E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καρναβάλι της Πάτρας: Αναβάλλεται η τελετή έναρξης λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατραίων

Δημοσίευση 10/1/2022 | 14:24

Καρναβάλι της Πάτρας: Αναβάλλεται η τελετή έναρξης λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού

Την απόφαση να αναβληθεί η τελετή έναρξης για το Καρναβάλι της Πάτρας ανακοίνωσε ο δήμος Πατραίων σήμερα, Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Αιτία της εξέλιξης που αποτελεί πλήγμα για το Καρναβάλι της Πάτρας είναι το γεγονός πως συντελεστές της τελετής, νόσουν με κορονοϊό.

«Παρακολουθώντας στενά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας επαναπροσαρμόζουμε τον προγραμματισμό μας, προσπαθώντας να μην εκθέσουμε σε κίνδυνο κανέναν συμπολίτη, συνεργαζόμενο και εργαζόμενο στο καρναβάλι. Τις τελευταίες ημέρες ο κορονοϊός χτύπησε και τους συντελεστές της τελετής έναρξης αναγκάζοντάς μας να αναβάλλουμε την εκδήλωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά την πανδημία με τη ραγδαία, τρομερή αύξηση των κρουσμάτων και τη νόσηση μεγάλου αριθμού συμπολιτών μας, τα νέα απαγορευτικά μέτρα και το κλίμα αβεβαιότητας, μας αναγκάζουν να τροποποιήσουμε τον σχεδιασμό μας που αφορά τις εκδηλώσεις της ημέρας έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού και τα προγραμματισμένα για τον Ιανουάριο εργαστήρια για τους μαθητές, στο χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Παρόλο που τους προηγούμενους μήνες φαινόταν ότι θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε εκδηλώσεις που θα απευθύνονταν σε όλους τους πολίτες, δίνοντας ζωή στην πόλη μας, η πραγματικότητα μας αναγκάζει να περιορίσουμε τις δράσεις μας και να προσαρμοστούμε στα σκληρά δεδομένα της πανδημίας.

Ενόψει της μετάλλαξης «όμικρον» και των νέων αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων από τις αρμόδιες Αρχές, είμαστε υποχρεωμένοι να τροποποιήσουμε το πρόγραμμά μας, δείχνοντας σεβασμό στις δύσκολες στιγμές που περνάει η κοινωνία μας. Παρακολουθώντας στενά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας επαναπροσαρμόζουμε τον προγραμματισμό μας, προσπαθώντας να μην εκθέσουμε σε κίνδυνο κανέναν συμπολίτη, συνεργαζόμενο και εργαζόμενο στο καρναβάλι. Τις τελευταίες ημέρες ο κορωνοϊός χτύπησε και τους συντελεστές της τελετής έναρξης αναγκάζοντάς μας να αναβάλλουμε την εκδήλωση.

Ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε ολοήμερες δραστηριότητες για τις 22/1/2022 με χαρακτήρα καρναβαλικό μιας λαϊκής γιορτής, σε ανοικτούς δημόσιους χώρους σε συνεργασία με φορείς της πόλης μας. Δυστυχώς όμως, αναγκαζόμαστε να αναβάλλουμε το σύνολο των εκδηλώσεων έως ότου οι συνθήκες επιτρέψουν την υλοποίησή τους. Για τους ίδιους λόγους αναβάλλονται και τα προγραμματισμένα για τον Ιανουάριο εκπαιδευτικά εργαστήρια στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων.

Η Δημοτική αρχή με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους Πατρινούς και γνωρίζοντας τις τραγικές συνέπειες από τη ματαίωση για μία ακόμη φορά των Καρναβαλικών εκδηλώσεων, έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό των βασικών εκδηλώσεων με στόχο, μόλις και αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, η πόλη να είναι έτοιμη να γιορτάσει και να υποδεχθεί τους επισκέπτες της.

Αυτοί που μοναδικό σκοπό έχουν να πλήξουν το κύρος και το ήθος της Δημοτικής αρχής, βιάστηκαν να αναπαραγάγουν μέρος της εισήγησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο αγνοώντας το σχετικό σημείο: «Το Πατρινό Καρναβάλι του 2022 είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά ιδιαίτερο λόγω της πανδημίας. Μάλιστα σήμερα βρισκόμαστε σε ακόμα πιο δύσκολη κατάσταση καθότι αναμένεται εξαγγελία νέων Κυβερνητικών μέτρων που ίσως αποτελέσουν ανατροπή των σχεδιασμών μας για την τελετή έναρξης.

Ωστόσο ως Κ.Ε.ΔΗ.Π. Καρναβάλι Πάτρας οφείλουμε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες διοικητικές πράξεις ώστε να διασφαλίσουμε την υλοποίηση ενός θεσμού – τελετή έναρξης- σε περίπτωση που μας επιτραπεί από την νομοθεσία και με απόλυτο σεβασμό στην υπέρτατη αξία που είναι η υγεία των συμπολιτών μας». Ο λαός της Πάτρας γνωρίζει ότι ο Δήμος Πατρέων και η ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας μπροστά σε πρωτοφανείς συγκυρίες προχωρά στη μέγιστη δυνατή διαχείριση των οικονομικών της επιχείρησης προς όφελος της ολοκληρωμένης ψυχαγωγίας των Πατρινών αλλά και του κάθε επισκέπτη, έχοντας εξασφαλίσει με κάθε προσπάθεια οικονομικούς πόρους (αναζήτηση κρατικών επιχορηγήσεων, έκτακτων εσόδων, ορθή διαχείριση και εξυγίανση των ταμείων του οργανισμού). Αυτό το γνωρίζουν και όσοι παρέδωσαν καμένη γη στη Δημοτική Αρχή, οι οποίοι τώρα με λαϊκισμό, παραπληροφόρηση και ασύστολα ψέματα, εκμεταλλεύονται ξεδιάντροπα την πανδημία, θέλοντας να επιβιώσουν πολιτικά.

Με τη λογική λοιπόν, της στήριξης του κορυφαίου θεσμού της πόλης και με βάση την επιδημιολογική εικόνα, θα προχωράμε στις αναγκαίες διοικητικές πράξεις και θα ανακοινώνουμε με Δελτία Τύπου όσες εκδηλώσεις – δραστηριότητες μας επιτρέπεται να υλοποιηθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Μυστήριο με το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική διάρροια» και έχει μολύνει πάνω από 3.000 ανθρώπους

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η ασθένεια σπάνια είναι θανατηφόρα, όμως τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονα και παρατεταμένα

Το απίστευτο σκηνικό στη Λήμνο – Έκανε SUP και του έκοψαν κλήση – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για όσους επιλέγουν να κάνουν SUP

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στο νέο Τουρισμός για Ολους – Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Ποιο ηφαίστειο «ξύπνησε» μετά από 700.000 χρόνια και τι εντόπισαν οι δορυφόροι κάτω από την κορυφή του

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Δορυφόροι ραντάρ ανίχνευσαν ανύψωση εδάφους 9 εκατοστών στο ηφαίστειο Ταφτάν του Ιράν, αναζωπυρώνοντας την ανησυχία των επιστημόνων για ένα σύστημα που παρέμενε σιωπηλό για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Ελληνικό άγημα παρήλασε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, όπως το 1919 – Οι συγκινητικές φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η φετινή παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο 42χρονοι για την εμπρηστική επίθεση

Ελλάδα 14.07.2026
Οι δύο 42χρονοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη και κατασκευή ή κατοχή εκρηκτικών υλών.

Μουντιάλ 2026: Ο Σκαλόνι εκνευρίστηκε, ο Μέσι πειθάρχησε (Video)

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Η εντυπωσιακή στιγμή με τους παίκτες της Αργεντινής να τρέχουν στο πούλμαν μόλις ο προπονητής τους έκανε παρατήρηση για καθυστέρηση στην αναχώρηση της αποστολής – Μεταξύ αυτών και ο Λιονέλ Μέσι!

Στο σκοτάδι ξανά η Κούβα, τρίτο γενικό μπλακάουτ μέσα σε διάστημα εννέα ημερών

Κόσμος 14.07.2026
Το μπλακ-άουτ άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους

Κατηγορούν τη Meta για απολύσεις μέσω AI: Στο στόχαστρο του αλγορίθμου έγκυες και εργαζόμενοι με αναπηρίες

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Εκπρόσωπος της Meta δήλωσε ότι οι κατηγορίες στερούνται νομικής βάσης - Η εταιρεία φέτος ανακοίνωσε ότι σχεδίαζε να απολύσει το 10% εργατικού δυναμικού της παγκοσμίως, σχεδόν 8.000 άτομα