E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το «στοιχειωμένο σπίτι» του Λονδίνου: Mία από τις πιο διάσημες ιστορίες poltergeist

Όταν η Janet Hodgson στοιχειώθηκε από ένα πνεύμα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 10/2/2022 | 00:13

Το «στοιχειωμένο σπίτι» του Λονδίνου: Mία από τις πιο διάσημες ιστορίες poltergeist

Η λέξη «poltergeist» είναι γερμανική και σημαίνει «θορυβώδες πνεύμα». Ένα τέτοιο αφορά την ιστορία μας...

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ένα εντελώς συνηθισμένο σπίτι στο Βόρειο Λονδίνο στοιχειώθηκε από ένα πνεύμα το οποίο βασάνισε την οικογένεια που ζούσε μέσα. Στην ταινία The Conjuring 2, οι ερευνητές παραφυσικών θεμάτων Ed και Lorraine Warren ταξιδεύουν στην Αγγλία για να ερευνήσουν το στοιχειωμένο σπίτι. Αν και η ταινία είναι φανταστική, το υποτιθέμενο στοιχειωμένο στο Βόρειο Λονδίνο υπήρχε τη δεκαετία του 1970 και αυτοί που έμεναν εκεί το επιβεβαιώνουν.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μια ανύπαντρη μητέρα ονόματι Peggy Hodgson και τα τέσσερα παιδιά της ανέφεραν μια σειρά από παράξενα περιστατικά που συνέβησαν στο σπίτι τους για καιρό.H Janet, η κόρη της, ισχυριζόταν ότι έβλεπε το πνεύμα ενός ηλικιωμένου στην παλιά πολυθρόνα και ήταν μάλιστα, εκείνη που άρχισε να «μιλά με τη φωνή του». Τα χτυπήματα, τα τριξίματα στις πόρτες και τα περίεργα περιστατικά συνεχίστηκαν.

Η Peggy δεν μπορούσε να κοιμηθεί για μήνες, και ανησυχούσε βαθιά για τα παιδιά της αλλά κανείς δεν φαινόταν να προσφέρει πραγματική βοήθεια.  

Η αστυνομικός Carolyn Heeps επίσης ήταν μπροστά σε περιστατικό και περιέγραψε ότι είδε μια καρέκλα να γλιστράει στο δωμάτιο: «Σηκώθηκε από το πάτωμα και την είδα να γλιστράει προς τα δεξιά για μερικά εκατοστά πριν σταματήσει». 

Ως εκ τούτου, τηλεφώνησε στην Daily Mirror που έστειλε έναν ρεπόρτερ και έναν φωτογράφο στο σπίτι στο Enfield. Στήθηκαν στο σαλόνι αλλά, μετά από πολλές ώρες αναμονής, δεν έγινε τίποτα. Στη συνέχεια, καθώς αποφάσισαν να φύγουν, ξέσπασε χάος: τούβλα και μάρμαρα LEGO πέταγαν στον αέρα και εκσφενδονίστηκαν γύρω από το δωμάτιο.

Ο φωτογράφος Graham Morris τράβηξε φωτογραφίες, αλλά όταν τις εμφάνισε, καμία δεν έδειξε ξεκάθαρα αυτό που είχε δει ο ίδιος, ο συνάδελφός του και η οικογένεια! Η Janet Hodgson φωτογραφήθηκε στον αέρα φορώντας το κόκκινο νυχτικό της και εμφανώς ουρλιάζοντας ενώ άλλα δύο παιδιά κοιτούσαν.Ο Graham Morris τράβηξε τις πρωτότυπες φωτογραφίες και είπε στο BBC τι συνέβη τη νύχτα που επισκέφτηκε το σπίτι.

Περισσότεροι από 30 αυτόπτες μάρτυρες αργότερα τους επιβεβαίωσαν, περιγράφοντας αντικείμενα που πέταξαν στον αέρα, σπίρτα που ξέσπασαν αυθόρμητα και τη φωνή ενός ηλικιωμένου άνδρα που μίλησε μέσα από το σώμα ενός κοριτσιού. 

Ο Maurice Grosse, από την Εταιρεία Ψυχικής Έρευνας, ήταν ο εξεταστής που ηγήθηκε της έρευνας. Σε συνέντευξή του εκείνη την εποχή, εξήγησε αυτό που είδε με τα μάτια του να συμβαίνει: "Έχω δει πραγματικά, ο ίδιος, μάρμαρα να πετιούνται. Είδα την πόρτα να κινείται χωρίς καμία βοήθεια. Έχω βιώσει επίσης τη μείωση της θερμοκρασίας και να παγώνει το δωμάτιο".

Στις αρχές Νοεμβρίου 1977, ο Grosse αντιμετώπισε την παρουσία του poltergeist στο σαλόνι: "Καθώς έκανα την ερώτηση, "Παίζεις μαζί μας;" το πνεύμα πέταξε ένα μαξιλάρι ακριβώς στο πρόσωπό μου". Η Roz Morris κάλυψε την ιστορία εκείνη την εποχή για το BBC Radio: "Αφού τα κορίτσια πήγαν για ύπνο, ακούστηκε ένα μπαμ σαν να έγινε μια πολύ δυνατή σύγκρουση στον επάνω όροφο στην κρεβατοκάμαρά τους". Tα έπιπλα είχαν μόλις μετακινηθεί.  

Μια τραχιά, αντρική φωνή άρχισε να ακούγεται όταν τα παιδιά ήταν παρόντα στο δωμάτιο, μια φωνή που φαινόταν να βγαίνει... από την Janet Hodgson, η οποία είπε ότι ένιωθε σαν να έβγαινε η φωνή από το πίσω μέρος του λαιμού της.

Η φωνή αυτοπροσδιορίστηκε ως πρώην κάτοικος του σπιτιού – ο Bill Wilkins – ο οποίος είχε πεθάνει σε ηλικία 72 ετών. Εξετάστηκε από τον Richard Grosse, τον γιο του Maurice που είχε ενταχθεί στην ομάδα της έρευνας, και τον ρώτησε αν θυμόταν πώς πέθανε. Απάντησε: "Είχα αιμορραγία, με πήρε ο ύπνος και πέθανα σε μια καρέκλα, στη γωνία κάτω". Η φωνή είπε επίσης: "Είμαι αόρατος... γιατί είμαι φάντασμα".

Η Janet σε συνέντευξη που έδωσε μετά από 40 χρόνια συνόψισε την εμπειρία της λέγοντας: "Ένιωσα πως με είχαν χρησιμοποιήσει και με κακοποίησαν - αυτό το πνεύμα, έζησα την αιώρηση, υπήρχαν οι φωνές και μετά υπήρχε… η κουρτίνα που τυλίχτηκε γύρω από το λαιμό μου, κάτι που ήταν αρκετά απειλητικό για τη ζωή μου".

Με την πάροδο του χρόνου, ορισμένοι άρχισαν να βλέπουν το πνεύμα του σπιτιού ως απόδειξη του παραφυσικού άλλοι λένε πως όλο αυτό ήταν ένα καλοστημένο ψέμα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ που θέλει να επαναφέρει την μονομαχία με πιστόλια

Stories 26.04.2024
Μαι μεσαιωνική πρακτική που ίσως θα επιστρέψει;

Ο διάσημος φωτογράφος που βίαζε και σκότωνε μοντέλα στα 70s

Stories 26.04.2024
«Μάγευε» τα θύματά του για να τα αποπλανήσει

Ποια είναι η Caitlin Clark που αλλάζει το μέλλον του μπάσκετ για τις γυναίκες

Πρόσωπα Χτες
Αναμόρφωσε πλήρως το κολεγιακό μπασκετικό τοπίο

Το γκράφιτι που άλλαξε τον κόσμο

Νέα Εποχή Χτες
Μερικά από τα πιο διάσημα έργα street art που λάτρεψε ο κόσμος

5 πολιτικοί που δολοφονήθηκαν τον 21ο αιώνα

Πρόσωπα Χτες
Για διάφορους λόγους

Αντρας που έφυγε από την Αγγλία το 2008, εγκλωβίστηκε στην Αιθιοπία για 16 χρόνια

Stories Προχτές
Εχασε το ταξιδιωτικό του έγγραφο για τους πρόσφυγες και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του

Η συγγραφέας που υπερασπίζεται τους άντρες και κάνει πάταγο στη Βρετανία

Stories Προχτές
Είναι κι αυτοί θύματα της πατριαρχίας

Αυτό το νησί έχει την καλύτερη παραλία στον κόσμο

Περιβάλλον Προχτές
Σύμφωνα με τους Travel Experts, αξίζει να το επισκεφτείς!

Εορτολόγιο: Πότε πέφτει του Αγίου Γεωργίου

Ιστορικά 23.04.2024
Το αιώνιο ερώτημα...