LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πώς ξοδεύουν τα κέρδη τους οι χρηματιστές της Wall Street

Αυτοκίνητα, χαβιάρι και κρυπτονομίσματα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 9/2/2022 | 00:07

Πώς ξοδεύουν τα κέρδη τους οι χρηματιστές της Wall Street

Είναι ωραίο να είσαι χρηματιστής στη Wall Street τέτοια εποχή αφού όλοι ξοδεύουν τα μπόνους τους σε αυτοκίνητα και χαβιάρι.

Η Wall Street μοιράζει τα μεγαλύτερα μπόνους της από το 2009. Οι Bigwigs - όπως ο CEO της Goldman Sachs, David Solomon και ο CEO της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, ο οποίος πήρε περίπου 35 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας τους - βλέπουν οκταψήφια ποσά στους λογαριασμούς τους ενώ ακόμη και οι αρχάριοι χρηματιστές κερδίζουν δεκάδες χιλιάδες δολαρίων, πέρα από τους βασικούς μισθούς που έχουν ανέλθει σε εξαψήφιο αριθμό. Οι συναλλαγές αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα ήρθε η ώρα να γιορτάσουν.

«Πρόσφατα είχαμε έναν λογαριασμό 10.000 δολαρίων για έξι άτομα», είπε ο Jesse Schenker, ο οποίος, με τη σύντροφό του Claudia Taglich, είναι ιδιοκτήτης του Oyster Bay, στο Long Island, των εκλεκτών εστιατορίων Four και 2 Spring.

«Όλοι παρήγγειλαν το μενού των 245 δολαρίων που είναι 15 πιάτα. Πήραν την προσθήκη ασπρόμαυρης τρούφας για άλλα 200. Έπειτα, έγιναν φίλοι με το τραπέζι δίπλα τους και άρχισαν να ανοίγουν κρασιά: ένα magnum Krug για 1.800 δολάρια, ένα Domaine Raveneau Chablis για περίπου 900, ένα Domaine Dujac Bonnes-Mares του 2005, που δεν ξέρω καν πόσο ήταν, αλλά πιθανώς περισσότερα από 1.000 δολάρια, ένα Ερμιτάζ Jean-Louis Chave, 1.000 δολάρια και πάλι, και τελείωσαν με ένα Ισπανικό Vega Sicilia Unico αξίας 2.500 δολαρίων!»

«Συμβαίνει πάντα αυτή την εποχή του χρόνου, ειδικά φέτος», πρόσθεσε ο Schenker, σημειώνοντας ότι πουλά το περισσότερο χαβιάρι Kaluga κάθε εβδομάδα. «Οι τραπεζίτες τα πάνε καλά και είναι κάπως τρελοί στα έξοδά τους...».

«Όλα όσα συμβαίνουν είναι για να μπουν στα βιβλία που καταγράφουν ρεκόρ», είπε ο Faisal Malik, ένας μεσίτης πολυτελών αυτοκινήτων και ιδρυτής του Status Auto Group,  ο οποίος πρόσφατα εξασφάλισε μια ειδικά κατασκευασμένη Bentley για τον ιδιοκτήτη των Patriots Robert Kraft.

«Δεν έχει κανένα νόημα πώς η ανεργία είναι στα ύψη και ταυτόχρονα όλοι έχουν χρήματα με κάποιο τρόπο. Δεν έχω δει ποτέ ξανά άνοδο στα είδη όπως αυτή με αυτοκίνητα 200.000 δολαρίων να αγοράζονται σαν να είναι καραμέλες».

Από τον Δεκέμβριο, ο Malik είπε ότι το πλήθος των μπόνους έχει επικεντρωθεί σε είδη όπως η Lamborghini Urus και η Mercedes G63 – το περίφημο «G-Wagon», που ξεκινούν από 160.000 δολαρίων.

Αν δεν αγοράζουν αυτοκίνητα τότε επιλέγουν να ξοδέψουν φλεξάροντας - βγαίνουν για φαγητό, σαμπάνιες και για ακριβές νύχτες στην πόλη. Ο Philip Zelonky, ιδρυτής και συνιδιοκτήτης του συλλόγου Noir της Νέας Υόρκης της Chelsea, έχει ήδη δει ένα νέο επίπεδο πολυτελών δαπανών τον τελευταίο καιρό.

Photo by Ivan Samkov from Pexels

Τον Δεκέμβριο, ένας πελάτης της Wall Street - μαζί με μια χούφτα φίλους - ξόδεψε περισσότερα από 40.000 $ σε μια νύχτα, καταλαμβάνοντας το πιο αποκλειστικό τραπέζι του κλαμπ, ακριβώς δίπλα στο περίπτερο των DJ.

Όχι μόνο ο λογαριασμός τους περιελάμβανε ένα μπουκάλι Dom Pérignon 3 λίτρων αξίας 8.500 δολαρίων και 20 μπουκάλια Armand De Brignac Ace of Spades Champagne για 21.000 δολαρίων, αλλά παρήγγειλαν και φαγητό. Έφαγαν μπριζόλες wagyu για σχεδόν 1.000 δολάρια, δύο πιατέλες σούσι με χαβιάρι σχεδόν σε κάθε ρολό, συν τέσσερις a la carte παραγγελίες χαβιαριού, με τιμή 450 δολαρίων για 100 γραμμαρια.

Photo by Karolina Grabowska from Pexels

«Υπάρχει ένας συνδυασμός ανθρώπων που έμειναν κολλημένοι στο σπίτι για πολύ καιρό λόγω του COVID, και θέλουν να βγουν έξω για ίσως την πρώτη τους φορά μετά από μήνες, φλεξάρουν και ζουν πραγματικά πολύ έντονα ξοδεύοντας», είπε ο Zelonky.

«Πολλές από τις τρελές δαπάνες που λαμβάνουμε προέρχονται από τον κόσμο των crypto» και τα ιδιωτικά κεφάλαια, είπε ο Nathan Leong, 32 ετών, διευθύνων σύμβουλος και συνιδιοκτήτης του κλαμπ Somewhere Nowhere της Chelsea - όσοι έκαναν λεφτά με τα κρυπτονομίσματα, τώρα αρχίζουν να ξοδεύουν αλόγιστα...

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποιος είναι ο διασημότερος αθλητής στον κόσμο αυτή τη στιγμή

Άνθρωποι 19.04.2024
Είναι αυτός που νομίζεις

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 19.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά 19.04.2024
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία 19.04.2024
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων

Δημήτρης Παπανώτας, από τις εκπομπές lifestyle ως το ΣΥΡΙΖΑ

Άνθρωποι Χτες
Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ μένει τελικά ο Δημήτρης Παπανώτας

5 από τις πιο ακριβές φωτογραφίες που πουλήθηκαν ποτέ

ΝΕΑ Χτες
Κάποιες μετρούν πάνε από έναν αιώνα ζωής

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι Θεός» : O Πρωθυπουργός της Ινδίας έχει φανατικό κοινό

Άνθρωποι Χτες
Γιος ενός πωλητή τσαγιού σε μια μικρή πόλη στο Γκουτζαράτ

Η προέλευση και ο μύθος γύρω από το «κακό μάτι»

Ιστορικά Χτες
Από που ξεκίνησε και γιατί είναι μπλε το φυλαχτό

Ποιοι Έλληνες celebrities θα είναι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές

Άνθρωποι Προχτές
ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν βάλει στα ψηφοδέλτιά τους πολλά γνωστά ονόματα

Η ανθρωπότητα έχει μόνο δύο χρόνια «για να σώσει τον πλανήτη»

Τεχνολογία Προχτές
O πλανήτης μας αντιμετωπίζει μη αναστρέψιμη ζημιά