E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

6 events & εκθέσεις στην Αθήνα για να βολτάρεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Επειδή το Σαββατοκύριακα δεν είναι μόνο για brunch και κοκτέιλ στα μπαρ της πόλης. Υπάρχουν και αυτά που παίζουν τώρα στην Αθήνα και είναι μια ωραία βόλτα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 3/2/2022 | 15:09

6 events & εκθέσεις στην Αθήνα για να βολτάρεις αυτό το Σαββατοκύριακο

Ο καιρός αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα θα είναι ιδανικός για να βολτάρεις και ευτυχώς είναι αρκετά αυτά που γίνονται. Εκθέσεις ζωγραφικής, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις, bazzar. Έχει από όλα η Αθήνα αυτή την εποχή και έρχονται και ακόμα περισσότερα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα. 

Διαλέξαμε 6 εκθέσεις & events που θα κάνουμε εμείς τις δικές μας βόλτες αυτό το Σαββατοκύριακο και είπαμε να μοιραστούμε αυτή τη λίστα μαζί σας, σε περίπτωση που δεν έχετε κάνει ακόμα πλάνα! 

Μελίνα Μερκούρη: «Να με θυμάσαι και να μ’ αγαπάς» | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

 Με αφορμή την επέτειο 100 χρόνων από τη γέννησή της, η Μελίνα Μερκούρη, η «τελευταία Ελληνίδα θεά», ζωντανεύει ξανά στην Τεχνόπολη. Τρεις αίθουσες αφιερωμένες στη ζωή της, με σπάνια εκθέματα θα είναι εκεί μέχρι τις 11 Μαρτίου και με δωρεάν είσοδο. 

Μια έκθεση που πρέπει να δούμε όλοι. Μια έκθεση που θα σας δώσει περισσότερη έμπνευση για δημιουργία. Η πρώτη αίθουσα είναι αφιερωμένη στις δουλειές της στον κινηματογράφο, η δεύτερη στη ζωή της στο θέατρο και η τρίτη αίθουσα αφορά την πολιτική της καριέρα. 

Τρ-Κυ: 11:00-20:00 - Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Είσοδος Ελεύθερη με κράτηση θέσης εδώ

ΜΕΣΟΔΙΑΣΤΗΜΑ | Το Ινστιτούτο Γκαίτε

Μετά την ανακαίνιση του κτιρίου του Goethe-Institut Athen στην οδό Ομήρου το 2020, προέκυψε η επιθυμία να δοθεί νέα ζωή στους χώρους των γραφείων του μέσω της τέχνης. Έτσι ζητήθηκε από τις επιμελήτριες Έλενα Παπαδοπούλου και Μάγια Τούντα να επιμεληθούν μια έκθεση, διάρκειας ενός έτους, ειδικά για τον χώρο αυτό. Κατά την πορεία προέκυψε και άλλη μια επιθυμία, να υποστηριχθεί η καλλιτεχνική σκηνή κατά τη διάρκεια της δύσκολης περιόδου της πανδημίας.

Η έκθεση "Μεσοδιάστημα" παρουσιάζει καλλιτέχνες που ζουν στην Ελλάδα: μπορεί κανείς να δει παλαιότερα έργα τους, τα οποία παρουσιάζονται για πρώτη φορά. Οι φωτογραφίες, οι εκτυπώσεις, τα στοπ καρέ, πολαρόιντ και τα σχέδια συνομιλούν με την εσωτερική αρχιτεκτονική του κτιρίου. Την έκθεση συνοδεύει επίσης μία έκδοση, σχεδιασμένη από τη Julie Peeters

Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16, Αθήνα

Είσοδος Ελεύθερη

«Τα τυπογραφεία της Ελληνικής Επανάστασης» | Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας

Φωτογραφία: daysofart

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Τα τυπογραφεία της Ελληνικής Επανάστασης». Ποια είναι τα τυπογραφεία της Ελληνικής Επανάστασης; Πότε ξεκινά και ποια είναι η διάρκεια της λειτουργίας τους; Ποιοι παράγοντες επηρέασαν τη λειτουργία τους; Ποια είναι η συμβολή τους στην Ελληνική Επανάσταση;

Μια ιστορική βόλτα στο χρόνο που αξίζει να επενδύσετε τον χρόνο σας και να τη δείτε από κοντά!

Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας -ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

Δε-Κυ: 09.30 - 20.00 / Είσοδος Ελεύθερη

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 100: H ιστορία της εταιρίας 1922-2022 | Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς

Το 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας της εταιρείας μπισκότων και ειδών διατροφής Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ. Πρόκειται για την ιστορία μιας οικογένειας, της οικογένειας Παπαδοπούλου, που εδώ και έναν αιώνα κρατάει σταθερά τα ηνία αυτής της ελληνικής βιομηχανίας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ιστορία της, ιδωμένη παράλληλα με την ιστορική διαδρομή της Ελλάδας και με τις μικρές ιστορίες των ανθρώπων της Εταιρείας, που καθημερινά μοχθούν για να απολαμβάνουμε κάτι τόσο απλό, όσο ένα μπισκότο.

Στη γλυκιά αυτή βόλτα θα δείτε διάφορα ιστορικά εκθέματα της εταιρία, όπως το πρώτο καρότσι που πούλαγε μπισκότα παπαδοπούλου. Θα δείτε πολλές αφίσες από το παρελθόν και εννοείται θα δοκιμάσετε πολλά μπισκότα!

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα 

09.12.2021 - 27.02.2022 / Εισιτήρια εδώ

«Πάμε μια βόλτα» | Θέατρο Μεταξουργείο

Αν αγαπάς τον Λουκιανό Κηλαηδόνη δεν πρέπει να χάσεις αυτή την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Μεταξουργείο, την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου στις 7μ.μ. με αφορμή τη συμπλήρωση πέντε χρόνων απουσίας του.

Στο χώρο που δημιούργησε ο ίδιος με τη σύζυγό του Άννα Βαγενά και στέγασαν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, το «Μεταξουργείο» του που τόσο αγαπούσε διοργανώνεται μια βραδιά-μνήμης που θα περιλαμβάνει προβολές σπάνιου αρχειακού υλικού, μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια του με το Μανώλη Φάμελλο και τη Μαρία Κηλαηδόνη αλλά και την πρώτη παρουσίαση της Επίσημης Ιστοσελίδας του Λουκιανού Κηλαηδόνη βασισμένη στο προσωπικό του αρχείο του.

Θέατρο «Μεταξουργείο», Ακαδήμου 14, Αθήνα

06.02.2022 στις 19.00 / Είσοδος Ελεύθερη

Vinyl Market | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Η γιορτή του βινυλίου επιστρέφει στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στις 4 - 5 - 6 Φεβρουαρίου και αυτή η βόλτα είναι μια βόλτα γεμάτη με μουσικά vibes.

Το Vinyl Market επιστρέφει ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με νέες συλλογές και καινούριες κυκλοφορίες βινυλίου, αλλά και πολλά άλλα μουσικά εκθέματα. Δίσκοι από όλη την γκάμα της μουσικής, θα βρίσκονται εκεί για να τους ανακαλύψετε. Rock, Soul, Funk, Jazz, Latin, Blues, Ethnic, Electronica και πολλά άλλα.

Καλό Σαββατοκύριακο! 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind 28.04.2024
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι

Πως θα απαλλαγείς από την δυσκοιλιότητα

Body+Mind 28.04.2024
Μυστικά κατά της δυσκοιλιότητος

Ο νόστιμος ξηρός καρπός που θα σταματήσει τις λιγούρες σου

Food 28.04.2024
Έχει επίδραση στο κέντρο αυτοελέγχου του εγκεφάλου

Λαύκος: Το ελληνικό χωριό που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα

Ταξίδια 28.04.2024
Το πανέμορφο χωριό του Πηλίου που πρέπει να επεισκεφθείς

Πώς να φτιάξεις εύκολα το δικό σου πρωτομαγιάτικο στεφάνι

Σπίτι Χτες
Ο πιο ωραίος τρόπος για να νιώσεις από κοντά την πανέμορφη ανοιξιάτικη φύση!

Αυτές είναι οι απαραίτητες πρωτεΐνες και βιταμίνες για το δέρμα σου

Body+Mind Χτες
Ανάλογα τις ανάγκες σου, βάλτα στην καθημερινότητά σου

Tελικά κάθε πότε πρέπει να κόβουμε τα μαλλιά μας;

Body+Mind Χτες
Εξαρτάται από κάποιους παράγοντες

Η καλύτερη άσκηση για να καθυστερήσουμε τη γήρανση

Body+Mind Χτες
Ποια άσκηση μας κάνει βιολογικά νεότερους;

Αυτή είναι η γυμναστική που κάνει η JLO

Body+Mind Προχτές
Ξεκίνα σήμερα!

Οι πιο προστατευτικές ράτσες σκύλων

Pets Προχτές
Κάνουν τα πάντα για το αφεντικό τους