E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

NBA: Ποιος θα στεφθεί πρωταθλητής φέτος;

Οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 16/5/2022 | 16:59

NBA: Ποιος θα στεφθεί πρωταθλητής φέτος;
@nbcsports.com

Κι έτσι φτάσαμε στους τελικούς του NBA. Με πολλές εκπλήξεις. Οι κυριότερες ήταν δυο. Οι περσινοί πρωταθλητές Milwaukee Bucks αποκλείστηκαν με 4-3 στους ημιτελικούς της Ανατολής από τους Boston Celtics. Ήταν μια περίεργη σειρά με 4 break που τελικά κρίθηκε στο 7ο παιχνίδι, όπου οι Bucks και με την απουσία του Khris Middleton έδειξαν πως ήταν πιο κουρασμένοι. Οι Boston απέδειξαν πως έχουν μια από τις καλύτερες άμυνες στη λίγκα και επιβεβαίωσαν τη φόρμα στην οποία βρίσκονται από την μέση της σεζόν και μετά.

Η άλλη έκπληξη έγινε στη Δύση. Η ομάδα με το μακράν καλύτερο ρεκόρ στο NBA φέτος και περσινοί φιναλίστ Phoenix Suns, αποκλείστηκαν από τα ημιτελικά από τους φοβερούς Dallas Mavericks, του φοβερού και τρομερού Luka Doncic, όπου μέτρησε πάνω από 30 πόντους κατά μέσο όρο σε όλη τη σειρά, έχοντας συνολικά υψηλούς μέσους όρους σε όλες τις κατηγορίες. Αν κάποιοι έχουν σκεφτεί ή έχουν τολμήσει να πει πως οι Bucks απέτυχαν, τότε οι Suns τι έκαναν; Οι Bucks πήραν πέρσι το πρωτάθλημα γυρνώντας το 0-2 από τους Phoenix Suns. Φαβορί και πέρσι και φέτος η ομάδα από την Αριζόνα, αλλά στο τέλος τίποτα. Αν λοιπόν μια ομάδα πρέπει να θεωρείται πως απέτυχε, αυτή είναι οι “ήλιοι”.

Τη Βοστώνη στο τελικό της Ανατολής της περιμένουν οι Miami Heat, οι οποίοι έχουν το πλεονέκτημα έδρας, ξεμπέρδεψαν νωρίτερα με τους Sixers και ίσως είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να ανταγωνιστεί στη σκληρότητα του παιχνιδιού τη Βοστώνη. Με Butler, Lowry, Oladipo, Adebayo και πολλούς ακόμα, έχει ένα πλήρες ροστερ και είναι το φαβορί για να κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στην Ανατολή και να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή της Δύσης.

Ποιος θα είναι αυτός; Οι Golden State Warriors τερμάτισαν 3οι στην κανονική περίοδο και έχουν το πλεονέκτημα έδρας σε σχέση με τους Dallas που τερμάτισε 4ο με μια μόλις νίκη λιγότερη. Η ομάδα του Σαν Φρανσίσκο, ξεπέρασε το εμπόδιο των φοβερών στην κανονική περίοδο Memphis Grizzles και έχουν σίγουρα το πάνω χέρι στη σειρά, εκτός κι αν ο Doncic συνεχίσει να έχει αυτά τα εξωγήινα κέφια που έχει τελευταία.

Το πιο πιθανό είναι λοιπόν είναι να έχουμε τελικό Heat – Warriors, χωρίς να αποκλείεται να έχουμε εκπλήξεις και τις δυο περιφέρειες. Το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας αν προκύψει αυτός ο τελικός, αφού και οι δυο ομάδες είχαν το ίδιο ακριβώς ρεκόρ στην κανονική διάρκεια της σεζόν: 53-29.

Απ’ ότι διαβάζω, το πλεονέκτημα θα το έχει η ομάδα του Golden State, αφού κέρδισε το Miami και τις δυο φορές που συναντήθηκαν μέσα στη σεζόν. Με 115-108 στις 3 Ιανουαρίου και με 118 – 104 στις 23 Μαρτίου. Η Βοστώνη δεν θα έχει με κανέναν πλεονέκτημα έδρας, οι Dallas θα έχουν μόνο αν αντιμετωπίσουν τους Celtics στον τελικό και οι Heat αν αντιμετωπίσουν το Dallas. Οι Warriors έχουν σε όλες τις περιπτώσεις.

Είναι άλλωστε και το φαβορί αυτή τη στιγμή, αλλά NBA Playoffs είναι αυτά, δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα. Πρόκειται για δυο σειρές που μπορούν εύκολα να πάνε στα 7 παιχνίδια, οπότε να βγάλουμε όλον τον μήνα με αυτές και η σειρά τον τελικών να ξεκινήσει τον Ιούνιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Carolyn Bessette‑Kennedy: Το κορίτσι που έγινε μύθος και πέθανε στο άνθος της ηλικίας της

Πρόσωπα 05.03.2026
Η σιωπηλή βασίλισσα των 90s που δεν έμαθε ποτέ να ζει με τη φήμη

Ο «ταξιδιώτης του χρόνου» που εμφανίστηκε στο Times Square μετά από 74 χρόνια – Η αλήθεια που ανατρέπει τον μύθο

Stories 05.03.2026
Η υπόθεση του Rudolph Fentz που συγκλόνισε τη Νέα Υόρκη και αποδείχθηκε μια από τις πιο καλοστημένες αστικές ιστορίες του 20ού αιώνα

Το ελληνικό χωριό που «παγιδεύει» τη σεισμική ενέργεια

Περιβάλλον 05.03.2026
Το γεωλογικό παράδοξο που μετατρέπει αυτό το μέρος σε εστία πολλαπλασιασμένης καταστροφής και το κρίσιμο στοίχημα της αντισεισμικής ανοικοδόμησης

Η ειρωνεία της ιστορίας: Ο πιο δημοφιλής ποιητής στις ΗΠΑ είναι Ιρανός

Stories 05.03.2026
Παρότι έγραψε στα περσικά πριν από περίπου 800 χρόνια, το έργο του συνεχίζει να κυκλοφορεί σε εκατομμύρια αντίτυπα

Μονάδα 8200: Η ελίτ των χάκερ που «υπέγραψε» την εξόντωση του Χαμενεΐ

Stories 05.03.2026
Εκεί που οι πύραυλοι σταματούν, η 8200 έχει ήδη τελειώσει τη δουλειά της

Η ανακαίνιση έφερε στο φως μια παλιά φωτογραφία: «Aυτή είναι η μαμά μου!»

Stories Χτες
Η σύμπτωση που προκάλεσε έντονη συγκίνηση

Τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση ενδεχόμενου πολέμου στην Ελλάδα – Οδηγός ψυχραιμίας και προετοιμασίας από το ChatGPT

Νέα Εποχή Χτες
Πρακτικά βήματα προστασίας, ενημέρωσης και οργάνωσης για εσένα και την οικογένειά σου σε συνθήκες εθνικής κρίσης

Proxy Wars στη Μέση Ανατολή: Όταν οι «μικροί» πολεμούν για τους «μεγάλους» – Ποιος πληρώνει το τίμημα;

Stories Χτες
Η Στρατηγική της «Αποστάσεως»: Γιατί προτιμάται ο Proxy War;

Γιατί θα αποφυλακιστεί νωρίτερα ο Diddy

Πρόσωπα Χτες
Ποιος είναι ο λόγος για την πρόωρη αποφυλάκιση;