E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγωτό στην Αθήνα: 10 διευθύνσεις που πρέπει να σημειώσεις

Επειδή η απογευματινή βόλτα πια έχει και διαλεχτό παγωτό σε κυπελάκι ή χωνάκι σε άπαιχτες γεύσεις και με καταπληκτικά topings!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 6/5/2022 | 11:41

Παγωτό στην Αθήνα: 10 διευθύνσεις που πρέπει να σημειώσεις
@sugarkiller/ isntagram

Με το που το καλοκαιράκι δείχνει λίγο τα δόντια του, ένα από τα πρώτα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε είναι να φάμε ξανά παγωτό! Όχι πως το χειμώνα δεν τρώγαμε αλλά να, τώρα είναι η εποχή του! Τώρα το απολαμβάνεις περισσότερο, μπορείς να καταναλώσεις περισσότερες ποσότητες (και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σχετικά με αυτό) και έχεις σαφώς και περισσότερες επιλογές για παγωτό στην Αθήνα! 

Η παρακάτω λίστα έχει αγαπημένα μας μέρη που πάμε ξανά και ξανά όταν θέλουμε να φάμε παγωτό στην Αθήνα! 

Maraboo Ιce Cream

Δέκα γεύσεις παγωτού φιγουράρουν στη βιτρίνα αυτού του μαγαζιού και με το πρώτο κοίταγμα καταλαβαίνεις πολλά πράγματα! Καταλαβαίνεις ότι αυτό το παγωτό είναι φρέσκο, ότι έχει εξαιρετική υφή και ότι σίγουρα θα διαλέξεις παραπάνω από μια γεύσεις! 
Για αυτές τις γεύσεις μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα είναι φτιαγμένες με αγνά υλικά, θα έχουν ισορροπημένη γεύση και θα είναι μια δροσιστική εμπειρία. Μην ξεχάσεις να φωτογραφήσεις το παγωτό σου, γιατί εκτός των άλλων, είναι και παγωτό μοντέλο! 
Αρχέλαου 17, Αθήνα


Sugar Killer

Μένουμε σε πιο healty παγωτά και κατεβαίνουμε από το Παγκράτι στην Ερμού (ή ακόμα πιο κάτω στον Πειραιά) για να φάμε παγωτό χωρίς ζάχαρη και παγωτό vegan! Είναι φτιαγμένο με γάλα σόγιας και αντί για ζάχαρη έχει σιρόπι σφενδάμου.

Έχει αρκετές ιδιαίτερες γεύσεις, όπως η αριστοτεχνική μηλόπιτα που πρέπει να δοκιμάσεις. Επίσης, σε αυτό το χρωματιστό μέρος θα βρεις και αρκετά γλυκά χωρίς ζάχαρη αλλά και ωραία σημεία για να ποζάρεις με το παγωτό σου! Με δύο καταστήματα στην Αθήνα και με μια φρέσκια ματιά, το sugar killer είναι από τις αγαπημένες μας στάσεις για λίγη δροσιά! 

Περικλέους 33, Αθήνα & Λουκά Ράλλη 143, Πειραιάς 


Kokkion

Σε ένα πολύ όμορφο και χρωματιστό σημείο που όμως δεν το πιάνει το μάτι σου καθώς περνάς την Αθηνάς, είναι το Kokkion. Τα παιδιά που εξυπηρετούν εκεί είναι πάντα πρόθυμα να σε βάλουν στο κλίμα. Θα σου προσφέρουν ένα κουταλάκι με μια γεύση που σου αρέσει και ένα ακόμα και ένα ακόμα! Μέχρι να αποφασίσεις τι θα αγοράσεις, χωρίς πίεση και άγχος! 

Και όταν διαλέξεις τι θες και φας την πρώτη μπουκιά, θα καταλάβεις ότι αυτό το παγωτό είναι διαλεχτό. Ελαφρύ με ισορροπημένη γεύση, στη σωστή θερμοκρασία και στη σωστή ποσότητα! 

Πρωτογένους 2, Αθήνα


Bufala Gelato

Ένα ακόμα αγαπημένο μας στέκι που ευτυχώς υπάρχει στην Αθήνα σε αρκετές γειτονίες. Στη Γλυφάδα με μια υπέροχη αυλή, στο Χαλάνδρι σε ένα ωραίο σημείο, στο Μοναστηράκι δίπλα στα κεμπατζίδικα για να κάνεις το σωστό σβήσιμο και σε αρκετές ακόμα γειτονιές. Το παγωτό που φτιάχνεται με βουβαλίσιο γάλα και έχει ένα εντελώς δικό του χαρακτήρα, μας ...έχει περικυκλώσει από παντού και αυτό είναι μεγάλη μας χαρά! 

Σε αυτό το spot μπορεί τα παγωτά να πρωταγωνιστούν, όμως οι θεϊκές βάφλες και τα υπόλοιπα γλυκά και ροφήματα αξίζουν επίσης την προσοχή σου. Έλα με όρεξη για παγωτό και γλυκό, μελέτησε αρκετά τον κατάλογο, χάζεψε τις χρωματιστές βιτρίνες και απόλαυσε εξαιρετικής ποιότητας παγωτό και καλούδια! 

La Greche

Στα ελληνικά σημαίνει “Οι Ελληνίδες” και στο site του La Greche θα διαβάσεις ότι  φτιάχνει gelato υψηλής γαστρονομίας. Συμφωνούμε απόλυτο με αυτή τη φράση γιαυτο ερχόμαστε ξανά και ξανά στα σημεία που έχει παγωτό La Greche στην Αθήνα. 

Τα παγωτά εδώ συνδυάζουν πολλά και σημαντικά πράγματα μαζί. Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, υψηλή διατροφική αξία και άριστες πρώτες ύλες. Σε αυτά θέλουμε να προσθέσουμε την υποδειγματική εξυπηρέτηση. 


Dickie Dee

Ένα από τα καλύτερα soft παγωτά της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσεις άμεσα, αν δεν το έχεις ήδη κάνει. Εδώ πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις παγωτό με γεύση μαύρη σοκολάτα, με ανθόγαλο, εννοείται με αλατισμένη καραμέλα και το συγκλονιστικό παγωτό φιστίκι! 

Ακόμα, αξίζει να σημειώσουμε ότι εδώ υπάρχουν και αρκετά γλυκά ημέρας γιαυτό καλό είναι να ρωτήσεις το αρκετά εξυπηρετικό προσωπικό. 

Βουλής 23, Αθήνα


Spoild

Πολύχρωμο, γεμάτο με γεύσεις και αρώματα και σε ένα από τα πιο κεντρική σημεία της Αθήνας! Παγωτό που φτιάχνεται με μια ειδική τεχνική χρησιμοποιώντας ένα ειδικό μηχάνημα, που μοιάζει με κομπρεσέρ, αναμιγνύεται με gelato (επίσης δικής τους παραγωγής) και το αποτέλεσμα είναι υπερ-καταπληκτικό!

Αξίζει να το δοκιμάσεις, να το φωτογραφίσεις και -αφού μείνεις ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα- να το πεις και στους φίλους σου! Να σημειώσουμε ότι εδώ επίσης, θα βρεις και λαχταριστά cookies για να συνδυάσεις το παγωτό σου ή να τα απολαύσεις σκέτα!

Βουλής 5, Αθήνα


Epik

Για επικ παγωτό πρέπει να σημειώσεις και την παρακάτω διεύθυνση. Σε αυτό το μικροσκοπικό μαγαζί θα δοκιμάσεις σύκο με κατικι, καταπληκτικό αρμενοβίλ, παγωτό με γεύση τριαντάφυλλο και αρκετές ακόμα πειραγμένες άλλα και κλασσικές γεύσεις!

Στα δυνατά του σημεία, και το παγωτό σάντουιτς αλλά και τα cocktails παγωτού. Αγαπημένο μας το Chicago Cocktail που έχει σοκολάτα, sauce chocolat, ψημένο αμύγδαλο, σιρόπι βύσσινο και αφράτη σαντιγί από πάνω, γιατί ναι, είναι και αυτό παγωτό μοντέλο!

Δορυλαίου 2, Αθήνα


Da Vinci

Μοιάζει με gelateria που συναντάς στο Μιλάνο και σε βάζει αμέσως στο κλίμα, ότι εδώ θα φας ποιοτικό παγωτό που είναι φρέσκο, με άριστη πρώτη ύλη και με ευφάνταστα toppings γιατί έτσι σου αξίζει! Ακόμα, εδώ θα βρεις χειροποίητες σοκολάτες, βάφλες και διαφόρων λογής ροφήματα που είναι επίσης πεντανόστιμα!

Τεράστια ποικιλία σε γεύσεις, χωνάκια παγωτού απόλυτα παιχνιδιάρικα και ταυτόχρονα τραγανά και φρέσκα, μαζί με υποδειγματική εξυπηρέτηση συνθέτουν μια ωραία καλοκαιρινή εμπειρία! Προσοχή, τις περισσότερες φορές θα βρείτε ουρά απέξω, όμως η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη και αυτό δε θα σταθεί εμπόδιο στο να απολαύσετε καταπληκτικό παγωτό!

Κασσαβέτη 19, Κηφισιά - Σέλλεϋ 4, Πλάκα - Αδριανού 50, Μοναστηράκι

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @davinci.gelato.official


Solo Gelato

Αυθεντικό Ιταλικό gelato σε πολλές γεύσεις για να έχεις επιλογές να διαλέξεις! Βέβαια, αυτό ίσως και να σε μπερδέψει η καλά φωτισμένη βιτρίνα του, γιαυτό μην αρκεστείς σε μία μόνο γεύση! Στρατσιατέλα, σοκολάτα γάλακτος, bueno, φερέρο ή μαύρη σοκολάτα, αλατισμένη καραμέλα, φιστίκι, αρκετά σορμπέ χωρίς ζάχαρη. Μερικές μόνο από τις γεύσεις που επιλέγουμε εμείς κάθε φορά που αναζητάμε καλό και ποιοτικό παγωτό στην Αθήνα!

Εκτός από τα παγωτά που είναι σίγουρα premium, δοκίμασε και τις πολύ νόστιμες τάρτες που φτιάχνονται καθημερινά εδώ αλλά και το επικό το Paris Brest Φυστίκι που θα σε ταξιδέψει μέχρι την πρωτεύουσα της Γαλλίας!

Ανδρέα Παπανδρέου 44, Χαλάνδρι
Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα
Ιθάκης 9, Κυψέλη



ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

8 παλιά νεοκλασικά της Αθήνας που είναι μπαρ ή καφετέριες

Urban Χτες
Mέρη που πας για καφέ ή ποτό και έχουν την αίγλη της παλιάς Αθήνας!

Τι θα δούμε αυτό το ΣΚ στο Horrorant Film Festival

Exodos Προχτές
Το 9ο Horrorant Film Festival φτάνει σιγά-σιγά προς το τέλος του

Ta vegan εστιατόρια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 26.04.2024
Όλα είναι πεντανόστιμα!

Ανακοίνωση προβολών Horrorant Film Festival 2024!

Σινεμά 25.04.2024
ΕΛΙΖΕαπό 18/04 έως 28/047

Πού θα φας πεντανόστιμα νηστίσιμα γλυκά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 23.04.2024
Υπάρχουν επιλογές για κεράσματα την περίοδο της Σαρακοστής κι όχι μόνο

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Eat + Drink 19.04.2024
Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Τα 5+1 πιο ινσταγκραμικά καφέ της Αθήνας

Eat + Drink 17.04.2024
Ό,τι πρέπει για να βγάλεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram στην παραμυθένια τους διακόσμηση!

Μικροσκοπικά ουζερί για θαλασσινά στη Θεσσαλονίκη

Eat + Drink 16.04.2024
Ζέστη, ήλιος και διάθεση για εξόδους!

7 εναλλακτικά εστιατόρια για ένα ρομαντικό ραντεβού

Eat + Drink 12.04.2024
Επειδή δεν είναι εύκολο να βρεις το τέλειο μέρος για ραντεβού, σου βρήκαμε εμείς τα καλύτερα!