E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Πώς γυρίστηκε η τελευταία του ταινία, ο «Λαμπρούκος μπαλαντέρ»

Απίθανες ιστορίες από το νέο βιβλίο του Μάκη Δελαπόρτα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/4/2022 | 20:34

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Πώς γυρίστηκε η τελευταία του ταινία, ο «Λαμπρούκος μπαλαντέρ»

Απίθανες ιστορίες από το νέο βιβλίο του Μάκη Δελαπόρτα, «Τα backstage του ελληνικού σινεμά» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα, δημοσιεύει το περιοδικό ΟΚ. Μία από αυτές έχει να κάνει με την τελευταία ταινία που γύρισε ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, τον «Λαμπρούκο μπαλαντέρ».

Το 1981 φαίνεται πως η υγεία του Λάμπρου Κωνσταντάρα μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο είχε αποκατασταθεί κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Μόνο η ομιλία του ήταν ακόμη λίγο προβληματική. Όμως, ήθελε να δουλέψει ξανά στο θέατρο. Σχεδίαζε με τον Δημήτρη, τον γιο του, την επιστροφή του. Οι γιατροί, δυστυχώς, του το είχαν απαγορεύσει. «Δεν πρέπει να κουράζεται» έλεγαν.

Εκείνος όμως αντιδρούσε: «Δημήτρη, θέλω να ξαναπαίξω. Αλλιώς θα πεθάνω!» του εκμυστηρευόταν. «Εντάξει, πατέρα, θα δουλέψεις» τον καθησύχαζε. Η δουλειά θα τον βοηθούσε, σκεφτόταν ο Δημήτρης. Μα πώς, αφού ακόμη έχει δυσλεξία; Πώς θα μπορέσει να αντεπεξέλθει;

Αν έκανε μια ταινία, ίσως να ήταν πιο εύκολο. Έτσι, αποφάσισε να γράψει ο ίδιος ένα σενάριο, σε συνεργασία με τον πατέρα του, και να το γυρίσουν ταινία. Ο Κώστας Καραγιάννης ήταν σύμφωνος και όλοι περίμεναν με αγωνία την επάνοδό του στα πλατό.

Η Μάρω Κοντού θυμόταν κάτι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό και ταυτόχρονα συγκινητικό για την πρώτη μέρα των γυρισμάτων του «Λαμπρούκου μπαλαντέρ»: «Την πρώτη μέρα υπήρξε μια αρκετά ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα για όλους μας» είχε πει. «Θυμάμαι ότι είχαμε γύρισμα σ’ ένα ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη και περιμέναμε όλοι να έρθει ο Λάμπρος. Κάποια στιγμή έφτασε και όλοι πέσαμε πάνω του να τον αγκαλιάσουμε και να τον καλωσορίσουμε.

Εκείνος, μόλις με είδε, μου είπε: “Τιτιτι κακακάνεις, ψηψηψηλή;”. Εγώ σοκαρίστηκα, αλλά προσπάθησα να μην το δείξω. Έπιασα τον Καραγιάννη και τον ρώτησα: “Βρε Κώστα, τι πάμε να κάνουμε; Πώς θα τα πει ο Λάμπρος; Έχει φοβερή δυσλεξία. Θα τον εκθέσουμε τον άνθρωπο και δεν κάνει”. “Άσε τώρα, ας ξεκινήσουμε και θα δούμε” μου απάντησε. Πάμε λοιπόν για πρώτο πλάνο. Εγώ είχα καταπιεί τη γλώσσα μου. Είχε στεγνώσει το στόμα μου. “Θεέ μου” είπα “τι θα γίνει τώρα;”.

Ο Λάμπρος φώναξε: “Παιπαιπαιδιά, παπαπάμε, ειειείμαι έτοιτοιτοιμος!”. Τότε άκουσα τον Καραγιάννη που φώναξε “πλάνο” για να ξεκινήσουμε. Και, ως εκ θαύματος, ξεκινώντας τη σκηνή ο Λάμπρος δεν κόμπιασε καθόλου. Είπε όλες τις φράσεις του μονομιάς χωρίς να σταματήσει ούτε μια φορά. Μόλις τέλειωσε το πλάνο του ξανά δυσλεξία. Όταν ξεκινούσαμε το γύρισμα τίποτα.

Σαν να μη συνέβαινε τίποτα. Τι μαγική δύναμη μας δίνει τελικά αυτή η δουλειά; Έτσι συμβαίνει συχνά. Ό,τι κι αν έχεις, όπου κι αν πονάς, ό,τι προβλήματα κι αν κουβαλάς, όταν ανέβεις στο σανίδι όλα περνούν. Σαν κάτι να γίνεται μαγικό, ανεξήγητο. Έτσι συνέβη και σε εκείνη την ταινία με τον Λάμπρο. Όταν πηγαίναμε “πλάνο”, ήταν ο Λάμπρος που όλοι ξέραμε, αλλά στα διαλείμματα το πρόβλημα εμφανιζόταν ξανά».

«Ο Λαμπρούκος μπαλαντέρ» προβλήθηκε στους αθηναϊκούς κινηματογράφους το 1981 και ήταν η τελευταία ταινία του Λάμπρου Κωνσταντάρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αρης Μουγκοπέτρος: «Μέσα στο ασθενοφόρο έταξα στην Παναγία πως, αν ζήσω, θα ....»

Tabloid 24.08.2025
«1333. Θέλω να σκεφτείτε τι σηµαίνουν αυτοί οι αριθµοί για µένα. Πριν από αυτούς τους αριθµούς ήµουν ένας άλλος Αρης»

Παντρεύονται σήμερα FY και Αλεξία Κεφαλά

Tabloid 24.08.2025
Πού και πότε θα γίνει το μυστήριο

Σβήγκος ‑ Καλογεροπούλου: «Ηλιοβασιλέματα και όνειρα» στη Σαντορίνη ‑ Ποζάρουν αγκαλιά

Tabloid 24.08.2025
Στην ανάρτηση της Γιολάντας Καλογεροπούλου φαίνεται και η κόρη της

Ξεσηκώνει τα πλήθη με μαγιό η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου ‑ «Το να ποζάρω είναι η φυσική μου συνήθεια»

Tabloid 24.08.2025
Η πρώην παίκτρια του My Style Rocks κοινοποίησε εικόνες της από την παραλία

Στο ψυχιατρείο ο Lil Nas X – Κυκλοφορούσε με το εσώρουχο στους δρόμους του Λος Αντζελες: «Δώσε μου το κινητό σου»

Tabloid 24.08.2025
Ο 26χρονος ράπερ φέρεται να είχε καταναλώσει υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών

Χωρισμός «βόμβα» για γνωστό ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ

Tabloid 24.08.2025
Ο γνωστός ηθοποιός επιβεβαίωσε την είδηση

Ιωάννα Μαλέσκου: Ποζάρει με μαγιό και κουλιακούς‑«φέτες» και στέλνει μήνυμα όλο νόημα

Tabloid 24.08.2025
Η Ιωάννα Μαλέσκου απολαμβάνει τις διακοπές της, μετά το τέλος της εκπομπής «Καλοκαιρινό Ραντεβού»

Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η ανάρτησή της για την μάχη με τον καρκίνο ‑ «Είμαστε πιο δυνατοί...»

Tabloid 24.08.2025
Η ηθοποιός πέθανε μετά από μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 41 ετών

Ιμάν Κελίφ: Αγνώριστη η μποξέρ που προκάλεσε σάλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Tabloid 24.08.2025
Η εικόνα αυτή ήρθε περίπου μια εβδομάδα από την εξομολόγηση της Κελίφ ότι περνάει μια «δύσκολη φάση» έναν χρόνο από την κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο Παρίσι

Οι celebrities που τα έφτιαξαν όσο ήταν ακόμη και οι δυο σε σχέσεις

Tabloid 24.08.2025
Ο Nicolas Cage και η Lisa Marie Presley είχαν μια έντονη σχέση