ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτόξευση της τιμής στο σουβλάκι: 2 ευρώ από 1,60 το 2021

Και φαίνεται πως είμαστε ακόμα στην αρχή με τους επιχειρηματίες να προαναγγέλλουν και άλλες αυξήσεις

 
Δημοσίευση 29/3/2022 | 17:23

Εκτόξευση της τιμής στο σουβλάκι: 2 ευρώ από 1,60 το 2021

Θύμα της ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα έχει πέσει το σουβλάκι, ένα από τα αγαπημένα φαγητά των Ελλήνων.

Το καλαμάκι σουβλάκι σκαρφάλωσε στα δύο ευρώ το ένα και φαίνεται πως είμαστε ακόμα στην αρχή με τους επιχειρηματίες να προαναγγέλλουν και άλλες αυξήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο Live News μίλησαν οι επιχειρηματίες και περιέγραψαν πως η ακρίβεια έχει τσακίσει τις επιχειρήσεις τους.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε κάποιες τιμές σταθερές ή να ανεβάσουμε το λιγότερο δυνατό… Έχουμε προβεί σε αυξήσεις τάξης του 10%, όμως δεν δυστυχώς δεν βγαίνει. Εδώ και ένα μήνα σαν επιχείρηση αντιμετωπίζουμε πρόβλημα», είπε η Λία Χαϊδίρογλου, ιδιοκτήτρια ψητοπωλείου.

Όπως είπε και η ίδια, το σουβλάκι έφτασε πλέον τα 2 ευρώ, ενώ το καλοκαίρι του 2021 η τιμή του ήταν στα 1,60 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Παίρνει την ανηφόρα το κρέας με αυξήσεις 45%, το κόστος της ενέργειας έχει διπλασιαστεί, το ελαιόλαδο έχει τριπλασιαστεί. Ή θα απολύσουμε προσωπικό ή να κάνουμε αυξήσεις» επισήμανε η Λία Χαϊδίρογλου.

Το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο, με τους επιχειρηματίες να προαναγγέλλουν νέες αυξήσεις.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ