E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γιατί ο Βλάντιμιρ Πούτιν μιλάει σπάνια για τις κόρες του;

Ποιος είναι ο λόγος;

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 13/4/2022 | 00:11

Γιατί ο Βλάντιμιρ Πούτιν μιλάει σπάνια για τις κόρες του;
@npr.org

Οι πρόσφατες κυρώσεις που επεβλήθησαν στις κόρες του Πούτιν, συγκέντρωσαν τα βλέμματα πάνω τους. Και τα φώτα που έπεσαν πάνω στην 35χρονη Katerina Tikhonova και την 36χρονη Maria Faassen, απέδειξαν πως δεν ξέραμε πολλά για αυτές μέχρι τώρα.

Τις δυο κόρες του τις απέκτησε με την πρώτη του σύζυγο, την Lyudmila Shkrebneva, από την οποία πήρε διαζύγιο το 2013 ύστερα από 30 χρόνια γάμου. Η Maria γεννήθηκε στην Ρωσία ενώ η Katerina στη Γερμανία, όταν ο Πούτιν ήταν ακόμα πράκτορας της KGB. Μέχρι να γίνει πρόεδρος της Ρωσίας, τα δυο κορίτσια πήγαιναν κανονικά στο δημόσιο σχολείο, οπότε συνέχισαν την εκπαίδευση τους κατ’ οίκον. Η Maria είναι παντρεμένη με τον Jorrit Faassen, με το ζευγάρι να ζει στη Μόσχα με το παιδί του. Κατ’ τα άλλα λίγα ξέρουμε γι’ αυτήν.

Για την Katerina είναι γνωστά περισσότερα. Παντρεύτηκε τον Kirill Shamalov το 2013 και πήρε διαζύγιο 5 χρόνια αργότερα. Η Κατερίνα είναι σήμερα αναπληρώτρια διευθύντρια του Ινστιτούτου Μαθηματικής Έρευνας Σύνθετων Συστημάτων στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Εμφανίστηκε σε ένα συνέδριο το 2021, αλλά είναι ενδιαφέρον ότι κανείς δεν αναφέρθηκε στη σχέση της με τον Πούτιν.

Ο Πούτιν σπάνια μιλά για την οικογένειά του και συνεχώς έχει προσπαθήσει να προτάξει μια ασπίδα γύρω της, ώστε τα μέλη της να μην τραβήξουν πολύ προσοχή. Ο Ρώσος πρόεδρος μάλιστα έχει δώσει «μάχες» για να το πετύχει αυτό. Και οι δυο κόρες του έχουν χρησιμοποιήσει ψεύτικες ταυτότητες κατά καιρούς, ενώ και οι δυο είχαν δηλώσει ψεύτικα ονόματα στο πανεπιστήμιο όπου φοιτούσαν.

Η Maria Faassen

@mirror.co.uk

Οι άνθρωποι που έχουν προσπαθήσει να κάνουν ρεπορτάζ για την οικογένεια του, αντιμετωπίζουν μερικές όχι και τόσο ευχάριστες συνέπειες. Για παράδειγμα, όταν η ρωσική εφημερίδα Moskovsky Korrespondent δημοσίευσε ότι ο Πούτιν θα έπαιρνε διαζύγιο και πως σχεδίαζε να παντρευτεί την Alina Kabaeva, Ρώσοι πράκτορες μπήκαν στα γραφεία της και ανέκριναν τους δημοσιογράφους. Λίγο αργότερα η εφημερίδα έκλεισε.

Όταν πάλι ο Πούτιν μιλά για τα παιδιά του, στάζει μέλι. Το 2015, σε μια συνέντευξη τύπου, δήλωσε πως είναι υπερήφανος γι’ αυτά, προσθέτοντας πως οι δυο κόρες του μιλούν 3 γλώσσες και πως είναι επιτυχημένες. Δυο χρόνια αργότερα, δήλωσε πως ασχολούνται με την επιστήμη και με την εκπαίδευση, και όχι με την πολιτική. Για τα εγγόνια του, είπε πως δεν θέλει να ζήσουν σαν πρίγκιπες, αλλά σαν φυσιολογικοί άνθρωποι και γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει αναφέρει ποτέ τα ονόματα, ούτε την ηλικία τους.

Αλλά όσο κι αν λέει ότι θέλει οι κόρες του να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, οι λόγοι για τους οποίους δεν μιλάει ποτέ για αυτές μπορεί να είναι λίγο πιο σκοτεινές απ’ ότι πιστεύει ο κόσμος. Δυο αναλυτές μίλησαν στο CNN και εξήγησαν τι πιστεύουν πως βρίσκεται πίσω από αυτή τη μυστικότητα.

H Katerina Tikhonova

@theguardian.com

Ο δημοσιογράφος Casey Michel δήλωσε στο κανάλι πως ενώ ο Πούτιν αναγνωρίζει ότι είναι καλός οικογενειάρχης, ενδιαφέρεται περισσότερο να εμφανίζεται με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, σε στρατιωτικές καταστάσεις ή να καβαλάει ένα άλογο χωρίς πουκάμισο, όπου μπορεί να προβάλει την εξουσία και τη δύναμή του. «Η οικογένεια από πολλές απόψεις αποτελεί αδυναμία», είπε ο Michel.

Ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του New Haven, Howard Stoffer, έχει άλλη άποψη. «Δεν θέλει να είναι ευάλωτος ώστε να είναι εύκολο για κάποιους να του κάνουν οτιδήποτε» είπε ο Stoffer, λέγοντας πως όσο λιγότερα είναι γνωστά για την οικογένεια του, τόσο μειώνονται και οι πιθανότητες για κάποιον να τη βλάψει.

Βέβαια, αυτή η μυστικότητα μπορεί να κρύβει και κάτι άλλο. Δεν θα αποτελούσε έκπληξη να μάθουμε ότι ο Πούτιν έχει και άλλα παιδιά και το κρατά επτασφράγιστο μυστικό. Κάποια δημοσιεύματα υποστηρίζουν πως έχει 4 παιδιά με την Ολυμπιονίκη Alina Kabaeva. Μια πηγή ανέφερε στο Page Six, ότι έχει δυο δίδυμες κόρες που γεννήθηκαν το 2015 και δυο γιους που γεννήθηκαν το 2019 και πως η ίδια με τα τέσσερα παιδιά τους ζει στην Ελβετία.

Ο Πούτιν θέλει η ιδιωτική του ζωή να παραμείνει ιδιωτική. Κάποτε είπε ότι δεν επέτρεπε την παρέμβαση στην προσωπική του ζωή, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει σεβαστή. Είπε επίσης ότι αντιδρά πάντα αρνητικά όταν οι άνθρωποι «γυροφέρνουν» τις ζωές των άλλων.

Πληροφορίες: grunge.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η αράχνη που «ενσαρκώνει» τη Θεωρία της Εξέλιξης

Stories 21.12.2025
Αυτό που συμβαίνει είναι σκληρό, αλλά αποτελεσματικό

Γιατί η Gen Z κάνει «στροφή» στη ρετρό τεχνολογία;

Νέα Εποχή 21.12.2025
Η κούραση από το «πάντα online»

Αυτά είναι τα πιο δυνατά διαβατήρια του πλανήτη: Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Stories 21.12.2025
Το πιο ισχυρό διαβατήριο στον κόσμο ανοίγει πόρτες σε 193 χώρες χωρίς βίζα.

Χασισοφυτεία με… βασιλική θέα: 225 δενδρύλλια μεγάλωναν δίπλα στο σπίτι του Καρόλου

Stories 21.12.2025
«Παραλίγο να μην χωρέσουν όλα τα τεκμήρια στο βαν μας»

Η χώρα που μετρά τους περισσότερους αιωνόβιους παγκοσμίως

Stories 21.12.2025
Περπάτημα, καλλιγραφία και 114 χρόνια ζωής

Το φαινόμενο των Sephora kids: Γιατί οι ανήλικοι έχουν πάθει τέτοια εμμονή με το skincare;

Stories 21.12.2025
Στο στόχαστρο τα καλλυντικά με αντιγηραντικά συστατικά για ανήλικους – Ξεκινά νέα προσπάθεια απαγόρευσης

Η «νοοτροπία των καβουριών» που έχει «εξαπλωθεί» και στους ανθρώπους

Πρόσωπα 21.12.2025
Και ποιος δεν την έχει δει γύρω του;

Όταν ένα ελληνικό πλοίο βρήκε μια 11χρονη στην μέση του ωκεανού

Stories 21.12.2025
Μια τραγωδία που αποκαλύφθηκε πολλά χρόνια μετά

Η μόνη χώρα στον κόσμο χωρίς κουνούπια – Και δεν είναι τύχη, είναι επιστήμη

Νέα Εποχή Χτες
Το παράδοξο νησί με λίμνες, υγρασία και ηφαίστεια που κατάφερε -χάρη στο κλίμα και τη φυσική- να μείνει για πάντα εκτός χάρτη των κουνουπιών