E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έπιπλα γραφείου: Πώς να στήσεις τον χώρο εργασία σου στο σπίτι

Δημοσίευση 28/2/2022 | 12:39

Έπιπλα γραφείου: Πώς να στήσεις τον χώρο εργασία σου στο σπίτι

Ο χώρος που εργάζεσαι θα πρέπει να είναι φτιαγμένες με έπιπλα που θα σε εμπνέουν και δε θα σε κουράζουν.

Τον τελευταίο καιρό, όλοι μπήκαμε σε μια διαδικασία να επαT_濯ŀ___ήσουμε τον τρόπο αλλά και τον χώρο που δουλεύουμε στο σπίτι. Η τηλεργασία έπαιξε σημαντικό ρόλο σ’ αυτό καθώς πλέον η δουλειά στο σπίτι δεν αφορούσε ένα σύντομο task τις καθημερινές, ούτε λίγη ώρα τα Σαββατοκύριακα. Για πολλούς από εμάς, αφορούσε ολόκληρο το οκτάωρο ενώ το «γραφείο» και το «σπίτι» ήταν πλέον ένα και το αυτό. Το τραπέζι της κουζίνας, το κρεβάτι και ο καναπές δεν ήταν ικανά να υποκαταστήσουν την άνεση του γραφείου μας στην εταιρεία που εργαζόμασταν. Εντάξει, ίσως στην αρχή να φαινόταν ιδανικό να δουλεύεις με τις πιτζάμες αλλά σύντομα τα προβλήματα άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια.

Είτε δουλεύεις με τηλεργασία, είτε το σπίτι είναι το γραφείο σου, θα πρέπει να έχεις κατά νου πως ο χώρος εργασίας σου θα πρέπει να σε εμπνέει και να μη σε κουράζει. Θα πρέπει να είναι ένα δωμάτιο ή μια γωνία που σε κάνει να νιώθεις άνετα και οικεία ενώ τονώνει τη δημιουργικότητα και την αποτελεσματικότητα σου. Επιπλέον, θα πρέπει να είναι ένας χώρος που επιτρέπει την απομόνωση σου από το υπόλοιπο σπίτι και εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή ησυχία που είναι απαραίτητα για τη συγκέντρωση σου. Σ’ ό,τι έχει να κάνει με την αισθητική, πάντα η ομορφιά μας εμπνέει γ΄ αυτό οφείλουμε να μην την παραμερίζουμε.

Πως να επιλέξεις το κατάλληλο γραφείο

 Το Α και το Ω - όπως σε κάθε αγορά επίπλου για το σπίτι - είναι να μετρήσεις τις διαστάσεις του χώρου ώστε να γνωρίζεις πόσο μεγάλο ή πόσο μικρό πρέπει να είναι το νέο σου απόκτημα. Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να έχεις κατά νου αν θα διαμορφώσεις ως γραφείο μία γωνιά του σπιτιού ή ένα ολόκληρο δωμάτιο. Αν και είναι αυτονόητο, οφείλω να διευκρινίσω πως, όταν μετράμε τον χώρο που θα καλύψει το γραφείο μας, συνυπολογίζουμε και την καρέκλα του. Για να έχεις την άνεση σου, υπολόγισε ένα μέτρο επιπλέον πίσω από το έπιπλο για να κινείται η καρέκλα. Επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο κι αν θα μοιράζεσαι το γραφείο με κάποιον άλλον. Πολλά ζευγάρια επιθυμούν να δουλεύουν συγχρόνως κι επειδή, όπως και να’ χει, αυτό ενέχει κινδύνους, φρόντισε να επιλέξεις ένα μεγάλο γραφείο για ν’ αποφύγετε τους τσακωμούς.

Εξίσου βοηθητικό για να ξέρεις που θα κινηθείς είναι να ορίσεις εξαρχής και τον προϋπολογισμό σου. Όσο για το στυλ του γραφείου, πάλι θα πρέπει να λάβεις υπόψη που πρόκειται να στηθεί. Αν παραδείγματος χάρη το γραφείο σου φιλοξενηθεί στη γωνία του σαλονιού ή της κρεβατοκάμαρας θα πρέπει να επιλεχθεί με κριτήριο το ήδη υπάρχον ύφος του χώρου. Αν πάλι ένα ολόκληρο δωμάτιο, μετατραπεί στον χώρο εργασίας, τότε θα έχεις ελευθερία κινήσεων, αρκεί να πάρεις την απόφαση.

Πως να επιλέξεις μία βολική καρέκλα γραφείου

 

Ξεκινώντας με την επιλογή της καρέκλας γραφείου, το πρώτο βήμα είναι να σκεφτείς πόσο χρόνο σκοπεύεις ν’ αφιερώνεις ημερησίως στη δουλειά. Είναι πολύ διαφορετικό αν θα βγάζεις το οκτάωρο σου απ’ το σπίτι και πολύ διαφορετικό αν θα δουλεύεις λίγη ώρα συμπληρωματικά. Ακόμη και τότε η άνεση είναι σημαντική αλλά αν μιλάμε για αρκετές ώρες εργασίας, τότε γίνεται επιτακτική.

Τι πρέπει να προσέξεις; Το ύψος του καθίσματος είναι εξαιρετικά βολικό να ρυθμίζεται με ευκολία, όπως φυσικά και η κλίση του καθίσματος προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πως τα πόδια σου είναι σημαντικό να πατούν κάτω σχηματίζοντας ορθή γωνία με τα χέρια στο ύψος του γραφείου. Πέρα από το ύψος, μη ξεχάσεις να τσεκάρεις και το πλάτος του καθίσματος που ενδείκνυται να είναι γύρω στο μισό μέτρο. Εξίσου σημαντικά είναι και τα υποβραχιόνια που στηρίζουν τα χέρια ενώ είναι επιθυμητό να ρυθμίζονται για τη βολική στον καθένα στάση. Όσο για την στροφική κίνηση, πλέον αποτελεί δεδομένο χαρακτηριστικό κάθε καρέκλας γραφείου που σε βοηθά να φτάνεις σε κάθε σημείο χωρίς να επιβαρύνεις την πλάτη σου ή να σηκώνεσαι.

Πως να επιλέξεις βιβλιοθήκη και ντουλάπα γραφείου

 

Για άλλη μια φορά πρέπει να σκεφτείς τον χώρο που σκοπεύεις να διαθέσεις για το γραφείο σου. Αν είναι περιορισμένος, καλύτερα ν’ αγοράσεις μία συρταριέρα και ντουλάπια, αντί για ντουλάπα και βιβλιοθήκη. Πριν κάνεις την επιλογή σου, καλό είναι να δεις πόσα πράγματα καλείσαι ν’ αποθηκεύσεις στο γραφείο σου. Δεν απαιτούν όλες οι δουλειές μεγάλο αρχείο, ούτε πολλές συσκευές. Αν παραδείγματος χάρη η δουλειά σου εξαρτάται απλά και μόνο από το laptop σου, ένα γραφείο και μια καρέκλα σου φτάνουν και σου περισσεύουν. Κάτι ακόμα που πρέπει να συνυπολογίσεις είναι αν τους αποθηκευτικούς χώρους του γραφείου, θα τους χρησιμοποιείς αποκλειστικά και μόνο εσύ. Αν πρόκειται να το μοιραστείς με κάποιον άλλον ένοικο του σπιτιού, καλό είναι να επενδύσετε στα περιφερειακά έπιπλα του γραφείου για να έχει ο καθένας τον χώρο του.

Πως να επιλέξεις πολυθρόνα και καναπέ γραφείου

 Η πιο ευτυχής συγκυρία φτιάχνοντας τον χώρο εργασίας σου στο σπίτι είναι να έχεις ένα τόσο ευρύχωρο γραφείο που να σου δίνει τη δυνατότητα να βάλεις κι έναν καναπέ στον οποίο μπορούν να κάθονται οι συνεργάτες ή οι πελάτες σου. Όχι μόνο ο χώρος θα δείξει πιο επίσημος αλλά θα έχεις και τη δυνατότητα να χαλαρώσεις κατά τη διάρκεια ενός σύντομου break. Η εναλλακτική λύση είναι οι πολυθρόνες στην εξωτερική πλευρά του γραφείου που θα σου επιτρέψουν να κάνεις συναντήσεις στο σπίτι και να κλείνεις συμφωνίες.

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Προχτές
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!