E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Ο δρόμος που έγινε εφιάλτης των τραυματισμένων

Στρώθηκε με πέτρα δρόμος νοσοκομείου

Δημοσίευση 16/2/2022 | 13:51

Θεσσαλονίκη: Ο δρόμος που έγινε εφιάλτης των τραυματισμένων

Ο νέος δρόμος για το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος στρώθηκε με πέτρα, με αποτέλεσμα αυτοκίνητα και ασθενοφόρα να... χοροπηδάνε.

Πραγματικά ακατανόητη δείχνει να είναι η απόφαση για ανακατασκευή του δρόμου στην οδό Ελένης Ζωγράφου που οδηγεί στο νοσοκομείο Αγίου Δημήτριου, ο οποίος στρώθηκε με πέτρα.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, το νέο αυτό οδόστρωμα, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους εργαζόμενους, στους αυτοκινητιστές, στους ασθενείς, αλλά και στους οδηγούς του ΕΚΑΒ.

Ειδικά οι δύο τελευταίοι θέτουν σοβαρό ζήτημα, καθώς υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία όσων πηγαίνουν στο νοσοκομείο με κατάγματα, καθώς μέχρι να φτάσουν εκεί, σφαδάζουν από πόνους που αυξάνονται.

Σε επιστολή του την οποία απέστειλε στις 14 Φεβρουαρίου το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Μάκη Κυριζίδης, το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θέτει υπόψη τους τα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν με την αλλαγή του ασφαλτοτάπητα στην οδό Ελένης Ζωγράφου που εξυπηρετεί το νοσοκομείο.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «πρώτον οι πέτρες οι οποίες τοποθετήθηκαν, αν και εικαστικά είναι ωραίες, ταυτόχρονα είναι και 'άγριες' με αποτέλεσμα τα οχήματα και τα ασθενοφόρα που επισκέπτονται το νοσοκομείο μας να 'χοροπηδάνε' και να δημιουργεί κραδασμούς στα οχήματα (αυτοκίνητα και ασθενοφόρα), με αποτέλεσμα να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους ασθενείς που μεταφέρουν. Επίσης με την τοποθέτηση πασσάλων στα πεζοδρόμια τα αυτοκίνητα σταθμεύουν κατά μήκος του δρόμου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη διέλευση των οδηγών, των ασθενοφόρων και των λεωφορείων», ανέφερε το voria.gr.

O πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Στέφανος Χατζηλιάδης ανέφερε πως «άρρωστοι, κυρίως αυτοί με κακώσεις, που έρχονται στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο μάς λένε ότι αυτά είναι τα πιο φρικτά διακόσια μέτρα της ζωής τους καθώς το ασθενοφόρο χοροπηδάει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαϊδάρι: Η 13χρονη «έφυγε» από τη ζωή 4‑5 φορές μέσα στο χειρουργείο και την επανέφεραν

Ελλάδα 20.04.2026
Η 13χρονη που έπεσε από τον πρώτο όροφο Γυμνασίου στο Χαϊδάρι υποβλήθηκε σε εξαιρετικά δύσκολο χειρουργείο διάρκειας τεσσάρων ωρών

Καιρός: Ολική μεταβολή από το βράδυ της Τρίτης ‑ Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τα επόμενα 24ωρα

Καιρός 20.04.2026
Φθινόπωρο θα θυμίζει το σκηνικό του καιρού τα επόμενα 24ωρα - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Βίντεο: Οδηγούσε ανάποδα για 6,5 χιλιόμετρα στην Ιόνια Οδό – «Μπερδεύτηκα», είπε στους αστυνομικούς

Κόσμος 20.04.2026
Ο οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Ιόνιας Οδού και διέσχισε 6,5 χιλιόμετρα

Κεφαλονιά: «Σας παρακαλώ μιλήστε ‑ Υποπτεύομαι τους πάντες», λέει η αδελφή της 19χρονης

Ελλάδα 20.04.2026
Ανοιχτά ερωτήματα για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτούς - Έκκληση της οικογένειας για αποκαλύψεις

Φρίκη με την δολοφονία 17χρονης influencer ‑ Εντοπίστηκε αποκεφαλισμένη

Ελλάδα 20.04.2026
Το θύμα εντοπίστηκε ελαφρώς αποκεφαλισμένη με ίχνη κακοποίησης στο πρόσωπο, σύμφωνα με την Αστυνομία της Ονδούρας

Πανεπιστημιούπολη: Έκαψαν αυτοκίνητο πραγματογνώμονα της τραγωδίας των Τεμπών

Ελλάδα 20.04.2026
Aυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες το μεσημέρι της Δευτέρας εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου ανήκει στον καθηγητή του ΕΜΠ και πραγματογνώμονα για την τραγωδία στα Τέμπη

Χαϊδάρι: Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο της 13χρονης

Ελλάδα 20.04.2026
Η 13χρονη μαθήτρια της Α` Γυμνασίου νοσηλεύεται στο «Παίδων» σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, δεν φαίνεται να κινδυνεύει η ζωή της

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πάρκο στη Βόρεια Καρολίνα ‑ Tουλάχιστον 2 νεκροί

Κόσμος 20.04.2026
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα θύματα από το περιστατικό είναι πολλά

Τι ισχυρίζεται ο 66χρονος που έστειλε χρήματα στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ

Ελλάδα 20.04.2026
Η πρώτη γνωριμία και η τελευταία βιντεοκλήση που έκλεισε «απότομα»