E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΕΣΗΕA: Eξηγήσεις για ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα... που ήταν τελικά στην Κυψέλη

Η ΕΣΗΕΑ ζητάει εξηγήσεις για την διαφαινόμενη παραπλάνηση των τηλεθεατών

Δημοσίευση 14/3/2022 | 14:45

ΕΣΗΕA: Eξηγήσεις για ανταποκριτή της ΕΡΤ στη Μόσχα... που ήταν τελικά στην Κυψέλη

Εξηγήσεις ζητά η ΕΣΗΕΑ από τη διοίκηση της ΕΡΤ για τον ανταποκριτή στη Μόσχα Αχιλλέα Πατσούκα που μετέδιδε τις εξελίξεις από το σπίτι του στην Κυψέλη.

Πηγές της διοίκησης της εταιρείας κάνουν λόγο για σοβαρό πρόβλημα υγείας επέβαλε στον ανταποκριτή της να γυρίσει στην Αθήνα, αλλά παραμένει το πρόβλημα με τις αρχικές του ανταποκρίσεις που σύμφωνα με τους παρουσιαστές της κρατικής τηλεόρασης δίνονταν από τη Μόσχα.

Η ιστορία ξεκίνησε με την καταγγελία του ανταποκριτή του Mega στη ρωσική πρωτεύουσα που έκανε λόγο για ανταποκριτή φάντασμα που μεταδίδει από την Κυψέλη όλα όσα συμβαίνουν στη Μόσχα. Η υπόθεση πήρε γρήγορα διαστάσεις καθώς την καταγγελία υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ανοιχτό μέτωπο με την διοίκηση της ΕΡΤ και τον Κωνσταντίνο Ζούλα, ενώ στην υπόθεση ενεπλάκη και η ΕΣΗΕΑ επιμένοντας στο γεγονός ότι ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Πατσούκας δεν είναι μέλος της.

"Οι Έλληνες δημοσιογράφοι, εδώ στην Ελλάδα, οι ανταποκριτές σε όλα τα κέντρα αποφάσεων και κυρίως όσοι βρίσκονται στις εμπόλεμες ζώνες εργάζονται σκληρά και με επαγγελματισμό για να ενημερώσουν τους πολίτες σχετικά με τις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, όσο βρισκόταν σε εξέλιξη η αποστολή για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στους Ουκρανούς συναδέλφους, ενημερώθηκε για μεμονωμένο, ελπίζουμε, φαινόμενο σοβαρής παραβίασης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ο Αχιλλέας Πατσούκας δεν είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, ώστε να διερευνηθούν οι ευθύνες του από τα αρμόδια Πειθαρχικά Όργανα. Όμως, εστάλησαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο οι καταγγελίες που έχουν φθάσει στην Ένωση.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί την ΕΡΤ να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την διαφαινόμενη παραπλάνηση των τηλεθεατών, για τις δήθεν ανταποκρίσεις από τη Μόσχα, για την επιλογή ως ανταποκριτή ενός μη διαπιστευμένου δημοσιογράφου και να λάβει μέτρα ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα φαινόμενα, τα οποία πλήττουν με πρωτοφανή τρόπο το κύρος και την αξιοπιστία που έχει κατακτήσει, μέσα στα χρόνια, ο δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός φορέας."

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για τον Αχιλλέα Πατσούκα

"Ο κ. Αχιλλέας Πατσούκας είναι ένας έμπειρος δημοσιογράφος με άριστη γνώση των ρωσικών θεμάτων, έχει εργαστεί στο παρελθόν ως ανταποκριτής σε πολλά μέσα ενημέρωσης, όπως ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΪ, η Καθημερινή και η Reαl News και από το 2021 απασχολείται με σύμβαση έργου στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Η ΕΡΤ ουδέποτε απέκρυψε ότι ο πόλεμος βρήκε τον κ. Πατσούκα στην Αθήνα, καθώς αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ανάγκασε να νοσηλευθεί στον Ευαγγελισμό και να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Ακριβώς μάλιστα επειδή δεν ήταν στη Ρωσία, η ΕΡΤ τον απέσυρε από τον αέρα της ήδη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής στην Ουκρανία, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση. Ως εκ τούτου είναι απορίας άξιον γιατί αναπαράγεται μια άνευ νοήματος καταγγελία, πόσο μάλλον όταν ο εν λόγω δημοσιογράφος -καίτοι ασθενούσε- ασκούσε με απόλυτη συνέπεια τα καθήκοντά του".

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ξεκαθαρίζει: «Ήταν θέμα του οργανισμού μου και όχι αποτέλεσμα κάποιας απαγορευμένης ουσίας»

Tabloid 19.05.2024
Συνέντευξη στη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη παραχώρησε ο Θοδωρής Ζαγοράκης

3 παράξενες θεωρίες συνωμοσίας για την Taylor Swift

Stories 19.05.2024
Η μια πιο παράξενη από την άλλη

Δέσποινα Βανδή: «Ένιωθα ότι παθαίνω καρδιά. Πήγα στο νοσοκομείο ...»

Tabloid Χτες
Η Δέσποινα Βανδή βρέθηκε στην πρεμιέρα της φετινής σεζόν για το After Dark που παρουσιάζει στο Open ο Θέμης Γεωργαντάς και έδωσε μία σπάνια συνέντευξη

Κατερίνα Λέχου: «Ίσως γι’ αυτό δεν έκανα παιδιά»

TV Buzz Χτες
Τι είπε για τη δουλειά της

Κώστας Τσουρός κατά Γιώργου Λιάγκα: «Είναι πολύ φθηνό να βάζεις την κλειδαρότρυπα πάνω στο κρεβάτι ενός ανθρώπου»

TV Buzz Χτες
«Πραγματικά το θεωρώ άκαιρο, ειδικά όταν το πλασάρεις ότι το λέω για πρώτη φορά, που σημαίνει ότι το λες σαν λες κάτι αποκλειστικό»

Νίκος Μάνεσης – Αιχμηρό σχόλιο για τη Eurovision και τη Μαρίνα Σάττι: «Εκτεθήκαμε, αν νυστάζεις, πήγαινε στο ξενοδοχείο»

TV Buzz Χτες
«Οι χορευτές της δήλωσαν Τούρκοι. Δικαίωμά σου να πιστεύεις ό,τι θέλεις αλλά να πας να χορέψεις με την Τουρκία»

Περικλής Κονδυλάτος για Έλενα Παπαρίζου: «Όταν μία κοπέλα έχει παραπανίσια κιλά, τα στρας δίνουν όγκο»

TV Buzz Χτες
Σχολίασε για την εμφάνιση της τραγουδίστριας στον Β` Ημιτελικό της Eurovision