E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ερχεται νέα κακοκαιρία: Καταιγίδες και χιόνια έως και τα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας

Όσον αφορά την Αττική, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Τετάρτη πάνω από τα 650-700 μέτρα υψόμετρο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Γράφει η ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΒΑΜΒΑΚΑ Δημοσίευση 30/1/2022 | 17:04

Ερχεται νέα κακοκαιρία: Καταιγίδες και χιόνια έως και τα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας

Προειδοποίηση για νέα κακοκαιρία που θα φέρει βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιονοπτώσεις έως και τα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας κάνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων «ένα βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ιταλία, αναμένεται να κινηθεί γρήγορα ανατολικότερα, να περάσει πάνω από την Αδριατική και το Ιόνιο και την Τρίτη - Τετάρτη να επηρεάσει και την Ελλάδα».

Όσον αφορά την Αττική, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Τετάρτη πάνω από τα 650-700 μέτρα υψόμετρο, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Αναλυτικά η ανάρτησή του για τη νέα κακοκαιρία:
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ : ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ένα βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Ιταλία, αναμένεται να κινηθεί γρήγορα ανατολικότερα, να περάσει πάνω από την Αδριατική και το Ιόνιο και την Τρίτη - Τετάρτη να επηρεάσει και την Ελλάδα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι ισχυροί νοτιάδες, η πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή στη βόρεια Ελλάδα αλλά και οι χιονοπτώσεις που θα επηρεάσουν τα ορεινά, αρκετές ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας αλλά ακόμη και ΠΕΔΙΝΕΣ περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

ΟΙ ΒΡΟΧΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΕΣ
Κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου (Τρίτης - Τετάρτης) αναμένεται να βρέξει (από ασθενώς έως και ισχυρά) στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ο καιρός δηλαδή κατά διαστήματα θα είναι άστατος, και στο Ιόνιο, και στα Ηπειρωτικά αλλά και στα νησιά του Αιγαίου με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες.

ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΙΣΧΥΕΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ - ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ
Κατά τη διάρκεια της Τρίτης και της Τετάρτης αναμένεται να είναι πιο ισχυρές οι βροχές και οι καταιγίδες στα εξής ακόλουθα διαμερίσματα :

Επτάνησα, Δυτική Στερεά, Δυτική και Νότια Πελοπόννησος, Ήπειρος
Χαλκιδική, Θράκη, ΒΑ Αιγαίο, Νησιά του Αν. Αιγαίου, Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα
Για την Αττική, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αναμένονται οι γενικευμένες βροχές αλλά και πιθανές καταιγίδες να εκδηλωθούν από την Τρίτη αργά το βράδυ και στη συνέχεια (μέσα στην Τετάρτη). Χιονοπτώσεις στην Αττική θα σημειωθούν την Τετάρτη πάνω από τα 650-700 μέτρα υψόμετρο (κατά προσέγγιση). Όλα τα παραπάνω αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά στα επόμενα προγνωστικά στοιχεία.

ΧΙΟΝΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μετά το μεσημέρι της Τρίτης η θερμοκρασία θα σημειώσει μεγάλη πτώση στη Βόρεια Ελλάδα με αποτέλεσμα μέχρι και το βράδυ της ίδιας ημέρας να χιονίζει ακόμη σε αρκετές πεδινές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και αργότερα μέσα στην Τετάρτη και σε πεδινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δυτική Μακεδονία οι χιονοπτώσεις θα έχουν ξεκινήσει νωρίτερα (από το πρωί ενδεχομένως της Τρίτης) ακόμη και σε μεγάλες πόλεις του διαμερίσματος. Προφανώς, αργά το βράδυ της Τρίτης και προς το πρωινό της Τετάρτης, ενδέχεται να χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα και στο νομό Θεσσαλονίκης.

ΑΝΕΜΟΙ ΝΟΤΙΑΔΕΣ
Οι άνεμοι αρχικά (την Τρίτη) θα πνέουν νοτιάδες στα πελάγη 7-8 μποφόρ, ενώ την Τετάρτη σταδιακά θα στραφούν βοριάδες με την ίδια περίπου ένταση με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ο υδράργυρος και στις κεντρονότιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τρεις ανήλικες ξυλοκόπησαν 14χρονη και τράβηξαν σε βίντεο την επίθεση

Ελλάδα 07.05.2025
Οι τρεις ανήλικες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης

Η ώρα του νέου Πάπα: Σήμερα συνεδριάζει το Κονκλάβιο ‑ Πότε θα βγει ο πρώτος καπνός

Κόσμος 07.05.2025
Oι 133 εκλέκτορες – κάτω των 80 ετών – θα κλειστούν στον ιστορικό ναό εντός του Βατικανού για να επιλέξουν τον διάδοχο του Πάπα Φραγκίσκου.

Ακίνητα: Πόσο ακόμη θα ανέβουν οι τιμές τους ‑ Η προειδοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος

Οικονομία 07.05.2025
Η ΤτΕ «βλέπει» ανοδική αγορά, περιορισμένη προσφορά και επιβάρυνση των νοικοκυριών - Τα τελευταία στοιχεία για τιμές, ενοίκια και νέα οικοδομή

Έκρηξη στη Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που η 39χρονη τοποθετεί τη βόμβα

Ελλάδα 07.05.2025
Περνούσαν αυτοκίνητα και άνθρωποι κοντά στο σημείο

Aμαχοι νεκροί στις εχθροπραξίες Ινδίας και Πακιστάν ‑ Ανταλλαγές πυρών στο Κασμίρ

Κόσμος 07.05.2025
Το Νέο Δελχί επιβεβαίωσε πως διέταξε στρατιωτική επιχείρηση

Γυναικοκτονία στην Πολωνία: Βίντεο με τις τελευταίες κινήσεις της 16χρονης Μάγια πριν εξαφανιστεί

Κόσμος Χτες
Τα τελευταία μηνύματα που έστειλε η ανήλικη με τη φίλη της

Παιδί 12 ετών συνελήφθη για ξυλοδαρμό δύο αστυνομικών

Κόσμος Χτες
Η αστυνομία πιστεύει ότι έδινε εντολές σε μεγαλύτερους του

Επεισοδιακή συνέντευξη Τραμπ – Κάρνεϊ: «Ο Καναδάς δεν πωλείται»

Κόσμος Χτες
Επεισοδιακή η πρώτη συνάντηση του Καναδού πρωθυπουργού με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο