλαδή σε εγκέφαλο και όργανα. Αυτό που μένει να βρεθεί είναι εάν η υποξία στις δύο άτυχες αδελφούλες προκλήθηκε από ασφυκτικό θάνατο ή από φαρμακευτική ουσία.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι από την μέχρι τώρα ανάλυση, τουλάχιστον το αρχικό εύρημα του φλεβοκόμβου στην Ίριδα, καθίσταται «Αίολο». Αυτό ήταν και ένα από τα βασικά επιχειρήματα της υπερασπιστικής γραμμής της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Υπάρχει μία έντονη αίσθηση πως οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει και στις τοξικολογικές εξετάσεις των παιδιών, κάτι που ίσως συμπληρώσει το παζλ των δύο θανάτων. Τα αποτελέσματα αναμένονται στις αρχές του Ιουνίου και τότε οι ιατροδικαστές που ορίστηκαν από την Εισαγγελία, θα βρίσκονται στη θέση να παραδώσουν το πόρισμά τους.

Αν όλα καταλήξουν στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας, θα ακολουθήσουν και οι σχετικές διώξεις.

Η τελική ευθεία για τις απαντήσεις γύρω από το πώς έχασαν την ζωή τους η Μαλένα και η Ίριδα, προκύπτει και από την κλήση για κατάθεση που έχουν δεχτεί από την Ασφάλεια δύο ιατροδικαστές. Τόσο η ιατροδικαστής Αθηνών Χριστίνα Τσάκωνα, που είχε διενεργήσει την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση στην Μαλένα, όσο και η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα, που νεκροτόμησε την Ίριδα.

Οι καταθέσεις τους κρίνονται ως εξαιρετικά κρίσιμες για τα τελικά συμπεράσματα που θα εξάγει η Δικαιοσύνη. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Τσιόλα είναι η επιστήμονας που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις δικαστικές Αρχές της Πάτρας για πιθανή δολοφονία των παιδιών.

Δεν δίνουν τα κλειδιά του σπιτιού


Την ίδια ώρα, οι συγγενείς της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου μετά τις υπεκφυγές και ουσιαστικά την άρνηση του ζεύγους να παραδώσουν τα κλειδιά του σπιτιού της, περνούν στην αντεπίθεση, με την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων. Ζητούν από τη Δικαιοσύνη να παρέμβει με την μορφή του κατεπείγοντος.

Η ερχόμενη εβδομάδα είναι καθοριστική για τις εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας. Δεν αποκλείεται με το πέρας της έρευνας να καταστούν και άλλα πρόσωπα κατηγορούμενοι, τουλάχιστον ως προς την έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, που οδήγησε στο θάνατό τους.

«Να σας πω και κάτι; Κοντός ψαλμός αλληλούια. Σε μία - δυο βδομάδες θα έχει τελειώσει αυτή η ιστορία. Τουλάχιστον απ΄όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω...», είπε η Αγγελική Νικολούλη η οποία σημείωσε ότι φτάνουμε σιγά σιγά στο τέλος. Θέλοντας να προστατεύσει την έρευνα των Αρχών όμως δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γάζα: Τραγική η κατάσταση στη Ράφα – Το μεγαλύτερο μαιευτήριο σταμάτησε να δέχεται ασθενείς

Κόσμος Χτες
Οι συνθήκες είναι «φρικτές για τις γυναίκες» λέει γιατρός

Πολάκης μαινόμενος για εμβόλιο AstraZeneca

Ελλάδα Χτες
Αιχμές για Τσίπρα, «αριστοάχρηστος» ο Μητσοτάκης

Καφές: Εκτόξευση τιμών κατά 72% από τον περσινό Αύγουστο

Οικονομία Χτες
Μέχρι που θα φτάσει το ράλι των τιμών

Μητσοτάκης για επίσκεψη Ράμα: «Περιττή, έχουμε ζήτημα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις»

Ελλάδα Χτες
Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, έρχεται στην Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει την ενέργειά του ως «περιττή»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μετά τη Μόσχα και το Κίεβο επιστρατεύει καταδίκους για το μέτωπο

Κόσμος Χτες
Το ουκρανικό κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα έναν νόμο που επιτρέπει την επιστράτευση ορισμένων κατηγοριών καταδίκων

Εμβόλια AstraZeneca: «Τρία χρόνια κανείς δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μου» καταγγέλλει 35χρονος που υπέστη δύο θρομβώσεις

Ελλάδα Χτες
Σε αγωγή κατά της AstraZeneca και κατά του ελληνικού Δημοσίου έχει προχωρήσει ένας 35χρονος

Πάτρα: Οι τελευταίες κινήσεις της 48χρονης λίγο πριν τη βουτιά θανάτου στο λιμάνι

Ελλάδα Χτες
Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο της 48χρονης διαφημίστριας

Πέθανε η ηθοποιός Ιφιγένεια Αστεριάδη

Ελλάδα Χτες
Ο αποχαιρετισμός του Γιάννη Κακλέα

Τρόμος στο Βερολίνο: Νέα επίθεση με θύμα πολιτικό ‑ Ξυλοκόπησαν πρώην δήμαρχο

Κόσμος Χτες
Αυξάνονται οι επιθέσεις σε Γερμανούς πολιτικούς

Κρήτη: Ταυτοποιήθηκε ο οδηγός που παρέσυρε τον 8χρονο – Έφυγε στη Γαλλία πριν συλληφθεί

Ελλάδα Χτες
Τον οδηγό που παρέσυρε τον 8χρονο στην Κρήτη την Κυριακή του Πάσχα εντόπισαν οι Αρχές.