Επτά συμβουλές για να κάνετε την πιο σωστή χρήση της κατάψυξης
Σιγουρευτείτε ότι εκμεταλλεύεστε στο έπακρο αυτή την πολύτιμη συσκευή της κουζίνας
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/3/2022 | 18:55
Είναι μια από τις πιο χρήσιμες συσκευές σε μια κουζίνα. Η κατάψυξη (ή ο καταψύκτης) μας δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύουμε και να διατηρούμε ωμά και μαγειρεμένα τρόφιμα, μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων και οργανώνοντας καλύτερα τις προμήθειές μας.
Χρειάζεται όμως προσοχή ώστε να κάνουμε σωστή χρήση της κατάψυξης και να αποθηκεύουμε με ασφάλεια τα τρόφιμα σε αυτή. Οι παρακάτω επτά συμβουλές είναι πολύτιμες:
- Προσπαθήστε να λειτουργεί η κατάψυξη στους -18 βαθμούς Κελσίου. Για να μην υπάρχουν αυξομειώσεις της εσωτερικής θερμοκρασίας φροντίστε ό,τι θέλετε να καταψύξετε να μπαίνει πρώτα για λίγο στο ψυγείο ώστε να κρυώσει.
- Προσπαθούμε να χρησιμοποιούμε την κατάψυξη μόνον όταν και όσο χρειάζεται. Γι’ αυτό προμηθευόμαστε τα τρόφιμα σε ποσότητες όχι μεγαλύτερες από τις απαραίτητες. Επίσης, σε τακτά διαστήματα ελέγχουμε τι έχει η κατάψυξή μας ώστε να το καταναλώνουμε πριν αγοράσουμε ξανά το ίδιο προϊόν. Αρκετοί βρίσκουν χρήσιμο να έχουν μια λίστα με ό,τι περιλαμβάνει η κατάψυξή τους ώστε να μη χρειάζεται να ανοιγοκλείνουν την πόρτα.
- Ο,τι και αν καταψύξουμε, είτε λαχανικά εποχής, είτε κρεατικά, είτε πουλερικά και ψάρια, μπορεί να παραμείνει ιδανικά μέχρι ένα τετράμηνο στην κατάψυξη. Όσο περνά παραπάνω χρόνος τα προϊόντα χάνουν το χρώμα, την υφή και τη γεύση τους.
- Ζωμοί και σάλτσες συντηρούνται εξαιρετικά στην κατάψυξη. Μπορούμε να φτιάχνουμε μεγαλύτερη ποσότητα από αυτή που θα χρειαστούμε και να αποθηκεύουμε όσο περισσέψει στην κατάψυξη. Φροντίζουμε να το χωρίζουμε σε μερίδες και χωριστά σακουλάκια ώστε να ξεπαγώσουμε όσο χρειαζόμαστε.
- Για τους διαυγείς ζωμούς μπορούμε να χρησιμοποιούμε και παγοκύστες. Παγοκύστες μπορούμε να χρησιμοποιούμε και για κρασί που τυχόν περισσεύει και δε θέλουμε να πιούμε, ώστε μελλοντικά να το χρησιμοποιήσουμε στο μαγείρεμα.
- Προσπαθήστε να μη γεμίζετε ασφυκτικά την κατάψυξη. Η ύπαρξη και η κυκλοφορία επαρκούς ποσότητας αέρα είναι απαραίτητη για να διατηρεί τη θερμοκρασία στα σωστά επίπεδα.
- Μην ξεχνάτε πως όταν τα προϊόντα παγώσουν μοιάζουν μεταξύ τους. Οπότε είναι θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιείτε ένα μαρκαδόρο για να σημειώνετε τι περιέχει κάθε πακέτο. Αλλιώς κινδυνεύετε να ξεπαγώσετε κοκκινιστό μοσχάρι και μετά να καταλάβετε ότι είναι απλή σάλτσα ντομάτας.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τα νέα bakeries της Αθήνας που ξεφουρνίζουν τις πιο νόστιμες λιχουδιές
Eat + Drink
04.05.2024
Μας τρέχουν τα σάλια με αυτές τις εικόνες!
Ο αόρατος αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής στην υγεία του δέρματός σου
Body+Mind
04.05.2024
Καθώς προσπαθούμε να ανακαλύψουμε λύσεις για την κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις της στην ανθρώπινη υγεία είναι αδύνατο να αγνοηθούν.
Ποια αρώματα φορούσαν οι διάσημες κυρίες του 20ου αιώνα ‑ Υπάρχουν ακόμα;
Style
04.05.2024
Από την Audrey Hepburn μέχρι την Jackie Kennedy, εδώ είναι 10 είδωλα και τα αγαπημένα τους αρώματα.
Τι είναι το ιταλικό μανικιούρ που προτιμούν όλες γιατί κάνει τα νύχια μακρύτερα
Body+Mind
04.05.2024
Αν θες μακρύτερα νύχια, μπορείς πανεύκολα
Σε αυτό το εστιατόριο γυρίστηκε μια από τις πιο γνωστές σκηνές στην ιστορία του σινεμά
Σινεμά
Χτες
Την έχετε δει σίγουρα!
Με αυτές τις συνήθειες μειώνεις τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 60%
Body+Mind
Χτες
Και δεν είναι και τόσο δύσκολες
Πασχαλινά κουλουράκια σε 15 λεπτά
Food
Χτες
Πως να φτιάξετε σωστά Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα με επαγγελματικό αποτέλεσμα
Νέα έρευνα δείχνει πως αυτή η διατροφή προσθέτει 13 χρόνια στη ζωή σας
Body+Mind
Χτες
Nέα έρευνα διαπίστωσε ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μπορεί να ενισχύσει την υγεία σας
Αυτή η παραλλαγή του γαλλικού μανικιούρ είναι τέλεια για την άνοιξη
Style
Προχτές
Αλλωστε, η ζωή είναι πολύ μικρή για βαρετά νύχια!