E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο απόλυτος οδηγός αγοράς για τα έπιπλα εξωτερικού χώρου

Δημοσίευση 22/2/2022 | 17:23

Ο απόλυτος οδηγός αγοράς για τα έπιπλα εξωτερικού χώρου

ετάτρεψε το μπαλκόνι, την ταράτσα, τον κήπο και την αυλή σου στο αγαπημένο σημείο του σπιτιού σου.

Οι περισσότεροι από εμάς δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην αισθητική, τη διακόσμηση και τα έπιπλα των εσωτερικών χώρων του σπιτιού μας, παραμερίζοντας τους εξωτερικούς. Εκείνο, όμως, που θα έπρεπε να έχεις στο μυαλό σου είναι πως, τους θερμούς μήνες του έτους, περνάς περισσότερο χρόνο της ημέρας σου στο μπαλκόνι, την ταράτσα, τον κήπο ή την αυλή του σπιτιού σου. Ας μην παραβλέπουμε, φυσικά, και τους φθινοπωρινούς ή χειμερινούς μήνες που -παρά τη χαμηλή θερμοκρασία- βγαίνεις έξω για να πάρεις λίγο φρέσκο αέρα ή να πιεις τον καφέ σου, το πρωί, και το κρασί σου, το βράδυ. Αυτοί οι λόγοι συντελούν στο συμπέρασμα πως δεν πρέπει ν’ αφήνεις αναξιοποίητους τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού, καθώς πλέον μπορείς να τους αναδείξεις με ευκολία και χαμηλό κόστος.

Οδηγός αγοράς για το σαλόνι εξωτερικού χώρου

Είτε πρόκειται για εσωτερικό, είτε για εξωτερικό χώρο, το σαλόνι είναι συνώνυμο της χαλάρωσης και της διασκέδασης. Αυτή την αίσθηση πρέπει να αποπνέει και το σετ που θα επιλέξεις, το οποίο τις περισσότερες φορές αποτελείται από έναν καναπέ, καρέκλες ή πολυθρόνες κι ένα χαμηλό τραπέζι.  Εννοείται πως πρέπει πρώτα να λάβεις υπόψη σου τις διαστάσεις του χώρου σου για να διαλέξεις το σαλόνι που θα αγοράσεις. Παραδείγματος χάρη, ένα μεγάλο σετ με έξι πολυθρόνες δεν είναι κατάλληλο για ένα κανονικό μπαλκόνι διαμερίσματος αλλά προορίζεται περισσότερο για κήπο, αυλή ή βεράντα.

Το βασικό ερώτημα, όμως, όσων σκοπεύουν να προμηθευτούν ένα σαλόνι εξωτερικού χώρου είναι ποιο υλικό κατασκευής πρέπει να προτιμήσουν. Όπως καταλαβαίνεις, κάθε υλικό – φυσικό ή τεχνητό – έχει τα πλεονεκτήματα του. Η ψάθα, το μπαμπού και ινδικός κάλαμος αποτελούν πρώτη ύλη εξαιρετικά ανθεκτική και ελαφριά με αποτέλεσμα να κρατούν για χρόνια και να μεταφέρονται εύκολα. Το πλεονέκτημα του ξύλου είναι ότι εμφανίζει ανθεκτικότητα στον ήλιο ενώ του πλαστικού ότι αποτελεί την πιο οικονομική λύση. Τέλος, τα έπιπλα εξωτερικού χώρου από αλουμίνιο δε σκουριάζουν κι έτσι δε χρειάζεται να καλύπτονται ή να αποθηκεύονται τον Χειμώνα.

Οδηγός αγοράς για την τραπεζαρία εξωτερικού χώρου

Όπως και η τραπεζαρία του εσωτερικού χώρου, κι αυτή του εξωτερικού αποτελείται από ένα ψηλό τραπέζι και συνήθως έξι καρέκλες. Είναι πολύ βολική γιατί επιτρέπει και να πιείτε εύκολα τον καφέ σας, αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα αλλά και να δειπνήσετε οικογενειακά ή με φίλους. Φυσικά, οι διαστάσεις προσαρμόζονται στα διαθέσιμα τετραγωνικά και το υλικό στις συνθήκες του εξωτερικού χώρου αλλά αυτό που πρέπει να έχεις πρώτα κατά νου είναι η άνεση. Επειδή θέλουμε τα έπιπλα εξωτερικού χώρου να είναι ανθεκτικά, δε σημαίνει πως δεν πρέπει να είναι και βολικά. Γι’ αυτό, διάλεξε τ’ αγαπημένα σου μαξιλάρια αλλά δώσε προσοχή στο ύφασμα ώστε να μην ξεθωριάζει ή δείξε πειθαρχία στην αποθήκευση τους.

Οδηγός αγοράς για τις πολυθρόνες και τις καρέκλες εξωτερικού χώρου

Αυτό που προτείνω συνήθως σ’ όσους είναι αναποφάσιστοι ή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα ν’ αλλάζουν τα έπιπλα τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι να επιλέγουν πολυθρόνες και καρέκλες με ουδέτερη βάση. Αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να παίξεις με μαξιλάρια και ριχτάρια που είναι πολύ οικονομικά και μπορείς να τα αντικαθιστάς ανάλογα με τη διάθεση σου. Αν ο χώρος σου είναι πολύ μικρός, προτίμησε αναδιπλούμενες καρέκλες που θα σου αδειάσουν τη γωνιά όποτε το θελήσεις.

Οδηγός αγοράς για τις κούνιες και τις ξαπλώστρες εξωτερικού χώρου

Το μόνο σίγουρο είναι πως τόσο οι κούνιες, όσο και οι ξαπλώστρες απαιτούν έναν ευρύχωρο κήπο ή μια μεγάλη βεράντα. Το ξέρω πως η όψη αλλά και η άνεση τους σε δελεάζουν να βάλεις κάποια στο μπαλκόνι σου, όμως, δεν είναι καλή ιδέα, αν δεν το επιτρέπει το εμβαδόν του. Όσο για την ξαπλώστρα δεν είναι απαραίτητο να έχεις πισίνα στην κατοικία σου για να την κάνεις δικιά σου, αρκεί όμως να χτυπάει τον χώρο ο ήλιος για να δικαιολογήσεις την παρουσία της. Διαφορετικά μπορείς να προτιμήσεις ένα πουφ ή ένα ανάκλιντρο.

Οδηγός αγοράς για τις ομπρέλες και τα κιόσκια του κήπου

Οι περισσότεροι αγαπούν τον πλούσιο ήλιο της χώρας μας αλλά λίγοι θέλουν να τους χτυπά στο πρόσωπο όταν χαλαρώνουν στην αυλή ή το μπαλκόνι τους. Η λύση στο πρόβλημα είναι, δίχως αμφιβολία, η ομπρέλα ή το κιόσκι του κήπου. Αν προτιμάς την ομπρέλα, η κλασσική επιλογή απαιτεί την τοποθέτηση στο κέντρο της τραπεζαρίας. Διαφορετικά, η κρεμαστή ή τηλεσκοπική έχει κλίση προς τα μπροστά για να μην εμποδίζει. Αν πάλι η επιλογή σου είναι το κιόσκι, τότε η τραπεζαρία ή το σαλόνι του κήπου σου θα βρίσκεται σ’ έναν χώρο καλαίσθητο, δροσερό και προστατευμένο από τον ήλιο

Αυτό που αξίζει να κρατήσεις, πριν ξεκινήσεις ν’ ασχολείσαι με τη διαμόρφωση του μπαλκονιού, της ταράτσας ή της αυλής του σπιτιού σου είναι πως η διακόσμηση μπορεί να καλύψει τις αδυναμίες και ν’ αναδείξει τον χώρο σου όσο και τα νέα έπιπλα. Αρχικά, σκέψου το ύφος που θέλεις να έχει και προμηθεύσου αναλόγως boho, industrial ή ρουστίκ διακοσμητικά. Ο φωτισμός παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και μπορεί να κάνει τον χώρο πιο ζεστό, ακόμη και μ’ έναν πολύ οικονομικό τρόπο όπως είναι τα ρεσώ μέσα σ’ ένα βαζάκι. Αν πάλι πιάνουν τα χέρια σου φτιάξε για τον νέο σου χώρο κάτι που θα έχει την υπογραφή σου και τότε θα νιώθεις περηφάνια κάθε φορά που το κοιτάς.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food 29.04.2024
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

Λινό παντελόνι: Είναι αυτό που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις το πιο δροσερό ανοιξιάτικο στυλ

Style 29.04.2024
Αυτό είναι το μοναδικό παντελόνι που θα χρειαστείς την άνοιξη, αλλά και το καλοκαίρι!

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind 29.04.2024
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind 29.04.2024
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Χτες
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind Χτες
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food Χτες
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια Χτες
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς