E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτές είναι οι τέσσερις κατηγορίες κατά συρροή δολοφόνων

Πως τους χωρίζουν οι ειδικοί

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 10/2/2022 | 00:13

Αυτές είναι οι τέσσερις κατηγορίες κατά συρροή δολοφόνων
@theguardian.com

Η κοινωνία αλλά και η ποπ κουλτούρα ενθουσιάζεται με το αληθινό έγκλημα. Πόσες ταινίες, ντοκιμαντέρ, ακόμα και podcast υπάρχουν; Σύμφωνα με το Statista, το 2019 το podcast που βρέθηκε στην δεύτερη θέση των προτιμήσεων ήταν το «My Favorite Murder» των κωμικών Karen Kilgariff και Georgia Hardstark.

Είναι αρκετοί εκείνοι που επιλέγουν σχεδόν καθημερινά να ψυχαγωγούνται μέσω ιστοριών για πραγματικά εγκλήματα. Οι κατά συρροή δολοφόνοι τα τελευταία χρόνια είναι στην κορυφή των προτιμήσεων.

Όποιος και αν είναι ο λόγος για τον καθένα, οι άνθρωποι είναι πιο περίεργποι από ποτέ για να μάθουν τι είναι αυτό που φτιάχνει έναν δολοφόνο. Τι ρόλο παίζει ο ψυχολογικός παράγοντας και πως αυτός εμφανίζεται; Γιατί υπάρχει αυτή παρόρμηση και από που ξεκινούν όλα;

Η ταξινόμηση ήταν πάντα ένας τακτικός και μελετημένος τρόπος προσέγγισης. Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες κατά συρροή δολοφόνων. Οι οραματιστές, οι ηδονιστικοί, εκείνοι που είναι αφοσιωμένοι σε μια αποστολή και εκείνοι που αποζητούν την εξουσία και τον έλεγχο.

Ο οραματιστής σκοτώνει για λογαριασμό συνήθως μιας μεταφυσικής οντότητας. Για παράδειγμα, πολλοί πιστεύουν πως είναι σε «αποστολή από τον Θεό». Εκείνοι που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία συνήθως υποφέρουν από κάποια ψύχωση και είναι πολύ αποδιοργανωμένοι όταν κάνουν αυτές τις πράξεις.

Οι ηδονιστές δολοφόνοι, σκοτώνουν για την προσωπική τους απόλαυση, με τις υποκατηγορίες που τους οδηγούν στο φόνο να είναι ο πόθος ή η συγκίνηση, η ακόμα και η παρηγοριά. Πρόκειται για ένα αρχέγονο ένστικτο που εμπεριέχει πολλές φαντασιώσεις, συχνά κυνηγώντας μια έκρηξη αδρεναλίνης ή μια ασαφή ικανοποίηση.

Εκείνοι που είναι αφοσιωμένοι σε μια αποστολή, βρίσκονται εκεί έξω για να γλιτώσουν την κοινωνία από μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων και να ακολουθήσουν μια εσωτερική ιδεολογία που τους υποδεικνύει ότι η μόνη λύση είναι η εν ψυχρώ δολοφονία.

Τέλος, οι κατά συρροή δολοφόνοι που αποζητούν την εξουσία και τον έλεγχο, όπως για παράδειγμα ο Ted Bundy, επιθυμούν να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο των θυμάτων τους. Κάτι τέτοιο είναι πιθανότατα ένα μέσο για την καταπολέμηση ενός αισθήματος αδυναμίας και ανεπάρκειας που νιώθουν, κάτι το οποίο συνήθως πηγάζει από την παιδική τους ηλικία.

Πληροφορίες: grunge.com

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα 25.04.2024
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή 25.04.2024
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα 25.04.2024
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Χτες
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Χτες
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά Προχτές
Το αιώνιο ερώτημα...

Η εποχή του Οzempic: Ένα φάρμακο που δημιούργησε κουλτούρα

Stories Προχτές
Η κουλτούρα της δίαιτας, την εποχή της υπερκατανάλωσης

Πως κάνουν τατουάζ οι φυλακισμένοι;

Stories Προχτές
Ο περιορισμός τους κάνει όλο και πιο εφευρετικούς