E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ευρωπαϊκό χαστούκι στα Σκόπια

ΕΕ: Δεν είναι μόνο η Ελλάδα και η Βουλγαρία κατά των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΠΓΔΜ

Δημοσίευση 31/10/2013 | 00:00

Ευρωπαϊκό χαστούκι στα Σκόπια

Ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ΠΓΔΜ, Βρετανός ευρωβουλευτής Ρίτσαρντ Χόουιτ, δήλωσε σήμερα στα Σκόπια ότι πρέπει να γίνει σαφές σε όλους πως οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εκφράζουν επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο να ξεκινήσει η ΠΓΔΜ ενταξιακές διαπραγματεύσεις είναι περισσότερες από δύο, υπονοώντας ότι δεν πρόκειται μόνο για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Ο κ. Χόουιτ, ο οποίος ολοκλήρωσε σήμερα την τριήμερη επίσκεψή του στα Σκόπια, όπου είχε συναντήσεις με πολιτικούς και άλλους παράγοντες, δεν θέλησε να κατονομάσει ποιες είναι οι χώρες που θεωρούν ότι η ΠΓΔΜ δεν εκπληρώνει τα πολιτικά κριτήρια, προκειμένου να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Πάντως, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ΠΓΔΜ ανέφερε ξεκάθαρα ότι «για να ξεκινήσει η ΠΓΔΜ ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, είναι απαραίτητο να πειστούν παραπάνω από δύο χώρες της Ένωσης, οι οποίες εκφράζουν ανησυχία για την κατάσταση στην ΠΓΔΜ».

Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι η μοναδική χώρα που αντιτίθεται στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του με την ΕΕ είναι η Ελλάδα, ενώ διστακτικά έχει αφήσει αιχμές και για τη στάση της Βουλγαρίας, αποφεύγοντας ωστόσο να υψώσει τους τόνους απέναντι στη Σόφια.

Ο κ. Χόουιτ ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκτιμούν πως η ΠΓΔΜ πρέπει, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, να λάβει ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Σημείωσε ωστόσο, ότι για την ενίσχυση της προοπτικής αυτής πρέπει η χώρα μέχρι τον Δεκέμβριο να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες και να επιδείξει συγκεκριμένα αποτελέσματα για τη βελτίωση της γενικότερης κατάστασης στο εσωτερικό, η οποία, όπως είπε, δημιουργεί σοβαρό προβληματισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υεμένη: Δύο τραυματίες και δύο αγνοούμενοι από νέα επίθεση κατά ελληνόκτητου πλοίου

Κόσμος Χτες
Το ελληνόκτητο πλοίο μεταφοράς με σημαία Λιβερίας δέχθηκε επίθεση από βάρκες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Συγκλονισμένη η Ξάνθη για τους δύο 16χρονους που βρέθηκαν νεκροί – Τι εξετάζεται

Ελλάδα Χτες
Σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση οι συγγενείς των δύο 16χρονων

Ισχυρός σεισμός στη Σητεία

Ελλάδα Χτες
Ισχυρή σεισμική δόνηση στα ανοικτά του νομού Λασιθίου, στην Κρήτη

Ροζ φαλλικό γλυπτό πετάει νερό ‑ Σε σοκ οι περαστικοί ‑ «Είδα ξεκάθαρα ένα ροζ πeος»

Κόσμος Χτες
Το ύψους 3 μέτρων γλυπτό ενός ροζ ποδιού γεμάτο με γλώσσες δημιουργεί ανάμεικτα συναισθήματα σε ντόπιους και τουρίστες της Νέας Υόρκης

Καιρός: Ποιες περιοχές θα «βράσουν» αύριο με 40αρια

Καιρός Χτες
Σε κλοιό καύσωνα παραμένει η χώρα

Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τη δολοφονία των βρεφών

Ελλάδα Χτες
Η 25χρονη συνελήφθη για τη δολοφονία τριών μωρών, εκ των οποίων τα δύο ήταν δικά της

Ρωσία: Συναγερμός για έκρηξη σε ελληνόκτητο πλοίο – Πώς εμπλέκεται ο υπουργός που αυτοκτόνησε

Κόσμος Χτες
Το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας επιβεβαίωσε χτύπημα σε τάνκερ ελληνικών συμφερόντων, κάνοντας λόγο για «μικρή διαρροή»

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκροί εντοπίστηκαν οι δύο 16χρονοι που αγνοούνταν

Ελλάδα Χτες
Οι δύο 16χρονοι εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους μέσα σε μία γούρνα νερού του Κοσύνθου

«Κρεμάει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Ιβάν Ράκιτιτς σε ηλικία 37 ετών

Αθλητικά Νέα Χτες
Θα μπορούσε να γίνει αθλητικός διευθυντής στη Χάιντουκ Σπλιτ, χωρίς να υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο

Πατέρας και γιος ξυλοκόπησαν υπάλληλο σε νεκροταφείο επειδή διαφωνούσαν με τον τρόπο εκταφής της μητέρας

Ελλάδα Χτες
«Τον χτύπησαν και οι δύο, τον έριξαν στο μνήμα- ήταν αιμόφυρτος»

Λευκάδα: Κατέρρευσε μετά την πρόταση γάμου από τον σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία