E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μαραντόνα: Ανατροπή στη δημοπρασία των 4,8 εκατ. ευρώ

Η καταγγελία της κόρης ότι είναι διαφορετική φανέλα

Δημοσίευση 7/4/2022 | 19:07

Μαραντόνα: Ανατροπή στη δημοπρασία των 4,8 εκατ. ευρώ

Εμπλοκή στη δημοπρασία της φανέλας του Ντιέγκο Μαραντόνα στον προημιτελικό του Μουντιάλ 1986 στο Μεξικό με την Αγγλία.

Αυτό συνέβη μετά την καταγγελία της κόρης του διάσημου Αργεντινού, Ντάλμα, πως δεν είναι αυτή η φανέλα που φορούσε ο πατέρας της στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, όταν και σημείωσε τα δύο γκολ (51’, 55’) που έχουν μείνει στην ιστορία.

Ο Άγγλος μέσος Στιβ Χοτζ πήρε τη φανέλα του Μαραντόνα μετά τον αγώνα και ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα τη βγάλει σε δημοπρασία, μετά από 19 χρόνια έκθεσης στο εθνικό μουσείο ποδοσφαίρου της Αγγλίας.

Ωστόσο, η πώληση περιπλέκεται από τους ισχυρισμούς της Ντάλμα Μαραντόνα, ότι «η λάθος φανέλα βγαίνει σε δημοπρασία», λέγοντας ότι ο Χοτζ πήρε τη φανέλα που φορούσε ο Μαραντόνα στο πρώτο ημίχρονο.

«Δεν είναι η φανέλα που φορούσε ο μπαμπάς μου στο δεύτερο ημίχρονο», είπε η Ντάλμα Μαραντόνα στο ραδιόφωνο Metro. «Ξέρω σίγουρα ότι δεν την έχει, και ξέρω ποιος την έχει», πρόσθεσε. «Δεν θέλω να πω ποιος την έχει, γιατί είναι τρελός».

Ο οίκος Sotheby's, σύμφωνα με τον οποίο η φανέλα θα πουληθεί 4 εκατομμύρια λίρες (4,79 εκατομμύρια ευρώ), είπε ότι χρησιμοποίησε ειδική τεχνολογία για να διαπιστωθεί εάν είναι αυτή η φανέλα στα δύο γκολ «εξετάζοντας μοναδικές λεπτομέρειες».

Αλλά και η πρώην σύζυγος του Μαραντόνα, Κλαούντια Βιγιαφάνε, δήλωσε ο Χοτζ δεν χρειαζόταν να πουλήσει την ιστορική φανέλα. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται τα χρήματα, εκτός αν τα διαθέσει για καλό σκοπό», είπε στην εφημερίδα Clarin. «Θα ήταν καλό να την αγόραζε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής».

Πάντως, ο οίκος Sotheby's επισήμανε επίσης τα λόγια του Μαραντόνα από την αυτοβιογραφία του «το χέρι του θεού», όπου ανέφερε πως έδωσε τη φανέλα του, στο τέλος του αγώνα, στον Χοτζ. Επίσης αναφέρθηκε ότι η φανέλα βρισκόταν στο εθνικό μουσείο ποδοσφαίρου για σχεδόν δύο δεκαετίες και ποτέ δεν υπήρξε ισχυρισμός ότι δεν ήταν αυτή που φορούσε ο Μαραντόνα όταν σκόραρε τα γκολ.

Η ηλεκτρονική δημοπρασία διαρκεί από τις 20 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος οδήγησε την Αργεντινή στην κατάκτηση του Μουντιάλ το 1986, πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 25 Νοεμβρίου 2020, από καρδιακή ανακοπή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στο ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου: Συγκλονιστικό βίντεο από ψηλά – Οι καπνοί έχουν πνίξει την περιοχή

Ελλάδα 21.09.2025
Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο ΧΥΤΑ Αγίου Νικολάου – Στη «μάχη» ρίχτηκαν και 2 ελικόπτερα

Κηδεία του Τσάρλι Κερκ: Αυτός είναι ο ένοπλος άνδρας που συνελήφθη στον χώρο της τελετής

Κόσμος 21.09.2025
Συναγερμός σήμανε στις Αρχές της Αριζόνα ενόψει της κηδείας του Τσάρλι Κερκ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε κλαμπ στο Νιου Χαμσάιρ ‑ Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες

Κόσμος 21.09.2025
Ο δολοφόνος φέρεται να φώναξε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» ενώ συνελήφθη στο σημείο

Σήμερα η μερική ηλιακή έκλειψη: Τι ώρα ξεκινά και τελειώνει ‑ Ξόρκια και δεισιδαιμονίες

Ελλάδα 21.09.2025
Οι ειδικοί επιμένουν ότι η παρατήρηση του Ήλιου κατά τη διάρκεια της έκλειψης απαιτεί απόλυτη προσοχή

Χωρίς ταξί για 18 ώρες – Νέα απεργία στις 22 Σεπτεμβρίου

Ελλάδα 21.09.2025
«Δε θα κάνουμε πίσω», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ

Δεύτερη ημέρα χάους σε αεροδρόμια: Τα σενάρια για κυβερνοεπίθεση ‑ Kαθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων

Κόσμος 21.09.2025
Δεύτερη ημέρα ταλαιπωρίας για χιλιάδες επιβάτες σε μεγάλα αεροδρόμια της Ευρώπης μετά την κυβερνοεπίθεση

Επιστροφή ενοικίου: Το «κρυφό» κλειδί για να την εξασφαλίσετε – Δείτε πώς!

Οικονομία 21.09.2025
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για την επιστροφή ενοικίου

Φωτιά στο Κουνούπι Αργολίδας: Στη «μάχη» 44 πυροσβέστες, έξι εναέρια ‑ «Ήχησε» το 112 για ετοιμότητα

Ελλάδα 21.09.2025
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη «μάχη» για την κατάσβεση της φωτιάς βρίσκονται 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 14 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα

Φονικό στη Θεσσαλονίκη: «Γκρίνιαξε, ήμουν πιεσμένος και τη σκότωσα» λέει ο αδελφός της

Ελλάδα 21.09.2025
Τα πρώτα λόγια του 50χρονου στους αστυνομικούς μετά την τραγωδία στη Χαριλάου

«Super League: Γκολ και εκπλήξεις στην πρεμιέρα της 4ης αγωνιστικής»

Αθλητικά Νέα 21.09.2025
Η πρώτη μέρα της 4ης αγωνιστικής (Σάββατο 20/9) πρόσφερε δυνατές στιγμές και αρκετό θέαμα.