E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το Netflix αύξησε ξανά τις τιμές του σε ΗΠΑ και Καναδά

Ανησυχία για το εάν οι αυξήσεις θα φτάσουν και στην Ευρώπη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/1/2022 | 12:47

Το Netflix αύξησε ξανά τις τιμές του σε ΗΠΑ και Καναδά

Η δημοφιλής πλατφόρμα συνδρομητικού οπτικοακουστικού περιεχομένου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αυξάνει τις τιμές του στην υπηρεσία σε ΗΠΑ και Καναδά, με την premium συνδρομή να αγγίζει τα 20 δολάρια.

Σύμφωνα με το CNN, η "ενδιάμεση" συνδρομή (και συνηθισμένη επιλογή για τους περισσότερους πελάτες) αυξήθηκε κατά 1,50 δολάρια σε 15,49 δολλαρια. Η βασική κατά 1 δολάριο φτάνοντας τα 9,99 δολάρια, ενώ η πλήρης συνδρομή αυξήθηκε κατά 2 δολάρια σε 19,99.

Παρόμοιες και οι αυξήσεις στον Καναδά με το "ενδιάμεσο" πρόγραμμα να φτάνει τα 16,49 δολάρια και το πλήρες στα 20,99. Η βασική συνδρομή παρέμεινε αμετάβλητη.

Γιατί το Netflix αυξάνει τις τιμές του

Εξηγώντας την απόφασή του, το Netflix έδωσε στο CNN μια απάντηση πανομοιότυπη με το σχόλιο του Οκτωβρίου του 2020, την τελευταία φορά που αύξησε τις τιμές του.

«Κατανοούμε ότι οι άνθρωποι έχουν περισσότερες επιλογές ψυχαγωγίας από ποτέ και δεσμευόμαστε να προσφέρουμε μια ακόμα καλύτερη εμπειρία για τα μέλη μας», δήλωσε εκπρόσωπος του Netflix (NFLX). «Ενημερώνουμε τις τιμές μας, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία ποιοτικών επιλογών ψυχαγωγίας. Όπως πάντα, προσφέρουμε μια σειρά από σχέδια, ώστε τα μέλη να μπορούν να επιλέξουν μια τιμή που ταιριάζει στον προϋπολογισμό τους», πρόσθεσε.

Η μετοχή του Netflix σημείωσε άνοδο περίπου 2% μετά την είδηση. Η αύξηση των τιμών έρχεται μια εβδομάδα πριν η εταιρεία ροής πρόκειται να ανακοινώσει τα κέρδη της για το τέταρτο τρίμηνο.

Αλλά ο λόγος πίσω από την κίνηση της εταιρείας είναι πολύ απλός: δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια σε περιεχόμενο και καθώς ενσωματώνεται στο τοπίο της ψυχαγωγίας, η ανάπτυξη για εταιρείες όπως το Netflix τείνει να επιβραδύνεται και η προσέλκυση νέων συνδρομητών γίνεται πιο δύσκολη.

Σε αυτό το σημείο, τα έσοδα πρέπει να προέρχονται από κάπου. Η αύξηση των τιμών στους καταναλωτές είναι ένας εύκολος τρόπος γι΄ αυτό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Τζούλια Γκάρνερ επιβεβαιώνει: Θα υποδυθεί τη Madonna στη βιογραφική ταινία

Σινεμά 05.09.2025
Το σχόλιο της ηθοποιού για το πολυαναμενόμενο βιογραφικό φιλμ της Μαντόνα.

Βενετία 2025: Η «Αρκουδότρυπα» των Παπαδάκη – Ντινόπουλου κέρδισε το Europa Cinemas Venice Label

Σινεμά 05.09.2025
Η κριτική επιτροπή χαρακτήρισε την ταινία «φρέσκο και ενεργητικό ντεμπούτο»

Intervision: Επαναφέρει ο Πούτιν το αντίπαλο δέος της Eurovision;

Eurovision 05.09.2025
Ο διαγωνισμός τραγουδιού παρέμενε «ανενεργός» από το 1980 - Οι ΗΠΑ έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους

Οι 5 καλύτερες ταινίες που γεννήθηκαν από τα βιβλία του Στίβεν Κινγκ

Σινεμά 05.09.2025
Τα έργα του έχουν αγαπηθεί από εκατομμύρια αναγνώστες

ΛΕΞ: Sold out η συναυλία του στην Θεσσαλονίκη μέσα σε λίγες ώρες

Μουσική 04.09.2025
Θα γίνει στις 18 Οκτωβρίου

Πως μια κωμική σειρά έβγαλε έναν αθώο πατέρα από τη φυλακή

TV Σειρές 04.09.2025
Μια ιστορία που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος

Το μυστικό του Αιγαίου: Ένα παλιό καραβόσπιτο έγινε το πιο μαγικό βιβλιοπωλείο των Κυκλάδων

Paper 03.09.2025
Δεν είναι μπαρ, δεν είναι ταβερνάκι, δεν είναι καν τουριστικό σποτ – και όμως είναι ο λόγος που χιλιάδες ταξιδιώτες μιλούν για την Ανάφη

Πώς ένα τραγούδι του 1989 έγινε το hit του καλοκαιριού και «τρέλανε» τη νεολαία

Μουσική 02.09.2025
Το τραγούδι εκτοξεύτηκε όταν ο τραγουδιστής Γιώργος Τσαλίκης το έκανε επανεκτέλεση