E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία: Σε ποια περιοχή είδαν σήμερα το θερμόμετρο στους ‑18

«Στην κατάψυξη» η χώρα

Δημοσίευση 26/1/2022 | 12:58

Κακοκαιρία: Σε ποια περιοχή είδαν σήμερα το θερμόμετρο στους ‑18

Πολύ χαμηλές αρνητικές θερμοκρασίες σημειώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, με τη χαμηλότερη τιμή να καταγράφεται στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας με -18.1 °C, όπως μετέδωσε το Meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι 288 μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr κατέγραψαν αρνητικές ελάχιστες θερμοκρασίες, εκ των οποίων 44 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν θερμοκρασίες < -10 °C.

Για σήμερα Τετάρτη, πάντως, βελτίωση του καιρού αναμένεται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, τοπικές χιονοπτώσεις στη Νότια Εύβοια και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, παγετός κυρίως στα ηπειρωτικά, ισχυρός στα βόρεια, θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Πιο αναλυτικά:

Για την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στις Κυκλάδες και στην Κρήτη και τοπικές χιονοπτώσεις στη Νότια Εύβοια και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ισχυρός και τοπικά στη δυτική Μακεδονία ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -8 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -13 έως 0 βαθμούς), -7 έως 3 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -3 έως 8 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -7 έως 6 βαθμούς), 1 έως 7 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 0 έως 5 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια, πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όλη τη διάρκεια της ημέρας και παγετός τις νυχτερινές και πρωινές ώρες κατά τόπους στα μεγαλύτερα υψόμετρα ισχυρός περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Με πληροφορίες από meteo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίθεση αρκούδας σε ορειβάτες στη Δράμα – Ένας έπεσε σε χαράδρα 1.000 μέτρων

Ελλάδα Χτες
Δραματική επιχείρηση διάσωσης σε δύσβατη χαράδρα στο Παρθένο Δάσος Φρακτού – Ο δεύτερος ορειβάτης σώθηκε σκαρφαλώνοντας σε δέντρο

Απενεργοποιήστε τώρα αυτή τη λειτουργία – Κίνδυνος παρακολούθησης από το κινητό σας

Tech + Science Χτες
Τα smartphone μπορεί να καταγράφουν ήχο χωρίς ειδοποίηση – Δείτε πώς να προστατευτείτε από ανεπιθύμητες ηχογραφήσεις

Πεδίο μάχης το Λος Αντζελες: Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια μηνύει τον Τραμπ, επειδή έβγαλε την Εθνοφρουρά στους δρόμους

Ελλάδα Χτες
Ο κυβερνήτης Νιούσομ κατηγορεί τον Τραμπ για παράνομη εντολή – Συγκρούσεις, φωτιές και τραυματισμοί στην καρδιά του Λος Αντζελες

Πέθανε βρέφος 5 μηνών στην Πάρο – Συνελήφθησαν οι γονείς του από τις αρχές

Ελλάδα Χτες
Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου

«Υποχρεώθηκαν να δουν τη σφαγή»: Ισραήλ έδειξε βίντεο Χαμάς σε Τούνμπεργκ και ακτιβιστές του Madleen

Κόσμος Χτες
Οι Ισραηλινοί κομάντο ανάγκασαν τη Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλους ακτιβιστές να παρακολουθήσουν βίντεο 43 λεπτών από τις επιθέσεις της Χαμάς, μετά το ρεσάλτο στο πλοίο Madleen

Σκιάθος: Γυναίκα παρασύρθηκε από τα αέρια αεροπλάνου που απογειωνόταν – Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η νεαρή Γερμανίδα δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από γιατρό του Κέντρου Υγείας – Οι τουρίστες συνεχίζουν την επικίνδυνη συνήθεια

Τζάνειο: Εμφανίστηκε ο βοηθός νοσηλευτής που έκανε λάθος μετάγγιση στην 62χρονη

Ελλάδα Χτες
Η πορεία της υγείας της γυναίκας «πάει καλύτερα», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός

Μαλαισία: Τουλάχιστον 15 νεκροί σε σύγκρουση λεωφορείου με IX

Κόσμος Χτες
Το λεωφορείο μετέφερε συνολικά 44 επιβάτες, εκ των οποίων οι 42 φοιτητές