E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι θα ισχύει αύριο σε Αττική και Κρήτη με καταστήματα, ιδιωτικό τομέα, σχολεία και δημόσιο

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για αύριο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2022 | 17:14

Τι θα ισχύει αύριο σε Αττική και Κρήτη με καταστήματα, ιδιωτικό τομέα, σχολεία και δημόσιο

Την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου σε Αττική και Κρήτη το Δημόσιο θα λειτουργήσει με τηλεργασία, ενώ στα σχολεία θα υπάρχει τηλεκπαίδευση μέχρι και την Παρασκευή.

Παράλληλα η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία και στον ιδιωτικό τομέα, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10:00 έως τις 18:00, ενώ δεν θα επιτρέπεται το delivery.

Για την Περιφέρεια Αττικής και την Κρήτη ισχύουν τα ακόλουθα:

1. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ύστερα από συνεννόηση με τις Περιφέρειες τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης, αλλά με τηλεκπαίδευση.

2. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

3. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεεργασία στον ιδιωτικό τομέα όπου είναι δυνατόν, ενώ στο Δημόσιο θα υπάρξει τηλεεργασία ανάλογα με τις ανάγκες των υπηρεσιών και τυχόν προβλήματα πρόσβασης.

4. Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο 28 Ιανουαρίου, δεν θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια.

5. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, τα καταστήματα δύναται να λειτουργήσουν από 10.00 έως 18.00.

6. Για αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery) και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

7. Αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης. Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση sms για νέο ραντεβού.

Ειδικότερα για το Δημόσιο

Συγκεκριμένα, για την Πέμπτη 27/1/2022:

  • Συνιστάται εντόνως η χρήση της δυνατότητας τηλεργασίας προκειμένου να αποφευχθούν κατά το δυνατόν οι μετακινήσεις. Ως εκ τούτου καλούνται οι αρμόδιοι προϊστάμενοι για την έγκαιρη ενημέρωση των υπαλλήλων αρμοδιότητάς τους προκειμένου να μην προβούν σε μετακινήσεις προς την έδρα της εργασίας τους, αλλά και για την υποχρέωσή τους να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως, εφόσον αυτό συνάδει με τη φύση των ασκούμενων από αυτούς αρμοδιοτήτων.
  • Όσοι υπάλληλοι δεν δύνανται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως, συνιστάται εντόνως να μετακινηθούν προς τον τόπο εργασίας τους με όρους ασφάλειας, ήτοι ακόμα και σε ώρα προσέλευσης αργότερα από την καθορισμένη, χωρίς οποιαδήποτε δυσμενή συνέπεια, οπότε και για λόγους ανωτέρας βίας η καθυστερημένη προσέλευσή τους θα θεωρηθεί δικαιολογημένη.
  • Σε περίπτωση που η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας δεν είναι δυνατή λόγω των φύσης των ασκούμενων καθηκόντων καθώς επίσης και η προσέλευση των υπαλλήλων στην έδρα της Υπηρεσίας τους είναι αντικειμενικά αδύνατη λόγω των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η απουσία των εν λόγω υπαλλήλων θα είναι δικαιολογημένη για λόγους ανωτέρας βίας.
  • Συνεπώς, παρακαλούνται οι αρμόδιοι προϊστάμενοι για την κατάρτιση πλάνου εργασιών για την αυριανή ημέρα, ενημερώνοντας τους υπαλλήλους τους για τον τρόπο παροχής εργασίας τους προτάσσοντας σε κάθε περίπτωση την τηλεργασία καθώς και για τη δικαιολόγηση της βραδείας προσέλευσής τους. Οι υπάλληλοι καλούνται να ενημερώσουν εγκαίρως τους αρμόδιους προϊσταμένους προσωπικού σε περίπτωση αντικειμενικής αδυναμίας προσέλευσης.
  • Επιπλέον, παρακαλούνται οι επικεφαλής κάθε υπηρεσίας να μεριμνήσουν για την ενημέρωση των πολιτών με κάθε πρόσφορο τρόπο και σε κάθε περίπτωση μέσω του δικτυακού τους τόπου για τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών τους, ιδίως στις περιπτώσεις των υπηρεσιών που έχουν ως κύρια αρμοδιότητα την εξυπηρέτηση του κοινού κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.
  • Τα παραπάνω δεν αφορούν εργαζομένους σε υπηρεσίες αιχμής, οι αρμοδιότητες των οποίων σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την αντιμετώπιση και διαχείριση των συνεπειών από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες».
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οργή στην Ιαπωνία με τις δηλώσεις Τραμπ για τα πυρηνικά ‑ Τον προσκάλεσαν στη Χιροσίμα

Κόσμος 02.07.2025
Έντονες αντιδράσεις από τον δήμαρχο και επιζώντες μετά τη σύγκριση των αμερικανικών πληγμάτων στο Ιράν με τις βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Κέιτ Μίντλετον: Στο νοσοκομείο η πριγκίπισσα της Ουαλίας ‑ Η κατάσταση της υγείας της

Κόσμος 02.07.2025
Η Κέιτ Μίντλετον δίνει μάχη με τον καρκίνο εδώ και ένα χρόνο

Απίστευτη πρόταση γάμου στις ΗΠΑ: Της ζήτησε να τον παντρευτεί... μέσα σε ανεμοστρόβιλο

Κόσμος 02.07.2025
Δύο κυνηγοί καταιγίδων, λάτρεις της αδρεναλίνης, αρραβωνιάστηκαν, με φόντο έναν απειλητικό ανεμοστρόβιλο, με την απίστευτη πρόταση γάμου να κάνει τον γύρο του κόσμου

Το παρασκήνιο με τους ηθοποιούς ερωτικών ταινιών που η ΕΛ.ΑΣ μπέρδεψε με μικροπωλητές ‑

Ελλάδα 02.07.2025
Θέμα συζήτησης έχει γίνει η σύλληψη των δύο πρωταγωνιστών ερωτικών ταινιών στην Χαλκιδική από την Αστυνομία

Ισχυρός σεισμός στην Προύσα

Κόσμος 02.07.2025
Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος αστυνομικός για ενδοοικογενειακή βία ‑ Τον κατήγγειλε η σύζυγός του

Ελλάδα 02.07.2025
Ο 53χρονος υπέβαλε και ο ίδιος μήνυση σε βάρος της συζύγου του, με αποτέλεσμα η 51χρονη να συλληφθεί για ενδοοικογενειακή απειλή

Θρήνος στην Ισπανία: Πέθανε 2χρονο αγόρι από θερμοπληξία ‑ Το ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο

Ελλάδα 02.07.2025
Ένα νήπιο πέθανε στην Ισπανία αφού το «ξέχασαν» μέσα σε ένα αυτοκίνητο, καθώς η χώρα δοκιμάζεται από ένα φρικτό κύμα καύσωνα που πλήττει τη νότια Ευρώπη

Μεγάλη φωτιά τώρα στον Μαραθώνα ‑ Ήχησε το 112

Ελλάδα 02.07.2025
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση

Η ανθρωπότητα ζει ένα ψέμα από το 1905 ― H ανακάλυψη των επιστημόνων

Tech + Science 02.07.2025
Μια νέα θεωρία τέθηκε υπό δοκιμή και αμφισβητεί όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα

Σοκ στη Μεγαλόπολη: Έχει ταμπουρωθεί στο σπίτι του και απειλεί να αυτοκτονήσει με καραμπίνα

Ελλάδα 02.07.2025
Ύστερα από καταγγελία για παρενόχληση μέσω διαδικτύου ενός ανήλικου κοριτσιού από την Καλαμάτα

Τέλος τα μετρητά: Τι θα συμβεί από τον Οκτώβριο του 2025

Οικονομία 02.07.2025
Τι είναι το ψηφιακό ευρώ

Βόλος: Φωτιά σε λεωφορείο ‑ Για 300 μέτρα κινούνταν βγάζοντας καπνούς

Ελλάδα 02.07.2025
Οι πρώτες εκτιμήσεις για το πώς ξέσπασε η φωτιά στο λεωφορείο