E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα

Πολλές οι στροφές αλλά μια μοναδική εμπειρία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/3/2022 | 19:55

Αυτός είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Ελλάδα

Σε ένα από τα πλέον μαγευτικά και άγρια τοπία της χώρας βρίσκεται ο δρόμος που διεκδικεί τον τίτλο του πιο επικίνδυνου στην ελληνική επικράτεια.

Μοιάζει με μινιατούρα των θρυλικών πάσων που βρίσκονται στα ιταλικά βουνά και «ατενιζει» το Λυβικό Πέλαγος προσφέροντας ένα βάλσαμο στα μάτια κάθε ταξιδιώτη-εξερευνητή.

Ο λόγος για τον στενό επαρχιακό δρόμο Καλλικράτη-Καψόδασος που βρίσκεται στην οροπέδιο Καλλικράτη, στην ανατολική πλευρά των Λευκών Ορέων, στην περιφερειακή ενότητα Χανίων της Κρήτης. Ο δρόμος συνδέει το χωριό Καλλικράτη με το χωριό Καψόδασος, εκεί όπου βρίσκεται η έξοδος του φαραγγιού του Καλλικράτη.

Με μήκος περί τα 11 χιλιόμετρα η εν λόγω διαδρομή χαρακτηρίζεται από τις 27 συνολικά φουρκέτες της, οι οποίες ανεβάζουν γρήγορα τον οδηγό σε ύψος έως και 800 μέτρων από το επίπεδο της θάλασσας. Αυτό ακριβώς το χαρακτηριστικό του δρόμου είναι που απαιτεί από τον μέσο οδηγό ιδιαίτερη προσοχή.

Το γεγονός που τον καθιστά επικίνδυνο είναι η έλλειψη προστατευτικών μπαριέρων στα άκρα του, χωρίς να υπάρχουν παράλληλα ασφαλείς έξοδοι διαφυγής, αφού εκεί που τελειώνει ο δρόμος ξεκινούν οι… διαφόρων μεγεθών βράχοι και κοτρόνες. Τα παραπάνω συνδυάζονται με τη σημαντική ανηφορική ή κατηγορική κλίση του ιδιαίτερα στενού δρόμου (αναλόγως προς τα πού κινείστε), σε συνδυασμό με την απότομη πλαγιά στην οποία βρίσκεται.

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείτε αυτή τη διαδρομή, η οποία διεκδικεί τον άτυπο τίτλο του πιο επικίνδυνου δρόμου στην Ελλάδα είναι φυσικά το καλοκαίρι, καθώς τα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου βάζουν το δικό τους λιθαράκι στη διεκδίκηση του τίτλου με τα χώματα τις λάσπες και το χιόνι που τον καλύπτει ειδικά τον χειμώνα.

Μεγάλη, λοιπόν, πρέπει να είναι η προσοχή που πρέπει να επιδείξετε αν και όταν βρεθείτε στον συγκεκριμένο δρόμο, με την επίσκεψη βέβαια να αξίζει τον όποιο κόπο λόγω του μαγευτικού τοπίου που θα αντικρύσετε αλλά και των τοπικών παραδοσιακών εδεσμάτων που θα δοκιμάσετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο πασίγνωστος ηθοποιός των 80s που επιστρέφει στην οθόνη μετά από 30 χρόνια – Ο λόγος που τα παράτησε

Tabloid 18.09.2025
Από τον «Ghostbusters» στο σκοτάδι της απουσίας και πάλι στο φως της μεγάλης επιστροφής

Η Ελένη Βουλγαράκη διέψευσε ότι έχει δεχτεί πρόταση γάμου από τον Φώτη Ιωαννίδη

Tabloid Χτες
Όλοι σκεφτόμαστε να παντρευτούμε τον σύντροφό μας, δήλωσε η ραδιοφωνική παραγωγός

Από τη σεισμολογία στα παγωτά: Το παγωτατζίδικο του Ακη Τσελέντη

Tabloid Χτες
Νέα σελίδα άνοιξε ο σεισμολόγος Ακης Τσελέντης, ο οποίος διατηρεί πλέον παγωτατζίδικο στην Κεφαλονιά

Συγκλονίζει η Χριστίνα Παππά: `Εχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου`

Tabloid Χτες
Μίλησε για τα εμπόδια που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στην ζωή της

Η Ιωάννα Μαλέσκου απαντά για τις φήμες χωρισμού

TV Buzz Χτες
«Το θεωρώ εκβιαστικό όταν γίνεται τόσο έντονα και πιεστικά»

Ρόμπερτ Ρέντφορντ: Το κόλπο για να γλιτώσει από τα «νύχια» της Μπάρμπρα Στρέιζαντ και γιατί δεν ήθελε να συνεργαστούν

Tabloid Χτες
Νέες αποκαλύψεις για τα γυρίσματα της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Τα Καλύτερά μας Χρόνια» βλέπουν το φως

Σίσσυ Χρηστίδου για Θοδωρή Μαραντίνη: «Δυστυχώς τα δικαστήρια δε θα σταματήσουν ποτέ μεταξύ μας»

Tabloid Χτες
«Έμαθα να εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη και να μη φοβάμαι» δηλώνει η Σίσσυ Χρηστίδου σε νέα συνέντευξή της

Eurovision 2026: Οι ριζικές αλλαγές που ανακοίνωσε η ΕΡΤ

Eurovision Χτες
Δύο ημιτελικοί πριν τον εθνικό τελικό

Έλενα Τσαγκρινού: «Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν το μωρό νοσηλεύτηκε, μου έπεσε από το καρεκλάκι»

Tabloid Χτες
Η Έλενα Τσαγκρινού έκανε δηλώσεις στην εκπομπή Happy Day και τη Χριστιάνα Κοχλατζή