E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκπληκτικός Στέφανος Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του Australian Open

Παίζοντας το καλύτερο παιχνίδι του εδώ και καιρό, επιβλήθηκε άνετα του Ιμέρ με 3-0

Δημοσίευση 18/1/2022 | 16:32

Εκπληκτικός Στέφανος Τσιτσιπάς στην πρεμιέρα του Australian Open

Παίζοντας το καλύτερο παιχνίδι του εδώ και καιρό, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε 3-0 τον Ιμερ, πέρασε στον δεύτερο γύρο του Australian Open και περιμένει τον Αργεντινό Μπάεζ. Ο Έλληνας τενίστας όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Σουηδού κερδίζοντας με 3-0 σετ (6-2, 6-4, 6-3 σε 2 ώρες και 10 λεπτά).

Έπαιξε το πιο ώριμο παιχνίδι του ίσως μετά το US Open, σερβίροντας καλά, έχοντας καλές επιστροφές στο σερβίς του αντιπάλου του, ενώ το φόρχαντ του ήταν εξαιρετικό και στο μπάκχαντ τα λάθη μειώθηκαν αισθητά. Κάθε φορά που ο Ιμερ του έβαζε δύσκολα, είχε υπομονή και κέρδιζε τα μεγάλα ράλι για να βρει break σε όποια φάση του ματς χρειαζόταν.

Απόλυτος κυρίαρχος στο πρώτο σετ ο Τσιτσιπάς

Ο Ιμερ πήρε το πρώτο game εύκολα, αλλά ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε με χαμένη επιστροφή του Σουηδού και έφτασε αμέσως μετά στο πρώτο break στο ματς από έναν winner και ένα αβίαστο λάθος του αντιπάλου του.

Ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του με love service game και ακολούθησε δεύτερο break από δύο αβίαστα λάθη του Σουηδού για να γίνει το 4-1.

Χωρίς προβλήματα στο σερβίς του ο Τσιτσιπάς έκανε το 5-1, με τον Ιμερ με δύο winners να μειωνει σε 5-2. Ο Στέφανος μπήκε να σερβίρει για το σετ και το πήρε εύκολα με έναν άσο και έναν winner στη διαγώνιο, το έκλεισε με 6-2.

Κρίσιμο break και… 2-0 ο Τσιτσιπάς

Στο πρώτο game o Τσιτσιπάς είχε ευκαιρία για break αλλά το έσωσε ο Σουηδός για να κάνει στη συνέχεια το 1-0. Ο Ιμερ από αβίαστο λάθος του Στέφανου έκανε το break και το 2-0, αλλά ο Ελληνας τενίστας το πήρε πίσω με διπλό λάθος του αντιπάλου του, έχοντας χάσει νωρίτερα τρεις ευκαιρίες, για να γίνει το 2-1.

Αφού κράτησε εύκολα το σερβίς του, με δύο winner και ένα λάθος του αντιπάλου του, ήρθε και δεύτερο break για να πάρει προβάδισμα με 3-2.

Με την βοήθεια του φιλέ ο Ιμερ πήρε πίσω το break, ισοφαρίζοντας 3-3 και με love service game πήρε εκ νέου την πρωτοπορία με 4-3. Με love service game ο Τσιτσιπάς έκανε το 4-4 και στη συνέχεια, ένα διπλό λάθος του αντιπάλου του και ένα λάθος στο φόρχαντ, έφεραν το break και το 5-4 , με τον Στέφανο να σερβίρει για το 2-0. Και το έκανε με έναν άσο και ένα αβίαστο λάθος του αντιπάλου του.

Έσωσε όλα τα break point και έφτασε στο 3-0 ο Τσιτσιπάς

Με love service game ξεκίνησε το τρίτο σετ ο Ιμερ. Με τον ίδιο τρόπο έκανε το 1-1 ο Τσιτσιπάς, για να ακολουθήσει το break από το Νο4 του κόσμου με winner στην διαγώνιο.

Κρίσιμο το επόμενο game, o Τσιτσιπάς έσωσε 4 break point για να κάνει τελικά το 3-1. Ο Ιμερ με λάθος φόρχαντ του Στέφανου μείωσε σε 3-2.

Στο επόμενο game o Στέφανος έσωσε άλλα 5 break point και κράτησε το σερβίς του, για να μειώσει σε 4-3 ο Ιμερ με ένα love service game.

Με λάθος του Ιμερ ήρθε το 5-3 για τον Τσιτσιπά που έκανε το μπρέικ στη συνέχεια για να προκριθεί στον επόμενο γύρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντίστροφη μέτρηση για το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν

Κόσμος 21.06.2025
Αεροπλανοφόρα, αντιτορπιλικά και μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ αναπτύσσονται σε κομβικά σημεία, με στόχο την ενίσχυση της ισραηλινής αεράμυνας

Καιρός: Τα πολύ δύσκολα είναι σε λίγες ώρες ‑ «Καμπανάκι» Αρνιακού

Καιρός 21.06.2025
Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Αγριο ξύλο στις ιπποδρομίες του Ασκοτ: Φόρεσαν τα καλά τους και άρχισαν τις γροθιές

Κόσμος 21.06.2025
Πρωτοφανές περιστατικό βίας «αμαύρωσε» τις φημισμένες ιπποδρομίες - Μέσα στα αίματα οι δύο πρωταγωνιστές του επεισοδίου, που έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο 32χρονος που τραυματίστηκε μετά από παράσυρση στο κέντρο της πόλης

Ελλάδα 21.06.2025
Στη συμβολή των οδών Εγνατία με Ιασωνίδου, στο ύψος της Καμάρας συνέβη το δυστύχημα

Βγήκε από το νοσοκομείο ο 14χρονος που του είχε καρφωθεί καμάκι από ψαροντούφεκο στο κρανίο

Ελλάδα Χτες
Ήταν τυχερός γιατί για χιλιοστά το τραύμα δεν απέβη μοιραίο

Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Premier League: Η Λίβερπουλ «πυροδότησε» τη βόμβα του καλοκαιριού

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο 22χρονος Γερμανός μεσοεπιθετικός μετακομίζει από τη Λεβερκούζεν στο Λίβερπουλ, με τους «ρεντς» να πληρώνουν 150 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνουν δικό τους

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ιράν ‑ Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στη Γενεύη: «Η περιφερειακή κλιμάκωση δεν ωφελεί κανέναν»

Κόσμος Χτες
«Ήμασταν σαφείς, το Ιράν δεν μπορεί να έχει πυρηνικά όπλα» ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι

Θεσσαλονίκη: Γuμνοί ποδηλάτες «ξεχύθηκαν» στους δρόμους

Ελλάδα Χτες
Ξεκίνησε η 18η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία

«Της είπα `σ’ αγαπώ` και τότε μας χτύπησε»: Μεθυσμένος οδηγός τη σκότωσε λίγες εβδομάδες πριν από τον γάμο της

Κόσμος Χτες
Το ζευγάρι ήταν μαζί επί τρία χρόνια και ετοιμαζόταν να παντρευτεί στις 31 Μαΐου

Πούτιν: «Ανησυχώ για Γ` Παγκόσμιο Πόλεμο»

Κόσμος Χτες
Τι είπε για Ουκρανία, Ιράν, Ισραήλ

Σεισμός 4,6 Ρίχτερ αναστάτωσε τους κατοίκους της Αμοργού

Ελλάδα Χτες
13 Χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού