E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το πλοίο που αψηφά σκανδαλωδώς τα κύματα

Φτιάχνει τα δικά του για να παραμένει σταθερό!

Δημοσίευση 19/10/2013 | 00:00

Το πλοίο που αψηφά σκανδαλωδώς τα κύματα

Το νέο καμάρι της νοργηβικής ναυπηγικής βάλθηκε να δαμάσει τα μανιασμένα νερά, δημιουργώντας τα δικά του κύματα μέσω εσωτερικών δεξαμενών.

Το επονομαζόμενο «hotel ship» κατασκευάστηκε για λογαριασμό του παρόχου θαλάσσιων υπηρεσιών Østensjø και είναι σχεδιασμένο για τις ανάγκες των εργατών που δουλεύουν σε υπεράκτιες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου.

Το μήκους 500 ποδιών (άνω των 150 μέτρων) σκάφος διαθέτει αρκετό χώρο για να φιλοξενήσει και να ψυχαγωγήσει 800 εργάτες, προσφέροντας γυμναστήριο, σάουνα, δύο πισίνες και χώρους γραφείων.

Και βέβαια είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε να παρέχει τις ανέσεις του όποια κι αν είναι η κατάσταση των νερών, χάρη στις ειδικές δεξαμενές –ενσωματωμένες στο κύτος του σκάφους– που δημιουργούν κύματα για να σταθεροποιούν τη ρότα του πλοίου!

«Οι γεμάτες νερό δεξαμενές τίθενται σε κίνηση αντίστροφη προς τη φορά του θαλάσσιου κύματος», αναφέρει ο Sverre Anders Alterskjær, ερευνητής της Marintek, της νορβηγικής κατασκευαστικής που έλεγξε το νέο μοντέλο, αποσβένοντας έτσι τη μανία του νερού που εφορμά στο κύτος του σκάφους.

Η πολυπόθητη σταθερότητα δεν λαμβάνει βέβαια χώρα για την άνεση των επιβατών, καθώς οι πετρελαϊκές πλατφόρμες απαιτούν συντήρηση ακόμα και σε φουρτουνιασμένη θάλασσα. Είναι η αύξηση της λειτουργικότητας των θαλάσσιων αυτών εργατών, λοιπόν, το μεγάλο ζητούμενο, κάτι που φαίνεται να λύθηκε με την προσθήκη των δεξαμενών.

Οι τεχνολογικές καινοτομίες που αναγκάστηκαν να εισάγουν οι ναυπηγοί είναι πολλές και συναρπαστικές, βελτιώνοντας όχι μόνο την πλευστότητα και τη σταθερότητα του σκάφους, αλλά και την ικανότητά του στους ελιγμούς.

Το πλοίο έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται από τη Hyundai Heavy Industries, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται τον Ιούνιο του 2015.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γωγώ Μαστροκώστα: Η απόφαση του Τραϊανού Δέλλα και της κόρης τους για την κηδεία που συγκινεί

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Η επιθυμία της οικογένειας και η επιστροφή στον τόπο καταγωγής της

Η Μπιάνκα Σένσορι με αποκαλυπτά οπίσθια σε νέα έξοδο μαζί με τον Κάνιε Γουέστ

Tabloid 25.05.2026
Η τολμηρή εμφάνιση της 31χρονης στους δρόμους του Λος Αντζελες

Η Τζένιφερ Λόπεζ ξαναφόρεσε μετά από 25 χρόνια το θρυλικό τζιν από το «Ain`t It Funny» και χόρεψε ‑ δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Η 56χρονη σταρ εμφανίστηκε με το ίδιο χαμηλόμεσο lace-up παντελόνι από το 2001, αναβιώνοντας σκηνή από τη σειρά «Off Campus»

Συγκινεί η Δώρα Χρυσικού για την Γωγώ Μαστροκώστα: «Πονάω σαν να έχασα μια αδελφή»

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Η ηθοποιός που έδωσε μάχη με τον καρκίνο στο παρελθόν προχώρησε σε μία μακροσκελή ανάρτηση για τον θάνατο της Γωγώς Μαστροκώστα

Η Dara πανηγύρισε για τον Σάσα Βεζένκοφ

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Η νικήτρια της Eurovision είχε ευχηθεί στον αστέρα του Ολυμπιακού και μερικές ώρες πριν τον χθεσινό τελικό της Αθήνας

Ζιζέλ Πελικό: Αφού μπόρεσε να ερωτευτεί ξανά, όλα είναι πιθανά

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Μίλησε γι’ αυτό σε ένα φεστιβάλ στην Ουαλία

Συγκλονίζει ο Τραϊανός Δέλλας: «Όσο μακριά και να πετάξεις, η αγάπη μου θα σε φθάνει»

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Ο Τραϊανός Δέλλας από το 2006 μέχρι και σήμερα υπήρξε δίπλα στη Γωγώ Μαστροκώστα σαν φύλακας-άγγελος

YFSF: Ποιος διαγωνιζόμενος ήταν ο νικητής του 6ου επεισοδίου

E-Daily 3.Left 25.05.2026
Αυτός είναι ο διαγωνιζόμενος που εντυπωσίασε