E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μήπως πρέπει να μάθουμε κάτι από αυτά που έγιναν στο ημίχρονο του Super Bowl;

Όταν κάτι σε ενοχλεί αντιδράς. Όταν δεν αντιδράς, δεν σε ενοχλεί...

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 14/2/2022 | 16:01

Μήπως πρέπει να μάθουμε κάτι από αυτά που έγιναν στο ημίχρονο του Super Bowl;
@variety.com

Για την Αμερική, ο τελικός του Super Bowl είναι πολύ σημαντικός. Για τον υπόλοιπο κόσμο, τουλάχιστον για την πλειοψηφία του, το μόνο σημαντικό είναι το show στο ημίχρονο, το οποίο κάθε χρονιά προσπαθεί να είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό.

Η Καλιφόρνια είναι γνωστή για τον ήλιο, τις παραλίες, την κινηματογραφική βιομηχανία, τα σπορ και την άκρως φιλελεύθερη πολιτική της προτίμηση. Και φυσικά για τη hip hop της δυτικής ακτής. Αν λοιπόν, ο τελικός του Super Bowl ερχόταν προς τα εκεί, ποιος άλλος θα ήταν ο καταλληλότερος για να κάνει αυτό το show;

Σε έναν τελικό που γίνεται στο Los Angeles και μάλιστα στο ιστορικό Inglewood, με μια από τις ομάδες που συμμετέχει να είναι οι Los Angeles Rams, δεν θα μπορούσε να υπάρξει τίποτα πιο αντιπροσωπευτικό από αυτή την παρέα με μπροστάρη τη διάνοια που λέγεται Dr. Dre. Ένας άνθρωπος που έχει αλλάξει πορεία στη μουσική ουκ ολίγες φορές. Μαζί του μερικοί ισόβιοι φίλοι, όπως ο Snoop Dogg, ο Eminem, η Mary J. Blige και ο 50 Cent.

Ήταν μια ακόμα Dr. Dre Day, όπως συμβαίνει συχνά από το 1993 και μετά όταν και κυκλοφόρησε το ομώνυμο τραγούδι, ένα εξαιρετικό 15λεπτο γεμάτο pure west coast hip hop, «το καλύτερο half time show που έχω δει ποτέ» όπως είπαν οι LeBron James και James Harden. Και όχι μόνο για τη μουσική.

Το NFL προειδοποίησε τον Eminem να μη γονατίσει κατά τη διάρκεια του show, μια κίνηση ενάντια στον ρατσισμό και τις φυλετικές διακρίσεις που ξεκίνησε ο Colin Kaepernick το 2016, όταν και γονάτισε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Ο Eminem το έκανε έτσι κι αλλιώς.

Το NFL ξανά, είπε στον Dr. Dre όταν τραγουδήσει το «Still D.R.E.», να μην πει τους στίχους «still not loving police». O Dr. Dre της είπε όσο πιο καθαρά μπορούσε.

Η μουσική οφείλει να είναι μια μορφή «protest». Και αυτή την περίοδο που όλα αλλάζουν στους κοινωνικούς συσχετισμούς, η επιλογή των «old timers» που άνοιξαν το δρόμο του protesting πριν 4 σχεδόν δεκαετίες, ήταν κάτι που το αξίζαμε όλοι. Γιατί για να κάνεις protesting, πρέπει κάτι να σε ενοχλεί. Πρέπει κάτι να είναι άδικο και χρειάζεται ανατροπή. Κάτι αδικαιολόγητο.

Αν πρέπει να μάθουμε κάτι από αυτό το ημίχρονο του Super Bowl είναι αυτό. Αν σε ενοχλεί κάτι αντιδράς. Αλλιώς δεν σε ενοχλεί. Αλλιώς το βρίσκεις σωστό ή δεδομένο ή δικαιολογημένο. Και προσπαθείς να του δώσεις εξήγηση. Πώς να δώσεις λογική εξήγηση στον ρατσισμό, στον σεξισμό, στον βιασμό ή στην παιδεραστία;

Μήπως λοιπόν να μάθουμε να αντιδράμε όταν διαφωνούμε; Να αντιδράμε όταν ακούμε πράγματα αδικαιολόγητα; Να μην κουνάμε καταφατικά το κεφάλι διαιωνίζοντας άρρωστες νοοτροπίες και προσπαθώντας να κρατήσουμε ίσες αποστάσεις σε θέματα άνισα. Το NFL πιστεύει μάλλον πως οι ΗΠΑ δεν είναι γεμάτες με ανισότητες. Και πως η αστυνομία της χώρας δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει ούτε στο ελάχιστο.

@bbc.com

Κάποιοι θα πουν πάλι ότι το έκαναν για να φανούν και όλες αυτές τις γνωστές κονσερβοποιημένες απαντήσεις. Ο Dr. Dre είναι 56, είναι πολυεκατομμυριούχος και παραγωγός. Δεν έχει ανάγκη να προβληθεί. Το ίδιο και ο Eminem στα 49 του. Αλλά ακόμα και αν το έκαναν γι’ αυτό, είναι καλύτερα να βλέπουμε τέτοιες αντιδράσεις – διαμαρτυρίες σε παθογένειες αιώνων, παρά να βλέπουμε ανθρώπους να τις υποστηρίζουν, δίνοντας άφεση αμαρτιών. Άλλωστε και αυτοί με τη σειρά τους για να φανούν το κάνουν. Σωστά;

Αφού οι προθέσεις δεν αποδεικνύονται, τότε ας ακολουθήσουμε όσους βελτιώνουν τον κόσμο γύρω μας και όχι εκείνους που θέλουν να τον κρατήσουν στο σκοτάδι...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι κήποι των celebrities που έγιναν viral

Αρχιτεκτονική 27.04.2024
Αν έχεις χρήματα όλα είναι κάπως πιο εύκολα

Οι χώρες με το χαμηλότερο IQ παγκοσμίως

Νέα Εποχή 27.04.2024
Ο παγκόσμιος μέσος όρος IQ είναι 82,12

Ο ερασιτέχνης αστρονόμος που τελικά ανακάλυψε έναν πλανήτη

Ιστορικά 27.04.2024
Αλλά δεν τον ονόμασε αυτός

Tι συνέβη τη μέρα που έγινε το μεγάλο κραχ της Wall Street

Ιστορικά 27.04.2024
Η Χρηματιστηριακή Κρίση του 1929 ήταν η πιο καταστροφική του χρηματιστηρίου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Ανδρέας Σπυρόπουλος: Με φρέσκες ιδέες και δυναμισμό για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Πρόσωπα Χτες
Οι εκλογές είναι η ευκαιρία μας να διαμορφώσουμε το μέλλον μας.

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories Χτες
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories Χτες
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Προχτές
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο